Yasin Alemdağ
Yetkin
İyi sosyaller arkadaşlar, B850-F neredeyse her anlamda üstün görünüyor. Sizce hangisi tercih edilmeli? 9800X3D ile gündelik ve oyun için kullanılacak.
Giriş seviye bir anakart bile yeterli o işlemciye, B850 anakartlar F/P değil, ya B650 ya da X870 veya 870e alınmalı.
Kendime alacak olsam, bu seçenekler arasından 16 fazdan ötürü B850-F tercih ederdim.
Faz sayısına fazla takılmayın, daha az faz sayısına sahip mosfetleri daha serin çalışan anakartlar var, önemli olan kullanılan MOSFET performansı.
O anakartlar arasında X870 derim ama onunda e olanı alınmalı, bütçe yetmiyorsa B650 alır geçerim, yine de alternatif bir anakart bırakayım F/P.
X870 Tomahawk'dan B850 F Gaming'e geçtim. X870 Tomahawk'lar sorunlu ve MSI AM5 için tercih edilmemeli. Çıkan bioslarında beta ibaresini kaldırdılar resmi MSI forumunda X870 Tomahawk için ne zaman stabil bios çıkacak diye sorduğumuzda. Yaşadığım sorunu yazsam destan olur. Haraç mezat satıp B850 F Gaming'e geçtim.İyi sosyaller arkadaşlar, B850-F neredeyse her anlamda üstün görünüyor. Sizce hangisi tercih edilmeli? 9800X3D ile gündelik ve oyun için kullanılacak.
X870 Tomahawk'den B850 F Gaming'e geçtim. X870 Tomahawk'lar sorunlu ve MSI AM5 için tercih edilmemeli. Çıkan bioslarında beta ibaresini kaldırdılar resmi MSI forumunda X870 Tomahawk için ne zaman stabil BIOS çıkacak diye sorduğumuzda. Yaşadığım sorunu yazsam destan olur. Haraç mezat satıp B850 F Gaming'e geçtim.
R7 7700 işlemcimi daha serin ve stabil çalıştırıyor bu anakart. Şöyle diyeyim BF 2042 ve diğer oyunlarda arada bir drop yapıyordu Tomahawk ile. Çok fazla TDP limiti seçimce çok çok azalıyordu. Bazen ise PC açılmıyordu sanki elektrikler kesik gibi.
Anlaşılan parça kalitesi, mühendislik ve işlemciyi çalıştırırken istenilen güç beslemesinde sorun var. 800 serisi anakartlarda MSI'da genel kalite düşüşü var kanaatindeyim.
Sistem siyah olacak hocam B650 seviyesinde en azından yine Tomahawk alırım. Ancak bütçe varken yine de düşmeli miyim? Ayrıca ROG kalitesi de bariz belli hard kullanımda olmayacak. 9070XT ile kullanılacak PCI-e 5.0 güzel bir + olur benim için. X670'lerde zaten B850 X870 fiyatlarında.
X670 de F/P değil, PCI-e 5.0'ın oyun odaklı sisteme hiçbir faydası olmayacak, o işlemci anakartları üzmez zaten, ben olsam 13 bin anakarta ayırmak yerine B650 alır kalan 6 bini başka bir bileşende kullanırdım, dediğim gibi B850 kısmında ben yokum ya B650 ya da X870e diyorum.