Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

batuhankr

Çalışkan
Merhaba.

X760E AORUS anakartta Interval P0 Control Settings ayarını bir türlü bulamadım. ZenTimings'te eşit olmadığını gördüm. MSI anakart kullanan arkadaşımda açık, onunla beraber baktık fakat bulamadık. Bilgisi olan var mıdır?

Voltajlara dokunmadım halihazırda overcloğum var ama yine de eşitleme kısmını bulamadım. MSI anakartta arkadaşım hemen buldu. ASUS'ta aynı şekilde Gigabyte'ta yok bütün yabancı forumlara baktım. Ama nafile. Vazgeçcektim ama inat ettim 3-4 saattir BIOS'tayım hocam. Bu arada cpu_vddıo_mem de mesela 1.4'ün üstüne çıkmıyor 1.45 vermek istediğim zaman veremiyorum sebebini bulamadım.
pmu olmadığı için vddq abanarak ya da vddp aşağı yukarı oynayarak matchleyeceksin başka çaren yok bilgin olsun. gigabyte kartlarda yok bu ayar sadece @Melkor 'a özel var b850 force kartına koymuşlar o kadar :D

ASUS'un gözünü seveyim, Hero yatıyor aslan parcası :D
hero'da stabil olan 1-2-0 profil bunda değil mi o kısmı anlamadım. Bence stabildir

Voltajlara dokunmadım halihazırda overcloğum var ama yine de eşitleme kısmını bulamadım. MSI anakartta arkadaşım hemen buldu. ASUS'ta aynı şekilde Gigabyte'ta yok bütün yabancı forumlara baktım. Ama nafile. Vazgeçcektim ama inat ettim 3-4 saattir BIOS'tayım hocam. Bu arada cpu_vddıo_mem de mesela 1.4'ün üstüne çıkmıyor 1.45 vermek istediğim zaman veremiyorum sebebini bulamadım.
@batuhankr VDDQ 1.55/1.6 dene, VDD ile VDDQ eşleyerek devam et, ek olarak VDDP kaç ise 1.0/1.05/1.1/1.15 dene sırasıyla. Başka türlü matchleyemezsin. Pmu yok senin kartta

Pmu olmadığı için vddq abanarak ya da vddp aşağı yukarı oynayarak matchleyeceksin başka çaren yok bilgin olsun. Gigabyte kartlarda yok bu ayar sadece @Melkor'a özel var B850 Force kartına koymuşlar o kadar :D

Hero'da stabil olan 1-2-0 profil bunda değil mi o kısmı anlamadım. Bence stabildir

@batuhankr VDDQ 1.55/1.6 dene, VDD ile VDDQ eşleyerek devam et, ek olarak VDDP kaç ise 1.0/1.05/1.1/1.15 dene sırasıyla. Başka türlü matchleyemezsin. Pmu yok senin kartta

ASUS'a alıstıgım ıcın dedım.

ASUS'a alıstıgım ıcın dedım.
direkt pmu kısmı yok bu kartlarda bence, 2 giga kartta da baktık çünkü force'a koymaları ilginç olmuş, belki eski çipset diye yoktur onlarda bilemedim @Melkor vddp ve vddq abanarak aşağı yukarı match deneyecek başka çare yok.

Merhaba,
A2 ve B2 olarak SS aldım abi bu zen beta sürümü mü? Benimki v1.35 imiş.
@Melkor bu ss'te trfc ve trefi 0 ns nasıl oluyor :D

1762112112619.webp

Merhaba.

X760E AORUS anakartta Interval P0 Control Settings ayarını bir türlü bulamadım. ZenTimings'te eşit olmadığını gördüm. MSI anakart kullanan arkadaşımda açık, onunla beraber baktık fakat bulamadık. Bilgisi olan var mıdır?
@batuhankr senin oc işlemi elden geçirilmesi lazım bu arada 2:1 uzmanı @Melkor buradayken bu timingleri düzelt çok yanlış olmuş bazı şeyler.

@batuhankr senin OC işlemi elden geçirilmesi lazım bu arada 2:1 uzmanı @Melkor buradayken bu timingleri düzelt çok yanlış olmuş bazı şeyler.

X670'te pmu nasıl olmaz ben bulamadım diye yorumluyorum :) yani timingleri arkadaş ile soft yaptık crash yememek için.

@batuhankr senin OC işlemi elden geçirilmesi lazım bu arada 2:1 uzmanı @Melkor buradayken bu timingleri düzelt çok yanlış olmuş bazı şeyler.

@Melkor hocam size göre soft bir OC nasıl olur kartıma göre?

Son düzenleme: