Windows 10 desteği kesilmesiyle çoğu kişi 11'e mahkum kaldı. Eski sistemlerde yükleme ekranına geçemiyoruz bile. Artık Windows'u tamamen terk etmek de bir seçenek. Güncel olarak standart kullanıcı için rakipler ne durumda? Her türlü işletim sistemi olur.

Windows 10'u bitirdiği için çoğu kişi Windows 11'e zorlanıyor, eski PC'ler dışarıda kalıyor artık.
Alternatifleri var normalde ama millet Windows'a alıştığı için o tarafa yaklaşmak istemiyor noprmal olarak.
Linux.
Özellikle Linux Mint, Ubuntu ve Zorin OS.
Eski bilgisayarlarda bile çalışıyor, günlük kullanım için ideal ama dediğim gibi Linux alışmak zor iPhone gibi Android'e alışan iOS kullanamıyor gibi işte.

Linux’ta asıl kafa karıştıran şey, çok fazla dağıtım seçeneği olması. Yeni başlayan biri için bu çeşitlilik bazen avantajdan çok karmaşa yaratabiliyor. Bu yüzden en popüler 10 dağıtımdan birini seçip onunla devam etmek genelde en mantıklı yol.
Örneğin ben Fedora KDE Plasma öneririm, bir başkası ise daha sade ve kullanıcı dostu yapısıyla Linux Mint tavsiye edebilir.
Kısacası, bu tür köklü ve popüler dağıtımlar seni üzmez. Topluluk desteği güçlüdür, dokümantasyon bolca bulunur ve çoğu ihtiyacını sorunsuz karşılar.