PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar iki OLED türü olan WOLED ve QD-OLED'den hangisi daha fazla sorunlu veya sorun çıkartır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Parlaklık en çok şikayet edilen olay, ne kadar arttı acaba?

Az kaldı gelecek gibi, belki de eli kulağındadır. Ne zaman geleceğini de söylemiyor gaming.gen.tr ama yakındır.

Ucdp mat kaplama olduğu için arada çok fark var. Zaten bu QD-OLED'de olsa WOLED de olsa mesele kaplamada bitiyor. Her ikisinin de kendisine göre artı ve eksileri var ancak panel anlamında farkı yok. Bu gelecek olan modelin olayı true Black glossy kaplaması. Ama gün ışığında vs. de sıkıntı çıkartmıyor genel olarak glossy QD-OLEDlere nazaran.

Geldi geldi 12 Ağustos 2025'te duyurusu yapıldı, 10-15 güne stoklara düşer. İlk izşenimleriniz itibarıyla ucdp ye göre ne avantajları var sizce?

Valla gerçeği konuşmak gerekirse vatana gittiğimde iki monitörü de %100 parlaklık ayarladım ikisini de yarış moduna aldım ama ucdp aşırı soluktu ekran gözükmüyordu bile renkler falan neredeyse belli olmayacak düzeyde karanlık bir ekranı vardı. Ama parlak WOLED aşırı parlak ve canlı renkleri vardı QD-OLED ile hiçbir fark hissetmedim hatta daha iyiydi bence morlaşma sorunu da yok zaten.
Kısaca avantajları parlak WOLED direk bu başlı başına avantaj 2. avantaj parlaklık 3.parlak kaplamanın getirdiği daha canlı renkler.

Parlaklık en çok şikayet edilen olay, ne kadar arttı acaba?

Onu bende merak ediyorum hocam bence bayağı artmış gibi duruyordu videoda bakalım incelemeleri çıkar RTINGS'te falan görürüz 15 güne kadar.

Vay anasına dedim bu videoyla ne kadar güzel görünüyor laan maşAllah adamlar harbiden bu işi yapıyorlar ya.

Son düzenleme: