Windows’tan bıktım

Asily

Üstün
Makaleler
9
Yer
Karabük
Bıktım. Reklam, üyelik, bloat, sistemi çökerten update. 2021 yılında Windows 11 geldiğinden beri Windows işte böyle bir çöplük oldu. Bir bilgisayarın update ile ne hale geleceği belli değil artık. Her update de bir planlı eskitme yapılıyor ve sonra da bir Copilot+PC reklamı ve bu internette de değil, bizim başlat menümüzde çıkıyor. Artık bilgisayarımızı açtığımızda bir masaüstü değil, bir Microsoft 365 üyelik reklamı ile açıyoruz bilgisayarı. Yeni bilgisayar aldın, kurulum ekranı bitti hemen masaüstü mü, hayır! Xbox, EA Play, Microsoft 365, Microsoft hesabı, Onedrive reklamı ve zorunlu Windows güncelleştirmeleri. Şahane öyle değil mi? Sizce farklı bir işletim sistemine geçme vakti gelmiyor mu?

Microsoft olmuş sana Microslop. Linux Mint gibi alternatiflere yönelin veya Atlas OS, Winutil, ShutUp10 tarzı programlar kurun. Ben Windows'u modlamadan kullanan insanlara hayret ediyorum gerçekten.

Microsoft olmuş sana Microslop. Linux Mint gibi alternatiflere yönelin veya Atlas OS, Winutil, ShutUp10 tarzı programlar kurun. Ben Windows'u modlamadan kullanan insanlara hayret ediyorum gerçekten.
O Hint kel başa gelmeyecekti.

(Microsoft'un CEO'su)

Son düzenleyen: Moderatör:

Bloatware cehennemi kurulum yaparken sürekli üyelik aldırtmaya çalışıyor her güncellemede bir sorun eskisi gibi Linux'a hazırlık yapıp kalıcı olarak geçicicem

Birçok kişinin dediği gibi modlu Windows'lar, debloating araçları kullanabilirsiniz ama kökten bir çözüm istiyorsanız Linux'a bir adım atabilirsiniz. Ne kadar debloating yapsanız da yine köşelerde bir şeyler kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…