Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Recep abi geçen MSI anakartlarda USB Kopma sorunu ile ilgili bir video çekmiştin. Bende MSI X870E Carbon Wi-Fi anakartta aynı sorunu yaşıyorum. Kendi sorunumu çözdüm. Şu yöntemle, umarım seninde sorununu çözer.

X870 anakartlarda Valorant oyununda bilhassa USB kopma sorunu yaşayan varsa aşağıdaki ayar ile çözdüm ben sorunu umarım yardımcı olur.
  • Denetim Masası -> Sistem ve Güvenlik -> Güç Seçenekleri -> Plan ayarlarını değiştir -> Gelişmiş güç ayarlarını değiştir -> USB -> USB seçmeli askıya alma ayarı sizde etkindir.
  • Devre dışı yapın.

1756117535205.webp
Bunun olma sebebi Windows'un belli USB portlarını güç tasarrufu için kapatıyor. Bu sebeple devre dışı bırakıp bunu önlüyoruz.

Windows kadar "essek" isletim sistemi yok galiba.

Eşek değil eşoğlu eşek. Windows 7 favorimdi, 10 da fena değildi, 11 leş. Başlat tuşuna basıyorum kasarak açılıyor. Güncelleştir kapat diyorum güncelleştirip yeniden başlatıyor. Birkaç gün açık bırakınca ara ara sapıtıyor. Bir ara sağ altta yer alan kısımdan Wi-Fi açıp kapatamıyordum ayarlara giriyordum, format sonrası düzeldi. Batarya için simge koymuşlar batarya %50'yken sanki %20 gibi gösteriyor. Pili yüzdesel olarak görmek için harici uygulama yükledim, bu bile yok **.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atmak için USB taktığımda algılamıyordu PC Freedosta kaldı. BIOS'u çok karıştırdım benzer ayar orada da var oradan açınca USB'lere elektrik gitmeye başladı format sonrası driver yüklemedne önce ilk yapılması gereken iş zaten güç ayarlarını açıp ekran kapatmayı, uyku modunu, işlemci durumlarını ve bu usb ayarını ayarlamak olmalı. Diğer türlü updateye aldın güncellemeleri beklerken PC tasarruf için kapanabilir.