ornitorenk

Uzman
Bana bazen çevremdekiler diyor ki neden bu kadar karamsarsın neden bu kadar olumsuz düşünüyorsun vs. e kardeşim neredeyse tüm yaşantımda beklentilerimin ve deneyimlerimin olumsuz sonuçlandığı için olabilir mi bu durum? Bakın en basitinden bir diş çekimi. Azı dişimi çektirdim ama neredeyse 2 haftadır bununla uğraşıyorum 4-5 günde geçecek bir olay normalde. Hala ağrıyor ve nedeni bellisiz. 20'lik diş çektirdi abim 2 tane 1 hafta bile sürmedi normal hayatına döndü. Yani herkeste 3-5 günde geçen bir olay için 2 haftadır sıkıntı çekiyorum.

İnsan ilişkilerinde veya romantik ilişkilerde zaten hep olumsuz sonuçlanıyor ona alıştık da bari sağlık konusunda biraz rahat olayım ya. Doktor bile bilmiyor dişin neden ağrıdığını şu an. Ben hayatın her alanında hep böyle uyduruktan nedenlerle olumsuz sonuçlara maruz kalmak zorunda mıyım? İnsanların 60 70 yaşında maruz kalmadığı olumsuzluklara daha bu yaşta maruz kalıyoruz. Bıktım usandım bu durumdan.

Hayat bu. Her zaman olumlu sonuçlanacak diye bir kural yok. Bugün olumsuz, yarın olumlu sonuçlanır. Umutsuzluğa kapılmamak lazım. Her zaman umutsuzluğa kapıla kapıla nereye kadar gider? Böyle de hayat geçmez.

Hayat bu. Her zaman olumlu sonuçlanacak diye bir kural yok. Bugün olumsuz, yarın olumlu sonuçlanır. Umutsuzluğa kapılmamak lazım. Her zaman umutsuzluğa kapıla kapıla nereye kadar gider? Böyle de hayat geçmez.

Her zaman olumlu sonuçlansın diye bir isteğim yok ama %80 90'ı da olumsuz sonuçlanırsa o tatlı pembe umutlara bakış açın da kalmıyor kardeşim.

Kaç yaşındasınız? Merak ettim. Aşağılama ya da küçük düşürme gibi bir amacım yok, ona göre net yorumda bulunacağım.

Bana bazen çevremdekiler diyor ki neden bu kadar karamsarsın neden bu kadar olumsuz düşünüyorsun vs. e kardeşim neredeyse tüm yaşantımda beklentilerimin ve deneyimlerimin olumsuz sonuçlandığı için olabilir mi bu durum? Bakın en basitinden bir diş çekimi. Azı dişimi çektirdim ama neredeyse 2 haftadır bununla uğraşıyorum 4-5 günde geçecek bir olay normalde. Hala ağrıyor ve nedeni bellisiz. 20'lik diş çektirdi abim 2 tane 1 hafta bile sürmedi normal hayatına döndü. Yani herkeste 3-5 günde geçen bir olay için 2 haftadır sıkıntı çekiyorum.

İnsan ilişkilerinde veya romantik ilişkilerde zaten hep olumsuz sonuçlanıyor ona alıştık da bari sağlık konusunda biraz rahat olayım ya. Doktor bile bilmiyor dişin neden ağrıdığını şu an. Ben hayatın her alanında hep böyle uyduruktan nedenlerle olumsuz sonuçlara maruz kalmak zorunda mıyım? İnsanların 60 70 yaşında maruz kalmadığı olumsuzluklara daha bu yaşta maruz kalıyoruz. Bıktım usandım bu durumdan.

Cennete ulaşmak istiyorsan cehennemden geçmelisin.

Benim de öyle. Aslında daha çok her şeyim boş çıkıyor. Ne olumlu ne de olumsuz yani nötr. O yüzden sizi az olsa da anlayabiliyorum bu konuda.

Yaptığım tek şey yaşamak ve çabalamak.

Cennete ulaşmak istiyorsan cehennemden geçmelisin.
Adam belli ki dertli, şöyle edebiyat yapmayın lütfen.

Bir diş veya başka bir olaydan dolayı böyle bir algıya kapılmak bence her türlü kötü yönde etkiler. Bir diş çekimi sizi 2 hafta bekletmiş, birde diş teli takanlar var. Adamlar 3 yıl diş teliyle dolaşıyor. Bir yerden sonra insan hep "benim işlerim rast gitmiyor" gibi bir algıya kapılıp her kötü olayı buna yoruyor. Bununla çok alakası olduğunu şahsen düşünmüyorum.

Bir diş veya başka bir olaydan dolayı böyle bir algıya kapılmak bence her türlü kötü yönde etkiler. Bir diş çekimi sizi 2 hafta bekletmiş, bir de diş teli takanlar var. Adamlar 3 yıl diş teliyle dolaşıyor. Bir yerden sonra insan hep "benim işlerim rast gitmiyor" gibi bir algıya kapılıp her kötü olayı buna yoruyor. Bununla çok alakası olduğunu şahsen düşünmüyorum.

Yani olayın sadece dişten dolayı olduğunu anladıysan diyecek çok da bir şey yok fazla.