Fedora Workstation yükle. Kullandığın programların alternatifini ara, varsa onları kullan. Yoksa hayatını onlarsız sürdürmeye çalış. Olursa olur, olmazsa olmaz. Eksiklikleri var mı? Evet, var. Bu eksikliklerin ne kadar elzem olduğuna bağlı olarak Linux'u kullanıp kullanamayacağına kendin karar verirsin. Mesela ben maalesef ki Visual Studio'dan vazgeçemediğim için gerektiğinde Windows açıyorum hala. Rider'a bir türlü alışamadım. Onun dışında Windows kullanmıyorum. Eksik olan programların da ya alternatifini buluyorum ya da direkt aramayı bıraktım, hayatıma onlar olmadan devam ediyorum. Ama onlar olmadan devam edebildiğim için ediyorum. Gerçekten çok lazım olan veya istediğin bir şeyi bırakmak zordur. Bunları düşün ona göre geç.
Asıl sorunun cevabı ise, bence konu Linux'a geçmekten ziyade Windows'u bırakmak. Ve Windows'u bırakmak, kendi bilgisayarında kiracı olmaktan çıkıp sahibi olmaya benzer. İçeride mining mi yapıyor anlamıyorum ki. Fedora durduğu yerde 2-3 GB RAM yerken sessiz serin çalışırken Windows bilgisayarı esir almış virüs gibi çalışıyor. Ve virüslerin silinmesi gerekir.