Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. X570 I Aorus Pro Wi-Fi anakartli sistemimi her kapatıp açmada BIOS sıfırlıyor ve saat ayarı kaçıyor. 2021 yılında aldığım için BIOS pili düşmemiştir diye düşünerek ayarları değiştrdim ve BIOS'u güncelledim. RAM'leri standarta çekip XMP kapattım ve AMD rapit Technology'i de kapattım fakat sorun devam ediyor. Sistem kapanıp elektrik gittikten sonra tüm ayarlar resetleniyor. Anakartım garantili olduğundan dolayı Gigabyte Türkiye servisine ulaşmayı denedim fakat 4 kezden fazla aramama rağmen kimse karşıma çıkmadı. 6 dk saksafon dinlettikten sonra hattan atıldım :D Sizce sorun nerede olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• 1733574409840.webp
    1733574409840.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 61
X570 anakartta imkansız gibi bir şey. %1 ihtimal.

Bana PSU sorunu gibi geldi.

Demeyin Recep bey demeyin :( Aslında geceleri elektiriği kapatıp sonra sabahları acıyorum. Dikkat de ettim. PSU ise en az 800W PSU alırım sistemimden dolayı oda bir 4K tutar.
Umarım BIOS pilini değiştikten sonra düzelir.

Ekteki videodaki gibi değil maalesef videolarda bu şekil pil.
Duracell CR2032 pilden sipariş ettim, umarım uyar. 3V pil ancak ankartın üstündeki pil soketliymiş lehim. yapmak zorunda kalacağım pile :cautious:
Soketi ise soketli pil ya da ayak kaynakli alın çünkü o pillere lehim biraz zor az isitirsaniz tutmaz çok aşırı isitirsaniz pil bozulabilir iyi ayarlamanız gerekir.

Soketi ise soketli pil ya da ayak kaynakli alın çünkü o pillere lehim biraz zor az isitirsaniz tutmaz çok aşırı isitirsaniz pil bozulabilir iyi ayarlamanız gerekir.

Daha önceden de Vestel'in ops cihazlarının BIOS pilini değiştim üstündeki soketli bilin ayaklarını alıp sıkıca tutup bant ile 2 kat yalıttıktan sonra makaron ile kaplıyordum ve sorunsuz çalışıyordu aynı şekilde uygulama yapmayı düşünüyorum.

BIOS pili bitmiş olabilir ayarlar resetleniyorsa.

Tüm MOSFET soğutucuları söktükten ve anakartın tüm soğutucularını söktükten sonra BIOS pilini değiştirdim ve sorun çözüldü ancak ömürümden ömür yedi statik elektrik ile zarar vereceğim diye :D

Son düzenleme:
Tüm MOSFET soğutucuları söktükten ve anakartın tüm soğutucularını söktükten sonra BIOS pilini değiştirdim ve sorun çözüldü ancak ömürümden ömür yedi statik elektrik ile zarar vereceğim diye :D

Bilgisayar bileşenleri zarar görmeyebilir ama telefon anakartı gibi daha hassas cihazlarda olabiliyor geçmiş olsun.