Arkadaşlar, WSL üzerinde Ubuntu çalıştırıyorum fakat güncellemeleri almaya çalıştığımda ve makineyi GUI yapacak bir uygulama indirirken her seferinde başlıktaki hatayı atıyor.
Nedenini bilmiyorum ben de. Sizce neden olabilir bu hata? Kurduktan sonra yazdığım komutlar:
-sudo apt update
-sudo apt upgrade
Sonrasında WSL üzerinde GUI olarak çalıştıracak bir framework var mış onu indirmeye çalıştım, Youtube üzerinden izlediğim rehber videosuyla beraber ancak "Waiting for cache lock: Could not get lock deyip bir dosya yolu gösteriyor. Bu geçen günde oldu ve kill komutuyla işlem sonlandırayım derken makineyi bozmuştum. Yardımcı olabileceklere teşekkürler şimdiden.
ps aux | grep apt komutu ile arka planda çalışan ve paket yöneticisini kullanan başka bir işlem olup olmadığını kontrol edin. İhtimal ki varsa sudo kill <işlem_id> komutu ile durdurun. Bu bir çözüm olmazsa başka bir paket yöneticisi çalışmıyorsa kilit dosyasını sudo rm /var/lib/dpkg/lock-frontend komutu ile silebilirsiniz.
kodu ile daha önce Linux Mint makinem üzerinde dpkg işlemini sonlandırdım. Free space hatası yüzünden ve makineyi toplayamadım. Şu an tüm paketleri indiriyorum WSL ubuntu üzerine. Çalışmazsa eğer dediğiniz komutları uygulayacağım mecburi.
Sorun çözüldü. Şu an istediğimi kurabiliyorum. Cache temizledim ve aşağıdaki kodları girdim.
sudo apt-get update sudo apt-get -f install
Bu komutlarla tekrardan eski Dpkg veri tabanımı geri getirdim.
ps aux | grep apt komutu ile arka planda çalışan ve paket yöneticisini kullanan başka bir işlem olup olmadığını kontrol edin. İhtimal ki varsa sudo kill <işlem_id> komutu ile durdurun. Bu bir çözüm olmazsa başka bir paket yöneticisi çalışmıyorsa kilit dosyasını sudo rm /var/lib/dpkg/lock-frontend komutu ile silebilirsiniz.
kodu ile daha önce Linux Mint makinem üzerinde dpkg işlemini sonlandırdım. Free space hatası yüzünden ve makineyi toplayamadım. Şu an tüm paketleri indiriyorum WSL ubuntu üzerine. Çalışmazsa eğer dediğiniz komutları uygulayacağım mecburi.
Sorun çözüldü. Şu an istediğimi kurabiliyorum. Cache temizledim ve aşağıdaki kodları girdim.
sudo apt-get update sudo apt-get -f install
Bu komutlarla tekrardan eski Dpkg veri tabanımı geri getirdim.