Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kozros

Uzman
X870 Aorus Elite WI-FI7 ICE yeni aldım ve kullanırken nedense hep RAM'de sıkıntılar yaşıyorum. RAM'imi normal XMP ayarlarına alamıyorum, ara sıra Windows boot ediyor. Bazen Windows açılmıyor. Sürekli hata alıyorum. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Saçmalık şurada; Gigabyte'ın resmî sitesinde baktığımda ise 1.35V'luk RAM'in desteklendiği gözüküyor, 1.25 gözükmüyor :/ Umarım sorun çözülür, Reddit'te de aynı sorunu yaşayanlar var mış.

BIOS güncelse yapman gereken ayarları sözel olarak ileteyim. Search kısmına Integrated Graphics ve Fast Boot yazıp kapat. EXPO açtıktan sonra Nitro ayarları yapman lazım. Nitro menüsü Advanced-AMD Overclock-DDR Options içinde. Buradan Nitro-Enabled, Robust-Enabled, RX-1, TX-2, Control Line-1, RX-TX Burst Length 1x-1x uygula. DFE Gain Bias TX-0, RX-1 olsun.

Bir de DRAM eğitimi hafızada tutmasın, Memory Context Restore ve Power Down ayarlarını devre dışı bırak. BIOS son sürümde olacağın için Bank Refresh Mode ayarını Normal yaptıktan sonra kaydet ve çık.

Masaüstü gelince ZenTimings indirip alttan A2-B2 seçip gönder. Bu şekilde bir dene.
BIOS güncelse yapman gereken ayarları sözel olarak ileteyim. Search kısmına Integrated Graphics ve Fast Boot yazıp kapat. EXPO açtıktan sonra Nitro ayarları yapman lazım. Nitro menüsü Advanced-AMD Overclock-DDR Options içinde. Buradan Nitro-Enabled, Robust-Enabled, RX-1, TX-2, Control Line-1, RX-TX Burst Length 1X-1X uygula. DFE Gain Bias TX-0, RX-1 olsun.

Bir de DRAM eğitimi hafızada tutmasın, Memory Context Restore ve Power Down ayarlarını devre dışı bırak. BIOS son sürümde olacağın için Bank Refresh Mode ayarını Normal yaptıktan sonra kaydet ve çık.

Masaüstü gelince ZenTimings indirip alttan A2-B2 seçip gönder. Bu şekilde bir dene.

Merhaba,
Dediklerini uyguladım. Bir kontrolünü rica edeyim. İstediğin ayarları şöyle uyguladım. İstediğiniz A2-B2 şunlar.

WhatsApp Image 2026-03-08 at 19.00.43 (1).webp

WhatsApp Image 2026-03-08 at 19.00.43.webp

WhatsApp Image 2026-03-08 at 18.57.18.webp

Merhaba,

Dediklerini uyguladım. bi kontrolünü rica ediyim. istediğin ayarları şöyle uyguladım. istediğiniz a2-b2 şunlar.

Dahili grafik kapalı kalmalı, bir de Refresh Mode Normal olacak. Bahsettiğiniz sıkıntı şu anda tekrarlamazsa daha sorun olmaz. Deneyin.