Bu X670e gen5 işte, Tomahawk segmentinde. Ne eksiği var ondan senin için, karşılaştır özelliklerini. USB4, Type-C, Wi-Fi 7 önemli değil ki senin için. Ekstra para verme.
Type-C ile tel bağlanıyor mu? Ben telefonu bağlıyorumda mobil veri için.
Bu X670e gen5 işte, Tomahawk segmentinde. Ne eksiği var ondan senin için, karşılaştır özelliklerini. USB4, Type-C, Wi-Fi 7 önemli değil ki senin için. Ekstra para verme.
Hocam indirimsiz fiyatı da 12K zaten benim için çok da önemli bir fırsat değil ben direkt Tomahawk segmentinde bir şey arıyorum.
13.5k ya Tomahawk alayım geçeyim ya bunun sonu yok gibi. 15'e ROG var onu alayım desem 16 ya X870 Tomahawk varen iyisi bir yerde durmak. Orası B850 Tomahawk.
B850 Tomahawk MAX alabilirsin de arada hissedeceğin bir fark yok senin, almışken yeni çipset alıyım kafasıyla alınır sadece, ek fayda sağlayacağından değil. Bu 2 kart da ileriye dönük, overkill biraz aslında bu çipler için. İntel gibi bu kadar yüksek faza ihtiyaçları yok.Hocam indirimsiz fiyatı da 12K zaten benim için çok da önemli bir fırsat değil ben direkt Tomahawk segmentinde bir şey arıyorum.
13.5k ya Tomahawk alayım geçeyim ya bunun sonu yok gibi. 15'e ROG var onu alayım desem 16 ya X870 Tomahawk varen iyisi bir yerde durmak. Orası B850 Tomahawk.
B850 Tomahawk Max alabilirsin de arada hissedeceğin bir fark yok senin, almışken yeni çipset alayım kafasıyla alınır sadece, ek fayda sağlayacağından değil. Bu 2 kart da ileriye dönük, overkill biraz aslında bu çipler için. Intel gibi bu kadar yüksek faza ihtiyaçları yok.
Aynen öyle düşündükçe daha çok düşünür kendini yer bitirirsin ikisi de güzel kartlar aklına yatanı al geç derim TOMA ve X670 arasından.
Çok da kısmalık durum yok aslında, hepsi iyi, sadece ekran kartı Gen5 olsun diyorsan X670E alabilirsin en düşük olarak. Çok da kısmış olmuyorsun, tepe modeli X670'ten sonra X670E geliyor. X870'ten sonra X870E geliyor, 2 çipset var bunlarda, sonunda E olmayan modellerde tek var. Fark bu. O yüzden lane sayısı fazla, daha fazla M_2 portu cart curt geliyor işte.Hocam bir düşündümde kalan parayla M.2'de alabilirim. Ama benim bütçe sorunum yok babadan dolayı. İstediğim an alabilirim M.2 yide o yüzden anakarttan kısasım yok şu anlık bütçe.
Çok da kısmalık durum yok aslında, hepsi iyi, sadece ekran kartı gen5 olsun diyorsan X670e alabilirsin en düşük olarak. Çok da kısmış olmuyorsun, tepe modeli X670'ten sonra X670e geliyor. X870'ten sonra X870e geliyor, 2 çipset var bunlarda, sonunda e olmayan modellerde tek var. Fark bu. O yüzden lane sayısı fazla, daha fazla M_2 portu cart curt geliyor işte.
B850 Tomahawk Max iyi de o kadar etmez aslında, absürt fiyatı var biraz. X870e çipset alırsın belki o fiyata zorlasan![]()
Yok yanmaz. 1.4v EXPO kullanırsın, 1.5 üzeri için 12 cm fan koyucaksın üfleyen, yoksa ısınıyor.Sırf çipset artacak diye marka ve segment düşecek ama. Bu nedenle üst chipset alacağım diye segment düşürmek istemiyorum. TOMA segmenti bir şey ya da TOMA var aklımda. Bu arada nebi hocayla konuştum RAM'e voltaj verebilirsin ama ısınır dikkat et önlem al dedi ne gibi bir önlem lazım? Yanar mı RAM. Boş yere 4K TL'den olmayalım. Kingston Hynix üreticiyi seviyor dedi![]()
O zaman bunu alıyorsun ve konu kapanıyor:Hocam bir düşündümde kalan parayla M.2'de alabilirim. Ama benim bütçe sorunum yok babadan dolayı. İstediğim an alabilirim M.2 yide o yüzden anakarttan kısasım yok şu anlık bütçe.
Vallahi ya yemin ederim 2 hafta önce B650 eagle bakıyordum sonra TUF B850 oldu şimdi de B850 Tomahawk. Neyse ki bugün sipariş edeceğim TOMA'yı.
Şimdi bunu alana kadar, 1000 TL daha ver, attığımı al bence. O yüzden attım X870e TOMA'yı. O varken B850 Max mantıklı değil fiyat olarak, onu anlaman için. 9 taksit alabiliyorsun anakart kısmı sorun olmaz. 14.5k verceksen, X870e TOMA alman lazım yani.
Bu bütçelere zaten gerek yok, 10K'lık kart yeter de sen 14.5k çıktığın için, bari X870e TOMA al, verdiğin paraya değsin.
B850 Max 10-11k arası eder taş çatlasa, MSI saçma sapan fiyatlandırması var o kart için.
Abisi hatta babası 15k satılıyor, kardeşi 14.5k, sana eğer bu mantıklı geliyorsa Max al@loewry