Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

batuhankr

Çalışkan
Merhaba.

X760E AORUS anakartta Interval P0 Control Settings ayarını bir türlü bulamadım. ZenTimings'te eşit olmadığını gördüm. MSI anakart kullanan arkadaşımda açık, onunla beraber baktık fakat bulamadık. Bilgisi olan var mıdır?

Merhaba.

X760E AORUS anakartta Interval P0 Control Settings ayarını bir türlü bulamadım. ZenTimings'te eşit olmadığını gördüm. MSI anakart kullanan arkadaşımda açık, onunla beraber baktık fakat bulamadık. Bilgisi olan var mıdır?
Var, bu atacağım linkten Zen SS atar mısın, bu linkteki son sürüm o yüzden bunu paylaş. @batuhankr

Defender kapalı kalsın Zen'i açtırtmıyor winring yüzünden.

Dosya Ekleri

• ss 1.webp
    ss 1.webp
    88,1 KB · Görüntüleme: 53
  • ss2.webp
    ss2.webp
    89,6 KB · Görüntüleme: 42
Dediğiniz gibi arattım ama öyle aramada bi şey çıkmadı en yakın bu sekmeyi bulabildim doğru yerde miyim?
Gigabyte'da bu ayar Nitro kısmında olabilir ddr controller içinde miydi neredeydi, her kartta farklı yerde.

advanced amd overclocking ddr options nitro settings içine gir oradan ddr controller içinde diye hatırlıyorum

@batuhankr PMU ya da ard şeklinde aratınca çıkmıyorsa şöyle yapalım. VDDP 1.15 ver, VDDQ 1.55 ver, tekrar bak eşleyecek mi. a2 b2 dimmlerini ss atarsın.

Son düzenleme:
Voltajlara dokunmadım halihazırda overcloğum var ama yine de eşitleme kısmını bulamadım. MSI anakartta arkadaşım hemen buldu. ASUS'ta aynı şekilde Gigabyte'ta yok bütün yabancı forumlara baktım. Ama nafile. Vazgeçcektim ama inat ettim 3-4 saattir BIOS'tayım hocam. Bu arada cpu_vddıo_mem de mesela 1.4'ün üstüne çıkmıyor 1.45 vermek istediğim zaman veremiyorum sebebini bulamadım.

Dosya Ekleri

• bios11.webp
    bios11.webp
    1.002,7 KB · Görüntüleme: 35
  • bios12.webp
    bios12.webp
    871,8 KB · Görüntüleme: 33
  • bios13.webp
    bios13.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 42
Voltajlara dokunmadım halihazırda overcloğum var ama yine de eşitleme kısmını bulamadım. MSI anakartta arkadaşım hemen buldu. ASUS'ta aynı şekilde Gigabyte'ta yok bütün yabancı forumlara baktım. Ama nafile. Vazgeçcektim ama inat ettim 3-4 saattir BIOS'tayım hocam. Bu arada cpu_vddıo_mem de mesela 1.4'ün üstüne çıkmıyor 1.45 vermek istediğim zaman veremiyorum sebebini bulamadım.
sebebi gigabyte kullanman @Melkor force'ta voltaj kilidi var mı 1.45 vddio için

1762111346921.webp

@batuhankcrll06 @batuhankr Nitro lokasyonundaki bu menü yok mu sende? üstte lokasyon yazıyor ss'te

@Melkor x670e aorus'ta da mı yok pmu training :D 1.45 bile veremiyor adam sen dua et force kartına bence