Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayar üzerinden XBOX uygulamasını açmaya çalışıyorum ancak 0x80070422 hatası veriyor. Güncelleme yapması gerekiyor ancak açılmadığı için yapamıyor güncellemeyi. Ayarlardan XBOX ve Live'ı ayrı ayrı sıfırlayıp denedim ancak işe yaramadı. Ne yapabilirim?

Çözüm
Bu videodaki adımları dener misiniz?

Videodaki 5. Çözüm işe yaradı, teşekkür ederim.

Kısaca çözüm :
Arama çubuğuna PowerShell yazıp yönetici olarak başlatın, aşağıdaki komutu yapıştırıp enter'a basın :
Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Daha sonra da aşağıdaki kodu yapıştırıp enter'a basın :
Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Windows Update'i açtın mı?

Başlat'ı tıklat, Aramaya Başla metin alanına services.msc yaz ve programlar listesinde services.msc'yi tıklat. Yönetici parolası girmen veya onaylaman istenirse, parolayı yaz veya Devam'ı tıklat.

Windows Update'e çift tıkla.
Başlangıç durumu Durduruldu olarak listeleniyorsa, Başlat'ı tıklat ve sonra Tamam'ı tıklat. Durum Çalışıyor ise, sağ tıkla ve Yeniden Başlat'ı seç.

Xbox Live hizmetini Ayarlar > Yüklü uygulamalar sekmesinden seçip sıfırlamayı dener misin?
Denedim, sonuç aynı.

Windows Update'i açtın mı?

Başlat'ı tıklat, Aramaya Başla metin alanına services.msc yaz ve programlar listesinde services.msc'yi tıklat. Yönetici parolası girmen veya onaylaman istenirse, parolayı yaz veya Devam'ı tıklat.

Windows Update'e çift tıkla.
Başlangıç durumu Durduruldu olarak listeleniyorsa, Başlat'ı tıklat ve sonra Tamam'ı tıklat. Durum Çalışıyor ise, sağ tıkla ve Yeniden Başlat'ı seç.
Çalışıyordu, yeniden başlattım, hala aynı sorun var.

Xbox uygulaması hatayı verdikten sonra Yeniden Dene dediğimde Xbox Uygulaması Başlatılıyor yazısında kalıyor.

Xbox Game Pass ile yüklediğim herhangi bir oyunu açmak isterken, "bu uygulamayı açarken bir hata oldu" mesajı alıyorum.

Son düzenleme:
Denedim, sonuç aynı.

Çalışıyordu, yeniden başlattım, hala aynı sorun var.

Xbox uygulaması hatayı verdikten sonra Yeniden Dene dediğimde Xbox Uygulaması Başlatılıyor yazısında kalıyor.

Xbox Game Pass ile yüklediğim herhangi bir oyunu açmak isterken, "bu uygulamayı açarken bir hata oldu" mesajı alıyorum.
Bu videodaki 5. çözümü dener misiniz?

Son düzenleme:
Bu videodaki adımları dener misiniz?

Kısaca çözüm :
Arama çubuğuna PowerShell yazıp yönetici olarak başlatın, aşağıdaki komutu yapıştırıp enter'a basın :
Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Çözüm

Kısaca çözüm :
Sorununuzun çözülmesine sevindim, iyi oyunlar.