Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Metalis

Uzman
Video ki adımları birebir yapmama rağmen Discord masaüstü uygulaması "checking for updates" olarak kalıyor. Fakat tarayıcı üzerinden Discord açılıyor. Dosyayı elle ve uygulama içinden editleyip Discord Updater konumundan Discord.exe manuel olarak ekledim yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
superonline kullanıcısıyım.
standart kurulum yapıp kullandım dc bağlanmakta sorun yok ama internet bağlantısı gecikmeli çalışıyor başta yavaş sonra akıcı şekilde.
Hangi yöntemi kullanıyorsunuz ?

Bir de Discord için mi yavaş bağlantı sorunu yaşıyorsunuz yoksa oyunlarda vesaire sorun yaşıyor musunuz ?

Hangi yöntemi kullanıyorsunuz ?

Bir de Discord için mi yavaş bağlantı sorunu yaşıyorsunuz yoksa oyunlarda vesaire sorun yaşıyor musunuz ?
Örnek vereyim: sitenin linkine tıkladığımda bekliyorum 5 sn falan. sonra birden geliyor site önüme. ilk tıklandığında bekleme yaşıyorum 5-10sn kadar.
Oyunlarda da ilk açtığımda connecting yazısında bekleme yaşıyorum sonra bir anda giriyor.
Discord zaten gecikmeli açılıyordu her zaman.

Örnek vereyim: sitenin linkine tıkladığımda bekliyorum 5 sn falan. sonra birden geliyor site önüme. ilk tıklandığında bekleme yaşıyorum 5-10sn kadar.
Oyunlarda da ilk açtığımda connecting yazısında bekleme yaşıyorum sonra bir anda giriyor.
Discord zaten gecikmeli açılıyordu her zaman.
SplitWire-Turkey'i denediniz mi yoksa Recep Bey'in manuel wgcf + WireSock videosu ile mi yaptınız ?
WireSock diğer yöntemlerden daha problemli çalışıyor. SplitWire-Turkey sürümünüz 1.5 veya üstüyse yine daha az sorun çıkarmalı ancak diğer yöntemleri denemenizde fayda var.

SplitWire-Turkey'i denediniz mi yoksa Recep Bey'in manuel wgcf + WireSock videosu ile mi yaptınız ?
WireSock diğer yöntemlerden daha problemli çalışıyor. SplitWire-Turkey sürümünüz 1.5 veya üstüyse yine daha az sorun çıkarmalı ancak diğer yöntemleri denemenizde fayda var.
kurduğum uygulama tam olarak "SplitWire-Turkey-ZIP-Windows-1.5.1"

ayrıca merak ettiğim bir husus var. splitwire uygulamasında bulunan "goodbyedpi" halihazırda discord'a girmek için kullanılan yöntemin uygulama üzerinde çalışıtırılması mı oluyor?

Son düzenleme:
Temiz kurulum yaptığı için setup dosyasıyla (SplitWire-Turkey-Setup-Windows-1.5.2.exe) kurmak her zaman daha sağlıklı olur.
Ana Sayfa'daki Standart Kurulum ve Alternatif Kurulum yöntemlerinin yanında ByeDPI, Zapret ve GoodbyeDPI yöntemlerini de kullanarak işinize yarayıp yaramadığını test edebilirsiniz.

1758107834458.webp

Her kurulum yaptığımda DNS adresi ss te göründüğü gibi oluyor. geç bağlanmaya sebep olan bu olabilir mi? bildiğim kadarıyla google dns 8.8.4.4 olarak bitiyordu.

Ayrıca byDPI ile devamlı olarak Discord "Starting..." yazısında takılıyor.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 185686
Her kurulum yaptığımda DNS adresi ss te göründüğü gibi oluyor. geç bağlanmaya sebep olan bu olabilir mi? bildiğim kadarıyla google dns 8.8.4.4 olarak bitiyordu.

Ayrıca byDPI ile devamlı olarak Discord "Starting..." yazısında takılıyor.
İkincil DNS Google DNS'in Quad9 adresidir. Starting yazısında kalma hakkında çözüm önerileri:
  • "Starting..." ekranında kalma: SplitWire-Turkey'i çalıştırıp Onarım sekmesini açın ve Discord'u Onar butonuna tıklayın. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra sorunun giderilip giderilmediğini kontrol edin. Eğer yine sonuç alamazsanız SplitWire-Turkey'i çalıştırıp Onarım sekmesini açın ve Discord PTB Yükle butonuna tıklayıp kurulum tamamlandıktan sonra Başlat > Discord PTB yolu ile Discord PTB'yi çalıştırıp sorunun giderilip giderilmediğini kontrol edin. Sorununuz yine çözülmediyse C:\Users\-Kullanıcı Adı-\AppData\Local\Discord\ konumundaki Update.exe'ye sağ tıklayıp Özellikler'i seçip, açılan pencerede Uyumluluk sekmesine gelip, "Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu:" kutucuğunu tikleyip, Windows 8'i seçtikten sonra Uygula ve Tamam butonlarına basıp bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun giderilip giderilmediğini kontrol edin. Eğer yine sorununuz çözülmediyse bir önceki adımın aynısını uygulayıp bu sefer "Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu:" kutucuğunu tikleyip, Windows 7'yi seçtikten sonra Uygula ve Tamam butonlarına basıp bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun giderilip giderilmediğini kontrol edin.

Konuya bugün (26 Mart 2026 saat 22:45) tarihinde bulduğum çözüm ile bir güncelleme yapmak istiyorum.

Videoda gördüğünüz adımların büyük bir kısmı doğru fakat oluşan "wgcf-profile.json" dosya düzenleme kısmı artık çalışmıyor. Bunun yerine aşağıdaki listelediğim adımları yaparsanız wiresock yöntemi hâlâ uygulama bazında çalışıyor olacaktır:

1. Oluşan wgcf-profile.json dosyasını uygulamaya ekleyin
  2. Eklediğiniz .json uzantılı dosyayı aşağıdaki görselleri takip ederek düzeltin

Önce dişli simgesine tıklayıp hali hazırda olan profili seçin sonra düzenle simgesine tıklayın

1774554869085.webp

En aşağıyan kadar kaydırıp "Tünel Uygulamaları" ayarını bulun. Ardından altında sıralanan simgelerden soldan ikinci simgeyi seçin
1774555020028.webp

Açılan dosya seçme penceresinde kutucuk içindeki dosya yoluna gidin (farklı dizine kurulum yapmadıysanız kullanıcı adı kısmı dışında yol aynı olacaktır) ve "Update.exe" dosyasını seçin

Varsayılan Discord Dosya Konumu: C:\Users\%KullanıcıAdınız%\AppData\Local\Discord

1774555369441.webp

Yaptığınız değişiklerden sonra "Kaydet ve kapat" simgesine tıklayın

1774555485957.webp

Bu aşamadan sonra Wiresock uygulaması düzenlediğiniz profile tekrar bağlantı kurmaya çalışacaktır (eğer yapmıyorsa muhtemelen tekrar bağlan ayarı kapalıdır)

Splitwire yazılımını yazan arkadaşın önereceği bir yöntem olur mu bilmem? Fakat bu yöntem bende minimum karmaşa ile çalışan yöntem oldu. (en azından ben böyle düşünüyorum) Diğer okurların da bu güncellemeden faydalanmasını istedim.

Görsellerden de anlaşılacağı üzere yeterince basit ve etkili bir yol olduğunu düşünüyorum. Düşüncelerinizi merakla bekliyor olacağım.

Destekleri için @Recep Baltaş'ın hem videolu hemde yazılı rehberine ve Google Gemini3'e fikir alışverişi + bu yöntemi önerdiği için çok teşekkürler.

Konuya bugün (26 Mart 2026 saat 22:45) tarihinde bulduğum çözüm ile bir güncelleme yapmak istiyorum.

Videoda gördüğünüz adımların büyük bir kısmı doğru fakat oluşan "wgcf-profile.JSON" dosya düzenleme kısmı artık çalışmıyor. Bunun yerine aşağıdaki listelediğim adımları yaparsanız wiresock yöntemi hâlâ uygulama bazında çalışıyor olacaktır:

1. Oluşan wgcf-profile.JSON dosyasını uygulamaya ekleyin.
  2. Eklediğiniz .JSON uzantılı dosyayı aşağıdaki görselleri takip ederek düzeltin.

Önce dişli simgesine tıklayıp halihazırda olan profili seçin sonra düzenle simgesine tıklayın.

Eki Görüntüle 235964

En aşağıyan kadar kaydırıp "tünel uygulamaları" ayarını bulun. Ardından altında sıralanan simgelerden soldan ikinci simgeyi seçin.
Eki Görüntüle 235965

Açılan dosya seçme penceresinde kutucuk içindeki dosya yoluna gidin (farklı dizine kurulum yapmadıysanız kullanıcı adı kısmı dışında yol aynı olacaktır) ve "Update.exe" dosyasını seçin.

Varsayılan Discord dosya konumu: C:\Users\%KullanıcıAdınız%\AppData\Local\Discord

Eki Görüntüle 235966

Yaptığınız değişiklerden sonra "kaydet ve kapat" simgesine tıklayın.

Eki Görüntüle 235967

Bu aşamadan sonra wiresock uygulaması düzenlediğiniz profile tekrar bağlantı kurmaya çalışacaktır (eğer yapmıyorsa muhtemelen tekrar bağlan ayarı kapalıdır)

Splitwire yazılımını yazan arkadaşın önereceği bir yöntem olur mu bilmem? Fakat bu yöntem bende minimum karmaşa ile çalışan yöntem oldu. (en azından ben böyle düşünüyorum) diğer okurların da bu güncellemeden faydalanmasını istedim.

Görsellerden de anlaşılacağı üzere yeterince basit ve etkili bir yol olduğunu düşünüyorum. Düşüncelerinizi merakla bekliyor olacağım.

Destekleri için @Recep Baltaş'ın hem videolu hem de yazılı rehberine ve Google Gemini3'e fikir alışverişi + bu yöntemi önerdiği için çok teşekkürler.

Konu açtığım dönemde bunları denedim çalışmamıştı. Sonradan tekrar deneyeyim dedim çalıştı.
Şu an routerdan dot-DNS değiştirerek girebiliyorum.
Bunlara gerek kalmadı kısaca.