drawing7
Üyecik
Uzak masaüstü bağlantısı kullanırken, büyük dosya indirirken ya da uzun süren bir işlem çalıştırırken Windows bir süre sonra otomatik olarak ekranı kapatabiliyor veya uyku moduna geçebiliyor. Bu da bağlantının kesilmesine veya işlemin yarıda kalmasına neden olabiliyor.
Elbette güç ayarlarından “asla uyuma” seçeneği ayarlanabilir, ancak her seferinde manuel değiştirmek zahmetli ve sonrasında geri almayı unutmak mümkün.
Ben geçici çözüm olarak web tabanlı bir araç kullanıyorum:
ScreenAwake (
Siteyi açıp etkinleştirdiğinizde ekran açık kalıyor ve ayrıca zamanlayıcı ayarlayabiliyorsunuz. Süre dolunca sistem varsayılan ayarlarına geri dönüyor. Yazılım kurmaya gerek yok, işiniz bitince sekmeyi kapatmanız yeterli.
Daha hafif veya sistem seviyesinde farklı bir çözüm kullanan var mı?
Elbette güç ayarlarından “asla uyuma” seçeneği ayarlanabilir, ancak her seferinde manuel değiştirmek zahmetli ve sonrasında geri almayı unutmak mümkün.
Ben geçici çözüm olarak web tabanlı bir araç kullanıyorum:
ScreenAwake (
https://screenawake.com/)Siteyi açıp etkinleştirdiğinizde ekran açık kalıyor ve ayrıca zamanlayıcı ayarlayabiliyorsunuz. Süre dolunca sistem varsayılan ayarlarına geri dönüyor. Yazılım kurmaya gerek yok, işiniz bitince sekmeyi kapatmanız yeterli.
Daha hafif veya sistem seviyesinde farklı bir çözüm kullanan var mı?