Linux Mint önermeyin. İlk ve son kullandığım Linux dağıtımıydı. Ondan beri Linux kullanmadım. Belki daha güzelleri vardır diye düşünüyorum. Amacım oyun oynamak değil ama EXE dosya uzantısını kullanabilmek istiyorum. Mesela benim işime yarayan IDM var. Bunu Linux'ta da kurmak isterim. Böyle bir dağıtım var mıdır?
Açıkçası beklentiniz yukarıda bahsettiğiniz şekildeyse Linux'a geçmek büyük hayal kırıklığı uğratacak. Linux'a geçecekseniz .exe'yi unutmanız lazım. Kullanacağınız birçok uygulamanın Linux sürümü direkt var, yoksa da muadili mutlaka vardır. IDM'in güzel bir alternatifi yok ama onu söyleyebilirim.
Açıkçası beklentiniz yukarıda bahsettiğiniz şekildeyse Linux'a geçmek büyük hayal kırıklığı uğratacak. Linux'a geçecekseniz .exe'yi unutmanız lazım. Kullanacağınız birçok uygulamanın Linux sürümü direkt var, yoksa da muadili mutlaka vardır. IDM'in güzel bir alternatifi yok ama onu söyleyebilirim.
Oyun önemli olmasa da Topaz ve Adobe gibi uygulamalar açılmıyor. Bunun dışında bazı EXE programları çalıştırabiliyor. Yapay zeka kısmında da çok iyi, kat kat hızlı çalışır; programlarda da verim alırsın. Eğer tamamen çözülürse ben de tamamen geçmeyi düşünüyorum. Belki üst düzey araç gelir, bir şeyler olur; beklemekteyim.
Öncelikle bu exe dosyası mantığını bir kenara bırakman gerek. Bu tıpkı Android'den iPhone'a geçeceğim ama apk dosyası kurabilmek istiyorum demek gibi bir şey. Linux'ta exe olayını unut. Windows'ta nasıl exe varsa Linux'ta da deb var, rpm var. Aynı mantıkla kurulabilir. IDM yerine onun yerine geçebilecek muadil yazılımlar mevcut. IDM hiç kullanmadım bilmiyorum ama Linux'ta Xtreme Download Manager var. Buna ek diğer alternatifler olarak JDownloader 2, Motrix ve uGet var.
Yeni programları bilmemde ama en son Adobe Photoshop CS6 indirmişdim torrentten. Tıkır-tıkır çalışıyordu exe.
Evet programların çoğusu çalışmaz ama çalışabilen eski exe versiyonların bulursun.
Torrent`den indirdiğim exe oyunların neredeyse hepsi çalışıyor neredeyse.
Bu aralar City Game developer oyununa sarmışım. Çift tıkla tek hamlede açılıyor yani exe. Wine çok gelişmiş.
ZorinOS kullanıyorum ekstra birşey yapmaya gerek yok, exe ye tıkladığın gibi Wine yoksa Store`a yüklemeye yönlendiriyor seni zaten.