yusufbkrc

Üyecik
İyi günler arkadaşlar.

İki gün önce topladığım sistemde kurulum sonrası görüntü alma sorunu yaşıyorum. Tüm bileşenleri birleştirdikten sonra ilk çalıştırmada DRAM ışığı yandı ve sistem görüntü vermedi. RAM'lerden birini sökünce sistem açıldı; Debug LED "00" kodunu gösteriyordu ancak VGA ışığı yanmaya devam ediyordu. Buna rağmen BIOS ekranına girebildim.

BIOS sürümünün güncel olmadığını fark edince bilgisayarı kapattım ve başka bir cihazdan güncel dosyayı USB belleğe hazırladım. Ancak sistemde hiçbir değişiklik yapmamama rağmen şu an görüntü alamıyorum ve BIOS'a giremiyorum. Şu anki durum şu şekilde:

Anakart üzerinde VGA ışığı yanıyor ve "99" hata kodu görünüyor.
Monitörü DisplayPort ile bağlıyorum; sinyal algılanıyor (monitör bekleme moduna girmiyor) ancak ekran simsiyah kalıyor.
Q-Flash Plus ile BIOS güncellemeyi denediğimde tuşa basıyorum, ışık hızlıca yanıp sönüyor ama yaklaşık 5 saniye sonra sistem tamamen kapanıyor.

Sizce sorun ekran kartında mı, anakartta mı yoksa güç kaynağında mıdır? Daha önce benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler arkadaşlar.

İki gün önce topladığım sistemde kurulum sonrası görüntü alma sorunu yaşıyorum. Tüm bileşenleri birleştirdikten sonra ilk çalıştırmada DRAM ışığı yandı ve sistem görüntü vermedi. RAM'lerden birini sökünce sistem açıldı; Debug LED "00" kodunu gösteriyordu ancak VGA ışığı yanmaya devam ediyordu. Buna rağmen BIOS ekranına girebildim.

BIOS sürümünün güncel olmadığını fark edince bilgisayarı kapattım ve başka bir cihazdan güncel dosyayı USB belleğe hazırladım. Ancak sistemde hiçbir değişiklik yapmamama rağmen şu an görüntü alamıyorum ve BIOS'a giremiyorum. Şu anki durum şu şekilde:

Monitörü DisplayPort ile bağlıyorum; sinyal algılanıyor (monitör bekleme moduna girmiyor) ancak ekran simsiyah kalıyor.
Q-Flash Plus ile BIOS güncellemeyi denediğimde tuşa basıyorum, ışık hızlıca yanıp sönüyor ama yaklaşık 5 saniye sonra sistem tamamen kapanıyor.

Sizce sorun ekran kartında mı, anakartta mı yoksa güç kaynağında mıdır? Daha önce benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

IMG_2862.webp

Dosya Ekleri

• IMG_2863.webp
    IMG_2863.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 24
İyi günler arkadaşlar.

Sorunu çözebildiniz mi? Clear CMOS deneyin, tek slot RAM olsun mümkünse. A2 slotuna, soldan 2. slota tek modül takın. Clear CMOS sonrası fayda etmez ise ilgili BIOS dosyasını Gigabyte.BIN olarak isimlendirdikten sonra BIOS Flashback işlemi ile ilgili porta takarak güncelleme işlemini gerçekleştirin. Sonrasında düzelmez ise diğer opsiyonları düşünmek lazım.

@yusufbkrc Dahili grafik mevcut ise ondan deneyin bir sonraki adımda eğer dediklerim fayda etmez ise. Rear I/O'daki HDMI portu kullanınız. GPU'yu sök tak deneyebilirsin, Remount işlemi sonrası yine ilgili bağlantıları kontrol ediniz. Gigabyte kartlar çok farklı sebepten kırmızı yakabiliyor ama burada VGA'ya işaret ediyor.

00 ya da D0 için bu şekilde belirtilmiş:

''Code 00 generally means the board cannot initialize the CPU. This means there's a problem with either the motherboard or CPU.''

D0:

1773723709702.webp

@yusufbkrc CPU Remount işlemi gerekebilir. Bent pin vs. olabilir. Contact Frame kullanıyorsanız sökün. İhtimal dahilinde olasılıkları değerlendirin. Q-Code ile Debug farklı yere işaret ediyor. Gigabyte'dan her şey beklenir.

Son düzenleme: