Merhaba,
Yaklaşık 1 sene kadar önce Aliexpress'ten X79-6M anakart almıştım, bu anakarttan bir sistem kurdum. Ancak anakartın POST ekranında görünen 800x600 American Megatrends logosu bir hayli demode göründü gözüme, bu anakartın POST splash'ini değiştirmemiz mümkün mü? Daha önce AMIBCP üzerinden kafama göre bi' şeyler denedim ancak anakartın BIOS'unu brick etmiştim. Sonrasında yerel bir teknik serviste yeniden BIOS atılarak düzeltilebildi.
Anakartın modelini ve sistem bilgilerini görsellerde paylaşıyorum: @Recep Baltaş
BIOS sürüm numarası değişikliğinden sonra, başlangıç logosu ekranı makinemde hala "iiyama" olarak görüntüleniyordu. İşlevle ilgisi olmadığı için önemli değil, ancak orijinal İngilizce sayfada da logoyu değiştirmekle ilgili bir konu olduğu için, bu logoyu değiştirmeyi düşündüm. İlk başta konu...
Bilindik markalarda bu iş kolay ama BIOS kurtarma özelliği olmayan bir anakartta başınıza geldiği üzere riskli bir iş. Elinizde CH341a falan olmalı.
Normalde ChangeLogo.exe ile değiştirmek mümkün ama bazı kullanıcılar için işe yaramamış. Bu durumda HEX edit yapmak gerekmiş. Burada bir makale mevcut, dilerseniz tercüme edebiliriz.
Bilindik markalarda bu iş kolay ama BIOS kurtarma özelliği olmayan bir anakartta başınıza geldiği üzere riskli bir iş. Elinizde CH341a falan olmalı.
Normalde ChangeLogo.exe ile değiştirmek mümkün ama bazı kullanıcılar için işe yaramamış. Bu durumda HEX edit yapmak gerekmiş. Burada bir makale mevcut, dilerseniz tercüme edebiliriz.
Hocam AMIBCP ile bir takım denemeler yaptım ancak anakartı elime aldım. HEX edit dediğimiz işlemle nasıl yapabiliriz? Bu arada anakartın BIOS dosyasını nasıl yedekleyebilirim onu da bilmiyorum.
BIOS'u yedeklemek için araçlar var. HEX daha da karmaşık tabii ki, makalede yazıyor. Dediğim gibi dilerseniz tercüme edip kendi makalemizi oluşturabiliriz sizin için.
BIOS'u yedeklemek için araçlar var. HEX daha da karmaşık tabii ki, makalede yazıyor. Dediğim gibi dilerseniz tercüme edip kendi makalemizi oluşturabiliriz sizin için.
BIOS sürüm numarası değişikliğinden sonra, başlangıç logosu ekranı makinemde hala "iiyama" olarak görüntüleniyordu. İşlevle ilgisi olmadığı için önemli değil, ancak orijinal İngilizce sayfada da logoyu değiştirmekle ilgili bir konu olduğu için, bu logoyu değiştirmeyi düşündüm. İlk başta konu...
Hocam mesajı yeni gördüm, çok teşekkürler. Birazdan deneyeceğim.
Arkadaşlar, HEX Editor ile Recep hocamın hazırladığı rehbere göre uyguladım. Anakart’ın POST splash ekranını başarılı bir şekilde değiştirmeyi başardım. Bu konuda detaylı bir rehber hazırlayacağım yakın zamanda.