hasan kaya

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

X570 Gaming Edge Wi-Fi anakartıma dün başarılı bir kurulum gerçekleştirdim.
EFI dosyası => 33.14 MB file on MEGA

Wi-Fi çalışıyor. Vega 64 ekran kartını tanıyor. Problemsiz kullanıyorum ancak Bluetooth açılıyormuş gibi yapıp açılmıyor.
OpenIntelWireless son Bluetooth kextleri yükledim ancak çalışmıyor.

Ventura da problemsiz kullanabildiğim Bluetooth Sonoma da çalışmıyor.
Hackintool ile baktığımda USB'lerde Ventura da IOUSBHOSTDEVICE diye bir aygıt vardı ancak Sonomada bu aygıt yok. Sanırım USB'ler ile alakalı bir problem var. usbinjectall.kext bana yardımcı olmadı. Deneyebileceğim başka ne var bilemiyorum.
Bu arada sistem raporunda Bluetooth sekmesinde aygıt BCM_4350C2 olarak gözüküyor, bundan kaynaklı da olabilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Evet USB'leri baştan yamalama yapmanız gerekiyor. Bunun için şu videoyu takip edebilirsin. Kesin çözüm olmayabilir ama BT cihazını getirmene yarayabilir.

On Monterey and newer you have to install 3 extensions:
  • IntelBTPatcher.kext (available in OpenIntelWireless), requires Lilu 1.6.2 >> fixes a bug in bluetoothd by correctly initializing the bluetooth module
  • IntelBluetoothFirmware.kext (available on OpenIntelWireless), at least version 2.2.0 >> load the firmware to the device and set the device name in USB Host Controller to Bluetooth USB Host Controller
  • BlueToolFixup.kext (available in Acidanthera's BrcmPatchRAM package) >> on macOS Monterey IntelBluetoothInjector.kext stopped working due to changes made by Apple to the Bluetooth stack.
Aslında gördüğüm kadarıyla bir ekstra işlem gerekmiyor. Daha doğrusu ilk yöntemi denemeden ekstra şeylere gerek var mı bilmiyoruz. O yüzden öncelikle USB port yamalama işlemini yapmalısın. Ardından bu kextlerle çalışmazsa diğer denemeler yapılır.
  • IntelBTPatcher
  • IntelBluetoothFirmware
  • BlueToolFixup

Evet hocalarım, Videodaki gibi tüm usb portları MAP ledim. usbPorts.kext i yükledim reset attım. reset sonrası hackintool de 3 tane beyaz kaldı ve daha önce olmayan Mystic light ve USB2.0 Hub geldi. diğerleri boş yeşil yanıyor. ancak bluetooth gelmedi. sonra yusuf hocamın dediği gibi IntelBT Kext lerini yükledim reset attım. bluetooth açılmıyor. başka ne deneyebilirim?

Teşekkürler

Hackintool ve Kernel Bu şekilde

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-01-26 17.20.20.webp
    Ekran Resmi 2024-01-26 17.20.20.webp
    54,4 KB · Görüntüleme: 92
  • Ekran Resmi 2024-01-26 17.20.41.webp
    Ekran Resmi 2024-01-26 17.20.41.webp
    45,9 KB · Görüntüleme: 88