Detaylar
Kim cevapladı?ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Morluğu azaltır gibi algılanıyor ama aslında öyle değil tam olarak. Örneğin G81SF modeli matte ama glossy asus panelle aynı paneli kullanıyor. Yani arada 3-5kdan fazla varsa kaplama için glossy alınmaz. Tekrar öğrenci indirimi olursa mata felan bakmadan taksitle alınır geçilir.Tam tersi mat kaplama ekranın purple ton olmasını daha çok azaltıyor.
- Makaleler
- 50
@ShadowLegion, mat kaplama yansimalari onluyor lakin bir panel hem mat kaplama hem de dusuk parlaklik icerince ekrana baktiginda aldigin goruntu kalitesi deneyimi oldukca dusuk oluyor. Mat kaplama bir monitorun parlakligi bana gore en az 350nit olmali.
Cebinde monitore 25-30K verecek parasi olan birisinin 3-5K hesabi yapmayip glossy almasini mantikli buluyorum.
Cebinde monitore 25-30K verecek parasi olan birisinin 3-5K hesabi yapmayip glossy almasini mantikli buluyorum.
YusufEymen
Becerikli
Büyük ihtimalle öyle yapacağım hocam ya artık gülü seven dikenine katlanır ışık geçirmeyen perde alıp QD-OLED alacağım çünkü 4K parlak WOLED ne zaman gelecek belli bile değil yabancı ülkelerde bu ay ama TR de kim bilir![]()
Kalın her perde halleder hocam her evde vardır. Sen yine de git bir bak, beğenirsen AQDMG, beğenmezsen mat 4K ya da QD-OLED alırız.
- Makaleler
- 50
Renk dogrulugu ile renk doygunlugu ayni sey degil. QD-OLED'ler renk gamutu yuksekliginden oturu daha doygun renkler uretebilirler lakin bu onlarin renk dogrulugunun iyi oldugu anlamina gelmez. Renk dogrulugunun birimi dE'dir ve renk dogrulugunu kalibrasyon cihazi satin alarak 1.00 civarina getirebilirsin. Bunun disinda ASUS ProArt gibi direkt kutusundan dE < 1.00 kalibrasyon sertifikasi cikan spesifik monitor modelleri satin almadigin surece hicbir monitorun renk dogrulugunun iyi olduguna dair yorum yapilamaz cunku diger monitorlerin kimisi dE 4.00, kimisi dE 6.00, kimisi dE 3.00 olculur.Kağıt üzerinde ne kadar QD-OLED daha doğru renklere sahip olsa da.
PC Uzmanı
Başarılı
Peki hocam sizce hangisi daha önemli renk doğruluğu mu doygunluğu mu ve merak ediyorum WOLED paneller renkleri daha mı doğru gösteriyor QD-OLED bana çok kırmızımsı geldi insan yüzleri falan o da doygunluk kaynaklı herhalde.Renk dogrulugu ile renk doygunlugu ayni sey degil. QD-OLED'ler renk gamutu yuksekliginden oturu daha doygun renkler uretebilirler lakin bu onlarin renk dogrulugunun iyi oldugu anlamina gelmez. Renk dogrulugunun birimi dE'dir ve renk dogrulugunu kalibrasyon cihazi satin alarak 1.00 civarina getirebilirsin. Bunun disinda ASUS ProArt gibi direkt kutusundan dE < 1.00 kalibrasyon sertifikasi cikan spesifik monitor modelleri satin almadigin surece hicbir monitorun renk dogrulugunun iyi olduguna dair yorum yapilamaz cunku diger monitorlerin kimisi dE 4.00, kimisi dE 6.00, kimisi dE 3.00 olculur.
CRT_User
Yetkin
Morluğu azaltır gibi algılanıyor ama aslında öyle değil tam olarak. Örneğin G81sf modeli matte ama glossy ASUS panelle aynı paneli kullanıyor. Yani arada 3-5kdan fazla varsa kaplama için glossy alınmaz. Tekrar öğrenci indirimi olursa mata falan bakmadan taksitle alınır geçilir.
Kendim demiyorum RTINGS incelemesinde de belirtiliyor ayrıca bende de Samsung OLED ekran var mat kaplamasını kendim söktüm şu an ekran tamamen cam gibi ama doğrudan ışık vurmadıkça morluk sorunu yaşamadım hiç matte ve glossy arasındaki farkta pek fark edilir olmadı Samsung kaliteli mat kullanmış ama yine de odamda yansıma olmadığı için glossy tercih ederdim.
- Makaleler
- 50
İçerik üreticisi isen ikisi de, içerik tüketicisi isen renk doygunluğu.Peki hocam sizce hangisi daha önemli renk doğruluğu mu doygunluğu mu?
Tam olarak bunu demek istedim kısaca.Renk dogrulugu ile renk doygunlugu ayni sey degil. QD-OLED'ler renk gamutu yuksekliginden oturu daha doygun renkler uretebilirler lakin bu onlarin renk dogrulugunun iyi oldugu anlamina gelmez. Renk dogrulugunun birimi dE'dir ve renk dogrulugunu kalibrasyon cihazi satin alarak 1.00 civarina getirebilirsin. Bunun disinda ASUS ProArt gibi direkt kutusundan dE < 1.00 kalibrasyon sertifikasi cikan spesifik monitor modelleri satin almadigin surece hicbir monitorun renk dogrulugunun iyi olduguna dair yorum yapilamaz cunku diger monitorlerin kimisi dE 4.00, kimisi dE 6.00, kimisi dE 3.00 olculur.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Ben de mat alacağım çünkü Samsung'un eğitim indirimi yok hocam. Ancak benim demek istediğim olay şu örneğin eğitim indirimi ile 31K ya düşen G81SF monitörü varken 44K verip XG27UCDMG alınmaz. Aradaki 13K'ya değmezdi. Benim demek istediğim bu. Arada 3-5k varsa değer glossy için.@ShadowLegion, mat kaplama yansimalari onluyor lakin bir panel hem mat kaplama hem de dusuk parlaklik icerince ekrana baktiginda aldigin goruntu kalitesi deneyimi oldukca dusuk oluyor. Mat kaplama bir monitorun parlakligi bana gore en az 350nit olmali.
- Makaleler
- 50
@ShadowLegion, 13K abarti bir fiyat evet, o kadar fark sadece kaplama icin verilmez. 3-5K neyse de 13K'ya neredeyse mevcut butceye ilave edip 2 tane OLED monitor alirsin 
Yeni konular
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-
-