Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

megatronn 6

Üstün
Merhaba. WoeUSB üzerinden Windows 10 ISO dosyası kurdum. BIOS'tan kurduğum USB'yi 1. sıraya getiriyorum ancak bilgisayar normal açılıyor, yani masaüstüne geliyor. Eksik kurmuş olabileceğimden şüpheleniyorum biraz ancak Ventoy hata veriyor, o yüzden mecbur WoeUSB kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• 1736856954439434789965458044047.webp
    1736856954439434789965458044047.webp
    304,9 KB · Görüntüleme: 101
Çözüm
Hocam kusura bakmayın tekrardan ancak yine anlamadım. Evet bootmgr. EFI adında bir dosya var. Bir şeyi yanlış mı yapmışım yani. Bir de BIOS ayarlarında gezerken böyle bir ayar buldum. Bunu UEFI yaparsam bir işe yarar mı?

Evet bu ayarı "UEFI OS" olarak işaretleyin ve kaydedin. USB'yi doğru hazırladıysanız çalışacak.
Yalnız unutmayın içindeki yüklü Linux'a erişim sağlayabilmek için Legacy olarak kalması gerekiyor.

Zaten Windows kuracakmışsınız Linux'ta önemli verileriniz yok ise o ayarı yukarıda dediğim gibi işaretleyin sorununuz çözülecek. Eğer çözülmez ise etiketleyin yardımcı olurum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam USB içindeki dosyalara dikkatli bakar iseniz "bootmgr. EFI" dosyasını göreceksiniz. Yani kullanıcı zaten USB'den boot edemediği için cihaz UEFI desteklememekte veya Legacy olarak çalışmakta.

Hocam kusura bakmayın tekrardan ancak yine anlamadım. Evet bootmgr. EFI adında bir dosya var. Bir şeyi yanlış mı yapmışım yani. Bir de BIOS ayarlarında gezerken böyle bir ayar buldum. Bunu UEFI yaparsam bir işe yarar mı?

Dosya Ekleri

• 17368584388776665036344313242909.webp
    17368584388776665036344313242909.webp
    799,5 KB · Görüntüleme: 57

Evet bu ayarı "UEFI OS" olarak işaretleyin ve kaydedin. USB'yi doğru hazırladıysanız çalışacak.
Yalnız unutmayın içindeki yüklü Linux'a erişim sağlayabilmek için Legacy olarak kalması gerekiyor.

Zaten Windows kuracakmışsınız Linux'ta önemli verileriniz yok ise o ayarı yukarıda dediğim gibi işaretleyin sorununuz çözülecek. Eğer çözülmez ise etiketleyin yardımcı olurum.

Çözüm

Hocam ancak benim UEFI desteğim yok diye biliyorum ben. Bir sıkıntı olur mu UEFI seçersem.

Hocam ancak benim UEFI desteğim yok diye biliyorum ben. Bir sıkıntı olur mu UEFI seçersem.
Cihazınızın UEFI desteği bulunmaktadır.
USB'yi doğru hazırladıysanız hiçbir sıkıntı olmayacak. Windows'un kurulum ekranı önünüze gelecektir.
Eğer doğru hazırlamadığınızı düşünüyor iseniz doğru bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olabilirim.

Cihazınızın UEFI desteği bulunmaktadır.
USB'yi doğru hazırladıysanız hiçbir sıkıntı olmayacak. Windows'un kurulum ekranı önünüze gelecektir.
Eğer doğru hazırlamadığınızı düşünüyor iseniz doğru bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olabilirim.

Hocam Allah razı olsun sizden. 2 gündür uğraşıyorum şu an Windows kuruluyor önümde çok teşekkür ediyorum. Kafayı yemek üzereydim pes edecektim artık sizin sayenizde çözdüm çok teşekkür ederim.

UEFI destekli Linux dağıtımları yok mu? Linux kurmak için cihazı neden Legacy moda aldınız? Kaldı ki cihazı UEFI + CSM OS kullanabilecekken siz UEFI'yi komple kapatmışsınız. PC'nizin desteklediği protokolleri öğrenmenizde fayda var...