Allah Allah o kadarını bende bilemedim şimdi :)
HM70 i7 problems diye yazsanız diye bile sonuç alacağınızı düşünüyorum. Bu işlemci bari olur inşallah.
17576008500628858373570462025107.webp

Olmadı dakika 29:50 dedi ve kapandı. Maalesef gördüğümüz üzere kendi sorunumu deneyerek ve takamayarak test etmiş oldum. HM70 chipsetli laptoplarda asla ve asla 2. veya 3. nesil core işlemci kullanılamıyor.

Son düzenleme:
HM70 i7 problems diye yazsanız diye bile sonuç alacağınızı düşünüyorum. Bu işlemci bari olur inşallah.Eki Görüntüle 184095

Olmadı dakika 29:50 dedi ve kapandı. Maalesef gördüğümüz üzere kendi sorunumu deneyerek ve takamayarak test etmiş oldum. HM70 chipsetli laptoplarda asla ve asla 2. veya 3. nesil Core işlemci kullanılamıyor.

Evet sorunu detaylıca inceledim. Bu sorunu çözen birkaç kişide buldum. Ancak karmakarışık ve bilgi isteyen bir olaya benziyor. 2 işlemcide 30 dk sonunda kapanacak çünkü chipsetin sadece Pentium ve Celeron işlemci desteği var. Bahsettiğimiz ıvy bridge ve sandy Bridge'leri maalesef desteklemiyor.
Kabal-pl bu sorunu çözmüş gibi nasıl yaptığını da açıklamış ancak bahsettiği konular hakkında en ufak fikrim bile yok :D.

Anladığım kadarıyla harici bir program ile BIOS'a erişip Python ile değişiklik yapıp sürüm düşürüyorlar ve me_cleaner kullanarak Intel ME'yi kandırıyorlar. Arka planda çalışmaya devam ediyor ancak 30dakikalık kısıtlamayı uygulamıyor.

Çok karışık hocam 1 2 video izledim öyle standart bilgi ile yapılacak bir şey değil. 9070'e BIOS atıp 9070XT yaptıkları video var onun gibi bir işlem yapılması lazım.

@Grimoire Weiss Ustam tekrardan merhaba, senin konuyu biraz daha derince araştırdım nedenini bilmiyorum ama çok ilgimi çekti :D. Sanırım olayı tam anlamı ile çözdüm. Kaynakları alta bırakıyorum sizde inceleyin.
Clean me region -> https://diplomalibilgisayarci.blogspot.com/2017/09/clear-me-region-nasil-yapilir-hm55.html
Nasıl yapılır ->
Detaylı çözüm -> https://winraid.level1techs.com/t/g...cs-txe-regions-with-data-initialization/31277
Videolu çözüm ->

Videolarda görünmese de araştırdığımda yapılan bu 0 imajı yani sorunsuz BIOS'u bu tip bir eprom programlayıcı ile yükleme işlemi yapıyorlar. Eğer bu denli teknik bilginiz var ise deneyebilirsiniz.

Ayrıca şunu da öğrendim sorunun önüne saçma bir şekilde 25 Dk'da bir PC'yi uyku moduna alırsanız 30Dk'lık süre sıfırlanıyor.

Son düzenleme:
@Yasin Alemdağ, benim BIOS dışarıdan yazmaya izin vermiyor. Ben de HM76 güney köprüsü aramaya başladım. Bir laptop üzerinde buldum. Zaten Intel management Engine yonga üzerinde çalışıyor. Bu bir süre durur laptopun RAM slotları dahil olmak üzere işe gireyim değiştireceğim. Kafaya koydum. BIOS'luk bir şey yapamıyorum şu an. Ama ne kadar Intel sevsem de dün çok sinir oldum. Bu arada ilginiz için size teşekkür ederim.

Ama sinir olduğum nokta şu:
Normalde laptoplar üzerinde iki tip tanıma vardır:

1. whitelist:
Sadece belirli soket tipi ve nesil üzerinde kısıtlı işlemci sayısı.

2. güç ve nesil üzerinden, tıpkı benim Lenovo G500 laptopum gibi sadece 3. nesil 35W (ve bazı 45W) Extreme olmayan her işlemciyi destekliyor.

Ama bu laptop hem 2. nesil tanıyor hem 3. nesil tanıyor. IGPU'lar sorunsuz çalışıyor üstüne Celeron işlemci 1333MHz RAM destekli. Ben Core ailesinden işlemci takınca 1600MHz de çalışmaya başladı. Madem desteklemiyorsun bu frekans nasıl arttı!

Sana yemin ederek söylüyorum bunu.
Benim Lenovo G500 laptop HM76 chipsete sahip. Yani sorunsuz şekilde Core işlemcilerle uyumlu. Kendi işlemcisi 3110M (2.4GHz 2 çekirdek Turbo Boost yok) bunun yerine 3210M takınca default şekilde Turbo çalışmadı. BIOS defaulta çektim öyle çalıştı. Ama bu laptopta 3110M takıp ardından 2450M taktım. Hem mimari hem nesil hem de iGPU farkı olmasına rağmen Turbo kendi kendine çalıştı. Üstüne 3.0GHz de sen nasıl sabit çalıştın? Söktüğüm laptop üzerinde bu kadar stabil değildi.

Son düzenleme:
Intel sanırım bu nesillerde biraz fanteziye kaçmış. Sizin BIOS'a neden dışarıdan müdahale edilemiyor.
Fantazinin babasını yaşatıyor şuan AMD. İyi olmuş. Sizce hocam benim dediğim şekilde örnek veriyorum ekstra ₺2000 maliyetle (hem yonga hem de BIOS'a güç dağıtımı bile yapacak şekilde yazılma şart) başına geçilir mi? Çünkü benim laptopum şuan 2. nesil işlemci destekli değildir. Bu destekliyor, oturup ağlamak istiyorum. Zaten öyle bir şeyi başarayım limit kalktığı için 55W Extreme işlemci takacağım.

Fantazinin babasını yaşatıyor şuan AMD. İyi olmuş. Sizce hocam benim dediğim şekilde örnek veriyorum ekstra ₺2000 maliyetle (hem yonga hem de BIOS'a güç dağıtımı bile yapacak şekilde yazılma şart) başına geçilir mi? Çünkü benim laptopum şuan 2. nesil işlemci destekli değildir. Bu destekliyor, oturup ağlamak istiyorum. Zaten öyle bir şeyi başarayım limit kalktığı için 55W Extreme işlemci takacağım.
Vallahi hocam ne söylesem yalan olur çünkü bu kadar eski bir sistem hiç kullanmadım desem yeridir. 2000 TL maliyet zaman güç harcayacağına elindekini de satıp üstüne birkaç bir şey katıp şu tip bir şey daha mantıklı gibi geliyor bana.

Vallahi hocam ne söylesem yalan olur çünkü bu kadar eski bir sistem hiç kullanmadım desem yeridir. 2000 TL maliyet zaman güç harcayacağına elindekini de satıp üstüne birkaç bir şey katıp şu tip bir şey daha mantıklı gibi geliyor bana.
Yok bu laptop ben bebekken de vardı. Üstüne benim değil anneannemin. Şuan evde kimse ihtiyaç duymadı , anneme söyledim kızmadı falan. Yani bir süre bekleyecek. Benimkisi tamamen inat. Tıpkı sevdiğimiz insana verdiğimiz şanslar gibi. Üstüne o Casper UEFI destekli bile değildir bende onun 2. nesil olanı vardı işlemciyi ondan aldım zaten.

Yok bu laptop ben bebekken de vardı. Üstüne benim değil anneannemin. Şu an evde kimse ihtiyaç duymadı, anneme söyledim kızmadı falan. Yani bir süre bekleyecek. Benimkisi tamamen inat. Tıpkı sevdiğimiz insana verdiğimiz şanslar gibi. Üstüne o Casper UEFI destekli bile değildir bende onun 2. nesil olanı vardı işlemciyi ondan aldım zaten.

Doğrudur. Detaylıca araştırmadığımdan bu nesil hakkında çok fikrim yok :). 5-10 sene içindeki nesillere hakimim ama bunlar ben çocukken vardı :D. Açıkçası bu tip şeylere ilgin olup öğrenme ve çözme çabanı takdir ediyorum.