İyi günler. X870E çipsete sahip beyaz bir ASUS anakart olmadığı için X870E-E alıp bloklarını beyaza boyamayı düşünüyorum. Anakart ucuz bir anakart değil evet, ancak ona göre önlemlerim ve araştırmalarım ile hareket edeceğim.

Boya olarak Motip'in ısıya dayanıklı sprey boyasını kullanacağım. Astar olarak elimde metal yüzey astarı var Motip markasının yine.

Anakart bloklarını tek tek sökeceğim, maskelenmesi gereken yerleri düzgünce maskeleyeceğim ve öyle boyayacağım. Devrelere asla boya gelmeyecek. Çok kalın boyarsam sıcaklığa etkisinin olacağının farkındayım ancak kalın boya atmam ve zaten bu anakart termal olarak çok başarılı bir anakart.

Başka eklemek istediğiniz gözden kaçırdığım bir nokta var mıdır?

Neden ASUS ve X870E chipset zorunlu? Giriş seviyesi bir X870 bile şu an 9950X3D'yi rahat kaldırabilir. Çok daha aşağı bütçelerde çok güzel beyaz anakartlar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden ASUS ve X870E chipset zorunlu? Giriş seviyesi bir X870 bile şu an 9950X3D'yi rahat kaldırabilir. Çok daha aşağı bütçelerde çok güzel beyaz anakartlar var.

ASUS ekosisteme sahibim bundan dolayı ASUS. Bana çok fazla PWM, ARGB, Type-C ve Type-A gerekiyor. Ayrıca M.2 soğutucuların da büyük olması şart. Kısacası üst seviye bir anakart ihtiyacım var.

Yoksa şu an orta halli B650M kullanıyorum o bile 9950X3D besliyor.

Hiç o işlerle uğraşma. Yani kötü niyetimden değil.
Lakin içimdeki ses, boyayı attığın anda o anakartı çöpe atacağını söylüyor.

Alüminyum bloklara atılan boya nasıl zarar verebilir açıklayabilir misiniz?

ASUS ekosisteme sahibim bundan dolayı ASUS. Bana çok fazla PWM, ARGB, Type-C ve type-a gerekiyor. Ayrıca M.2 soğutucuların da büyük olması şart. Kısacası üst seviye bir anakart ihtiyacım var.

Yoksa şu an orta halli B650M kullanıyorum o bile 9950X3D besliyor.

Alüminyum bloklara atılan boya nasıl zarar verebilir açıklayabilir misiniz?

Söz konusunda maalesef alüminyum hiç geçmemiş.

Sözünüz: X870E-E alıp bloklarını beyaza boyamayı düşünüyorum. Boya olarak Motip'in ısıya dayanıklı sprey boyasını kullanacağım. Astar olarak elimde metal yüzey astarı var Motip markasının yine.

Alüminyum yazsanız iyi olurdu.

Zımpara atacak mısınız önceki boyayı sçkmek için?

Boyalı alüminyuma sprey atmışlığım var mat yüzey olduğu için astar ile birlikte çok iyi tutuyor. Bu yüzden atmayı düşünmüyorum.

Ancak bu sefer kullanılacak olan boya farklı olacağı için çok ufak bir kısımda zımparasız dener, olmadı zımpara atabilirim zımpara işine elim yatkın.

Söz konusunda maalesef alüminyum hiç geçmemiş.

Sözünüz: X870E-E alıp bloklarını beyaza boyamayı düşünüyorum. Boya olarak Motip'in ısıya dayanıklı sprey boyasını kullanacağım. Astar olarak elimde metal yüzey astarı var Motip markasının yine.

Alüminyum yazsanız iyi olurdu.

Hocam bloklar zaten alüminyumlar. Blok dediğimde başka bir şey anlamamanız gerekirdi.

VRM faz bloklarını boyamayı düşünmüyorsun umarım:unsure:

Eksisi nedir?

Boyalı alüminyuma sprey atmışlığım var mat yüzey olduğu için astar ile birlikte çok iyi tutuyor. Bu yüzden atmayı düşünmüyorum.

Ancak bu sefer kullanılacak olan boya farklı olacağı için çok ufak bir kısımda zımparasız dener, olmadı zımpara atabilirim zımpara işine elim yatkın.

Hocam bloklar zaten alüminyumlar. Blok dediğimde başka bir şey anlamamanız gerekirdi.

Eksisi nedir?

İşimi yine de garanti alırım. Sormakta fayda var.
Hayırlısı olsun ve bol şans dilerim.

Ham hali zaten böyle bir şey kalanları sök boya hocam. Ne olacak yani boyası nedeni ile 1 derece daha mı ısınacak varsın ısınsın.

1.webp