Merhaba değerli Techolay üyeleri.
Bugün ele alacağım ürün, Xbox 9. Nesil gamepad.
Ürünü
6 Ağustos 2024 tarihinde İngiltere'den satın aldım. Bu noktada önemli bir detayı belirtmekte fayda var: Eğer gamepadi AB üyesi olmayan bir ülkeden alırsanız
1 yıl, AB üyesi bir ülke üzerinden alırsanız
2 yıl garanti süresi Türkiye'de geçerli oluyor. Bu detay, özellikle yurt dışı alışverişi yapanlar için dikkate değer.
Öncelikle ürünün malzeme kalitesi çok üst düzey, premium. DualSense'ye de sahibim ve birebir kıyasladığımda DualSense bu anlamda biraz daha oyuncak hissi veriyor diyebilirim. Ürün pili sömürmüyor, yani kısa sürede bitmiyor piller. Ama bu pilin markasına göre de değişiklik gösterir. Zaten bu ürünü alan şarjlı pil de alır.
Eksi Yönleri
- Hall-effect teknolojisini bulundurmaması. Ki bunu çoğu konsol gamepadi bulundurmuyor, ancak bu bir şeyi değiştirmez, hâlâ büyük bir eksi.
- Bana göre pilli olması. Ama bu kimine göre artı olabilir, zira ağırlığını artırıyor ve şarj derdini ortadan kaldırıyor.
- 2.4G desteğinin olmaması. Yine çoğu konsol gamepadinde olmayan bir özellik ama PC tarafında kablosuz dongle ile daha düşük gecikme isteyenler için eksik bir detay.
- Ürünü sallayınca sol tarafından ses geliyor. Bu çoğu kişide var mış, hoş olmayan bir detay.
- LB-RB tuşlarına ufak basınca tuhaf bir ses ve hissiyat veriyor.
Artı Yönleri
- Üstün malzeme kalitesi. Ele oturuşu, düğme hissiyatı ve genel yapısı gerçekten sağlam ve kaliteli.
- Uzun güncelleme desteği. Microsoft’un bu alandaki desteği gerçekten çok iyi. Kola her hafta güncelleme geliyor.
Kutu İçeriği
- Gamepad, 2 adet Duracell marka AA pil, kullanım kılavuzu, kitapçık.
Ek olarak bu ürünün kutusunda kablo içeren versiyonu var, ama onda da kutudan pil çıkmıyor. Ama her ikisinin de pil desteği var, o konuda şüpheniz olmasın.
Ürünün içerdiği
tactile D-pad bence gerçekten çok hoş, sesli olması bazı kişiler için sorun yaratabilir ama bence basması zevkli. Tetiklerin kalitesi gerçekten hoş.
Eğer ürünü
uygun bir fiyata bulursanız alınabilir. Ancak mevcut fiyatı olan
2.799 TL’yi
hak ettiğini düşünmüyorum.