Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
WordPress 6.5'in yayınlanması bir hafta ertelenecek ve 2 Nisan 2024 Salı günü yayınlanması planlanıyor.

Gecikme aşağıdaki hususları yerine getirmek içindir:

• Yazı tipi depolama dizini wp-content/uploads/fonts olarak değiştirilecektir.
  • Editör ekibi, yaklaşan Gutenberg 18.0.0 sürümünde Yazı Tipi Kitaplığı özelliğinde tespit edilen birkaç yüksek etkili hataya yönelik düzeltmeleri dahil etmek için çalışacak. Bu, WordPress 6.5 RC4 öncesinde gövdeye birleştirme için değerlendirilmeden önce bazı testler almalarını sağlar.
  • Planlanmamış bir WordPress 6.5 RC4'ün 28 Mart 2024 Perşembe günü saat 07:00'de GMT+3'te güncellenmiş yazı tipi depolama konumu ve sürüm için kritik olduğu düşünülen diğer ilgili hatalarla birlikte yayınlanması planlanmaktadır. Bu normal bir sürüm adayı olacak ve duyuru daha fazla erişim için WordPress.org News blogunda yayınlanacaktır.
  • 1 haftalık gecikme, Perşembe-Pazartesi günlerinin dünyanın bazı bölgeleri için büyük bir tatil olduğu göz önünde bulundurularak test için yeterli zaman sağlamaktadır.
Bu arada bu Gutenberg ne oluyor tam olarak? Merak ettim.

Çözüm
Gutenberg WordPress'in güncel olarak kullandığı yazı editörünün adıdır. Adını matbaayı bulan kişiden almıştır. Gutenberg'in klasik (eski) editörden farkı, yazıyı parçalara bölerek her bir parçayı ayrı olarak özelleştirmeye izin vermesidir. Klasik editörü kullanmaya alışmış kişiler için yeni editöre geçmek biraz tuhaf hissettirmiş olsa da, Gutenberg bir çok özellik sunarak yeni kullanıcı için öğrenmeyi oldukça kolaylaştırıyor.

Blok düzenleyicisidir ve sitenizin tamamını değiştirmek için modüler bir yaklaşım sunar.

Ayrıntılı bilgi; Gutenberg.

Gutenberg WordPress'in güncel olarak kullandığı yazı editörünün adıdır. Adını matbaayı bulan kişiden almıştır. Gutenberg'in klasik (eski) editörden farkı, yazıyı parçalara bölerek her bir parçayı ayrı olarak özelleştirmeye izin vermesidir. Klasik editörü kullanmaya alışmış kişiler için yeni editöre geçmek biraz tuhaf hissettirmiş olsa da, Gutenberg bir çok özellik sunarak yeni kullanıcı için öğrenmeyi oldukça kolaylaştırıyor.
Geri dönüş yapamadım kusura bakmayın, ceza yemiştim. Cevaplar için teşekkürler.