Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kali

Uzman
Arkadaşlar, WSL üzerinde Ubuntu çalıştırıyorum fakat güncellemeleri almaya çalıştığımda ve makineyi GUI yapacak bir uygulama indirirken her seferinde başlıktaki hatayı atıyor.
Nedenini bilmiyorum ben de. Sizce neden olabilir bu hata? Kurduktan sonra yazdığım komutlar:
-sudo apt update
-sudo apt upgrade

Sonrasında WSL üzerinde GUI olarak çalıştıracak bir framework var mış onu indirmeye çalıştım, Youtube üzerinden izlediğim rehber videosuyla beraber ancak "Waiting for cache lock: Could not get lock deyip bir dosya yolu gösteriyor. Bu geçen günde oldu ve kill komutuyla işlem sonlandırayım derken makineyi bozmuştum. Yardımcı olabileceklere teşekkürler şimdiden.

Edit: clean komutuyla cache temizlemeye çalıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ps aux | grep apt komutu ile arka planda çalışan ve paket yöneticisini kullanan başka bir işlem olup olmadığını kontrol edin. İhtimal ki varsa sudo kill <işlem_id> komutu ile durdurun. Bu bir çözüm olmazsa başka bir paket yöneticisi çalışmıyorsa kilit dosyasını sudo rm /var/lib/dpkg/lock-frontend komutu ile silebilirsiniz.
Kod:
kill
kodu ile daha önce Linux Mint makinem üzerinde dpkg işlemini sonlandırdım. Free space hatası yüzünden ve makineyi toplayamadım. Şu an tüm paketleri indiriyorum WSL ubuntu üzerine. Çalışmazsa eğer dediğiniz komutları uygulayacağım mecburi.

Sorun çözüldü. Şu an istediğimi kurabiliyorum. Cache temizledim ve aşağıdaki kodları girdim.

sudo apt-get update
sudo apt-get -f install

Bu komutlarla tekrardan eski Dpkg veri tabanımı geri getirdim.
Satırların tamamını verebilir misin?

Başka bir apt komutun çalıştığını yazıyor mu? Mesela process no'su veriyor mu?
Onu kill ile önce bitirmeye çalış.

Ayrıca bunları da bir incele:

Ben Kali Linux'u denedim ve maalesef başarısız oldu (Wirehark çalışmadı)

Waiting for cache lock: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock-frontend şeklinde işlemi durdurum şu anda.

Sadece bu mu çalışmadı yoksa genel olarak sistem mi yüklenmedi.

ps aux | grep apt komutu ile arka planda çalışan ve paket yöneticisini kullanan başka bir işlem olup olmadığını kontrol edin. İhtimal ki varsa sudo kill <işlem_id> komutu ile durdurun. Bu bir çözüm olmazsa başka bir paket yöneticisi çalışmıyorsa kilit dosyasını sudo rm /var/lib/dpkg/lock-frontend komutu ile silebilirsiniz.

Kod:
kill
kodu ile daha önce Linux Mint makinem üzerinde dpkg işlemini sonlandırdım. Free space hatası yüzünden ve makineyi toplayamadım. Şu an tüm paketleri indiriyorum WSL ubuntu üzerine. Çalışmazsa eğer dediğiniz komutları uygulayacağım mecburi.

Sorun çözüldü. Şu an istediğimi kurabiliyorum. Cache temizledim ve aşağıdaki kodları girdim.

sudo apt-get update
sudo apt-get -f install

Bu komutlarla tekrardan eski Dpkg veri tabanımı geri getirdim.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar yardımcı olursanız çok memnun olurum bir türlü güncelleme yapamıyorum hata veriyor bu konuda ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör: