Detaylar
Kim cevapladı?uyeadi
Üstün
- Makaleler
- 1
İkisi de sorunlu ikisinin de avantajı var sana ne lazım. QD-OLED'de parlaklıklar patlamalar falan daha güzel daha parlak kontrast daha çok WOLED'de okumak QD-OLED'e göre daha iyi diyorlar ama ben cok fark edemedim.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 50
Teknoloji şans işi. İki panel türünün de birbirlerine göre eksileri ve artıları var lakin alacağın görüntüleme cihazının bozulup bozulmayacağı ile alakalı veya sorun yaşayıp yaşamayacağın ile alakalı yorum yapamayız.
Daha yüksek renk gamutu elde etmek istiyorsan QD-OLED monitörlerin çoğu, W-OLED monitörlerden daha başarılı. Bunun dışında yazı ile alakalı işlerin var ise (makale yazımı, websitesi tasarımı, Office programları kullanımı) QD-OLED piksel düzeninden ötürü W-OLED'e kıyasla daha iyi. Bunların dışındaki her şey için monitör bazlı değerlendirme yapmak gerek.
Aklında olan modeller var mı?
Daha yüksek renk gamutu elde etmek istiyorsan QD-OLED monitörlerin çoğu, W-OLED monitörlerden daha başarılı. Bunun dışında yazı ile alakalı işlerin var ise (makale yazımı, websitesi tasarımı, Office programları kullanımı) QD-OLED piksel düzeninden ötürü W-OLED'e kıyasla daha iyi. Bunların dışındaki her şey için monitör bazlı değerlendirme yapmak gerek.
PC Uzmanı
Başarılı
İkisi de sorunlu ikisinin de avantajı var sana ne lazım. QD-OLED'de parlaklıklar patlamalar falan daha güzel daha parlak kontrast daha çok WOLED'de okumak QD-OLED'e göre daha iyi diyorlar ama ben cok fark edemedim.
Hocam benim için önemli olan daha çok renkleri daha iyi olsun istiyorum ama siyah renklerde morlaşma olmasın istiyorum. Yazılarla veya okumakla işim yok dümdüz oyun oynamak istiyorum.
uyeadi
Üstün
- Makaleler
- 1
Mat kaplama QD-OLED alırsan güneş ışığı vurduğunda veya sabahları siyahlarda morlaşma olur. W-OLED'de olmuyor.Hocam benim için önemli olan daha çok renkleri daha iyi olsun istiyorum ama siyah renklerde morlaşma olmasın istiyorum. Yazılarla veya okumakla işim yok dümdüz oyun oynamak istiyorum.
Mat kaplama olmayan QD-OLED var mı bilmiyorum, en son yoktu.
PC Uzmanı
Başarılı
Aklımdaki model XG27UCDMG veya XG32UCWMG tabi bu XG32UCWMG daha çıkmadı ama çok iyi görünüyor yada QD-OLED alıcam mecbur morlaşmayı kabul edipTeknoloji şans işi. İki panel türünün de birbirlerine göre eksileri ve artıları var lakin alacağın görüntüleme cihazının bozulup bozulmayacağı ile alakalı veya sorun yaşayıp yaşamayacağın ile alakalı yorum yapamayız.
Mat kaplama qd-OLED alırsan güneş ışığı vurduğunda veya sabahları siyahlarda morlaşma olur. W-OLED'de olmuyor.
Mat kaplama olmayan qd-OLED var mı bilmiyorum, en son yoktu.
Parlak QD-OLED var mesela PG27UCDM bu monitörü de kullanmış biri olarak yine de morlaşma vardı ve ben hiç sevmedim 5-6 bin TL'lik monitörde bile siyahların veya başka renklerin renk değiştirmesi kabul edilebilir bir şey değil bence.
- Makaleler
- 50
Aşağıdaki modellerin hepsi glossy ve QD-OLED.Mat kaplama olmayan QD-OLED var mı bilmiyorum, en son yoktu.
uyeadi
Üstün
- Makaleler
- 1
Yanlış bilgi: QD-OLED'deki siyah ekranda morlaşmanın, ekran kaplaması ile ilgisi yoktur.
Parlak QD-OLED var mesela PG27UCDM bu monitörü de kullanmış biri olarak yine de morlaşma vardı ve ben hiç sevmedim 5-6 bin TL'lik monitörde bile siyahların veya başka renklerin renk değiştirmesi kabul edilebilir bir şey değil bence.
Yani glossy QD-OLED tabii var ama Türkiye marketinde çok yok şeklinde demiştim.
Marketi takip etmiyorum, belki gelmiştir.
PC Uzmanı
Başarılı
Hocam monitörle herhangi bir ilgisi yok mat kaplamadan kaynaklı masmaalesef.
Sizin aklınızda olan modelde yine mat kaplama var ama derecesini düşürmüşler.
Peki hocam sizce hangisi daha iyi olur bu durumda bu mu XG32UCWMG yoksa XG27UCDMG.
uyeadi
Üstün
- Makaleler
- 1
Peki hocam sizce hangisi daha iyi olur bu durumda bu mu XG32UCWMg yoksa XG27UCDMg.
Hocam XG32UCWMG Türkiye marketinde yok ki bile.
Yeni konular
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347
-
-
-