2254

Üstün
Makaleler
7
Orijinal Makale
Bir Reddit kullanıcısı ve Quasarrzone forumlarından bir kullanıcı, en iyi CPU'lardan biri olan Ryzen 7 9800X3D'lerinin nasıl yandığı konusunda geri bildirim sağladı. Her iki durumda da ortak payda MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi anakartı olduğundan, yorum için MSI ile iletişime geçtik.

Ryzen 7 9800X3D kazalarının iki vakası Ryzen 7000 yanmalarından farklı. İlki kullanıcı hatası veya bozuk bir soketten kaynaklanırken, ikincisi anakart yazılımının SoC voltajını aşırı zorlamasının ürünü.

MSI açıklaması şu şekilde: Son zamanlarda MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi anakartında AMD Ryzen 7 9800X3D işlemcide hasar olduğunu belirten bir kullanıcı raporu aldık. MSI olarak ürünlerimizin kalitesine tamamen bağlıyız ve bu olayı araştırmaya başladık.

Ayrıca AMD ile yakın bir şekilde çalışıyoruz ve bu olayı bağımsız olarak araştıran gamersnexus ile iletişim halindeyiz.

Soruşturma ilerledikçe güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal Makale
Bir Reddit kullanıcısı ve Quasarrzone forumlarından bir kullanıcı, en iyi CPU'lardan biri olan Ryzen 7 9800X3D'lerinin nasıl yandığı konusunda geri bildirim sağladı. Her iki durumda da ortak payda MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi anakartı olduğundan, yorum için MSI ile iletişime geçtik.

Ryzen 7 9800X3D kazalarının iki vakası Ryzen 7000 yanmalarından farklı. İlki kullanıcı hatası veya bozuk bir soketten kaynaklanırken, ikincisi anakart yazılımının SoC voltajını aşırı zorlamasının ürünü.

MSI açıklaması şu şekilde: Son zamanlarda MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi anakartında AMD Ryzen 7 9800X3D işlemcide hasar olduğunu belirten bir kullanıcı raporu aldık. MSI olarak ürünlerimizin kalitesine tamamen bağlıyız ve bu olayı araştırmaya başladık.

Ayrıca AMD ile yakın bir şekilde çalışıyoruz ve bu olayı bağımsız olarak araştıran gamersnexus ile iletişim halindeyiz.

Sizin nickname'inizin hakkını veriyorsunuz. Umarım insanlara para verilir.

orijinal makale
Bir Reddit kullanıcısı ve quasarrzone forumlarından bir kullanıcı, en iyi CPU'lardan biri olan Ryzen 7 9800X3D'lerinin nasıl yandığı konusunda geri bildirim sağladı. Her iki durumda da ortak payda MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi anakartı olduğundan, yorum için MSI ile iletişime geçtik.
Ryzen 7 9800X3D kazalarının iki vakası Ryzen 7000 yanmalarından farklıdır. İlki kullanıcı hatası veya bozuk bir soketten kaynaklanırken, ikincisi anakart yazılımının SoC voltajını aşırı zorlamasının ürünüdür.

MSI açıklaması şu şekilde: Son zamanlarda, bir MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi anakartında AMD Ryzen 7 9800X3D işlemcide hasar olduğunu belirten bir kullanıcı raporu aldık. MSI olarak, ürünlerimizin kalitesine tamamen bağlıyız ve bu olayı araştırmaya başladık.

Bozuk bir soket olması endişe veriyor şahsen. İkisi de MSI X870 anakarttaysa durum daha da tuhaf bu anakartlar test edilmiyor mu?

X670E Tomahawk bozuk diye X870 Tomahawk la değişim isteyecektim bu da mı bozukmuş. Msi iyice saçmalamaya başladı anlaşılan. Senelerdir Z97 PC Mate den beri MSI kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. X670 lerde X870 lerde iyice kaliteli bileşen olayını salmışlar herhalde.

Bozuk bir soket olması endişe veriyor şahsen. İkisi de MSI X870 anakarttaysa durum daha da tuhaf bu anakartlar test edilmiyor mu?

Test yapılıyordur ama bunun ne kadarını dışarıdan öğrenebiliyoruz? Fabrikaya girmeden öğrenemeyiz maalesef. Bekleyip görmekten başka çaremiz yok. Günümüzde deneme tahtası olmuşuz resmen. Intel ile bunu çok iyi görmüştük.

Linus'un GPU üretim fabrikasında cektigi videoda GPU'ların nasıl bir test aşamasından geçip paketlendigini görmüştük. Temel testler yapılıyor ama anakart gibi karışık bir parçada nasil testler yapiliyordur bilgim yok ama eminim ki yine temel şeylerdir. Öyle olmasa islemci öldüren voltaj mevzulari olmazdı diye düşünüyorum.

X670E Tomahawk bozuk diye X870 Tomahawk la değişim isteyecektim bu da mı bozukmuş. Msi iyice saçmalamaya başladı anlaşılan. Senelerdir Z97 PC Mate den beri MSI kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. X670 lerde X870 lerde iyice kaliteli bileşen olayını salmışlar herhalde.
Asus alın hocam.