Detaylar
Kim cevapladı?PC Uzmanı
Başarılı
Bence de değmez hocam 4k parlak woled beklicemPG27UCDM'den XG27AQDMG'ye geçecek. 4k oled'den 2k oled'e düşecek. Bence parlak kaplamalı 4k woled'e geçmediği sürece değmez.
Morluk yüzünden iade etmiş. Woled'i mağazada gördü ama arasında fazla fark görememiş. Ama sonuçta 4k'nın tadını aldı 2k'ya düşmek mantıklı olmaz.Kendi monitörü süper, perdeleri çekse düzelir sorunu.
YusufEymen
Becerikli
hocam bence perdeleri çek oyna.Gülü seven dikenine katlanır.
İkinci el ucuza İPS monitör alıp idare edin bence.
YusufEymen
Becerikli
hmmm.İade ettiyse dönüş yok.Bence bi gitsin baksın 2k olede baktı rahatsız ediyor,4k alır.Morluk yüzünden iade etmiş. Woled de mağazada gördü ama arasında fazla fark görememiş. Ama sonuçta 4k'nın tadını aldı 2k'ya düşmek mantıklı olmaz.
OLED 4K dan sonra ips çok kötü kalıyor.İkinci el ucuza İPS monitör alıp idare edin bence.
Tek çözüm var,karanlık ortam...Parlak kaplamalı QD oled gibi parlak renkler istiyor ama qd oled gibi de mor gözükmesin istiyor. Gündüz daha fazla kullanıyor, ekrana ışıkta geldiği için mat kaplama daha iyi olur ama arkadaşın istediği canlı renkler. Kısaca hepsinin karması bir monitör istiyor. Bu yüzden bu kadar kararsız.
Woled gibi siyah
qd oled gibi canlı renkler
parlak kaplama gibi canlı renkler
mat kaplama gibi yansımayı iyi işleme
Bunların karması yok işte.![]()
PC Uzmanı
Başarılı
Hocam iki defa almak istemiyorum ve alım satım pek sevmiyorum o yüzden bir defa karar vermekte istiyorum büyük ihtimalle XG32UCWMG alıcam bekliyim bu ay çıkar diyorlar.hmmm.İade ettiyse dönüş yok.Bence bi gitsin baksın 2k olede baktı rahatsız ediyor,4k alır.
OLED 4K dan sonra ips çok kötü kalıyor.
Tek çözüm var,karanlık ortam...
Yeni nesil 4k woledleri beklesin diye dedim. 4k qd oled den 2k woled'e geçmeyi doğru bulmuyorum. Aradaki keskinlik farkı çok fazla oluyor. Ucuza 2.el İPS monitör alıp bir süre idare ederse 4k woledlerde TR'ye gelebilir. Şu anlık parlak kaplamalı 4k woled seçeneği yok TR de. Hatta 4k woled bile satılmıyor burada.hmmm.İade ettiyse dönüş yok.Bence bi gitsin baksın 2k olede baktı rahatsız ediyor,4k alır.
OLED 4K dan sonra ips çok kötü kalıyor.
Tek çözüm var,karanlık ortam...
YusufEymen
Becerikli
hocam yapacağınız şey bu olmalı:
Gidip bir 2k oled görmek.Beğenirsen aqdmg yi çakmak,beğenmezsen 4k araştırmak.
beğenmediğini sayıyorum,mat 4k ya bak,beğenirsen onu al.
baktın onu da beğenmedin,4K woled bak yada bekle...
4k woled yok ki tr de. 4k woled istiyorsa birkaç ay beklemesi gerek. O bile kesin değil. Miniled monitörler TR'ye gelmiyor. Woled 4k monitörlerde gelmeyebilir. Bir kaç tane 2k woled haricinde pek seçenek yok.hocam yapacağınız şey bu olmalı:
Bir tek 4k woled olarak bunu gördüm. 48inç.
YusufEymen
Becerikli
Sorun şu,ne zaman çıkacak ya da çıkacak mı bilemezsin.Belki de 2 yıl öyle bekleyecek.Şansa bırakmamak lazım bence.Yeni nesil 4k woledleri beklesin diye dedim. 4k qd oled den 2k woled'e geçmeyi doğru bulmuyorum. Aradaki keskinlik farkı çok fazla oluyor. Ucuza 2.el İPS monitör alıp bir süre idare ederse 4k woledlerde TR'ye gelebilir. Şu anlık parlak kaplamalı 4k woled seçeneği yok TR de. Hatta 4k woled bile satılmıyor burada.
4K WOLED yok ki TR de. 4K WOLED istiyorsa birkaç ay beklemesi gerek. O bile kesin değil. Miniled monitörler TR'ye gelmiyor. WOLED 4K monitörlerde gelmeyebilir. Birkaç tane 2K WOLED haricinde pek seçenek yok.
Bir tek 4K WOLED olarak bunu gördüm. 48inç.![]()
Şöyle yapalım, arkadaş bir dediklerimize baksın, ona göre karar versin. Bakmadan 2K ya da 4K mat almak hiç mantıklı değil.
Yeni konular
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-
-
-