İnceleme Xbox 9. Nesil Velocity Green gamepad

Yer
United Kingdom
Merhaba değerli Techolay üyeleri.

Bugün ele alacağım ürün, Xbox 9. Nesil gamepad.

Ürünü 6 Ağustos 2024 tarihinde İngiltere'den satın aldım. Bu noktada önemli bir detayı belirtmekte fayda var: Eğer gamepadi AB üyesi olmayan bir ülkeden alırsanız 1 yıl, AB üyesi bir ülke üzerinden alırsanız 2 yıl garanti süresi Türkiye'de geçerli oluyor. Bu detay, özellikle yurt dışı alışverişi yapanlar için dikkate değer.

Öncelikle ürünün malzeme kalitesi çok üst düzey, premium. DualSense'ye de sahibim ve birebir kıyasladığımda DualSense bu anlamda biraz daha oyuncak hissi veriyor diyebilirim. Ürün pili sömürmüyor, yani kısa sürede bitmiyor piller. Ama bu pilin markasına göre de değişiklik gösterir. Zaten bu ürünü alan şarjlı pil de alır.

Eksi Yönleri

• Hall-effect teknolojisini bulundurmaması. Ki bunu çoğu konsol gamepadi bulundurmuyor, ancak bu bir şeyi değiştirmez, hâlâ büyük bir eksi.
  • Bana göre pilli olması. Ama bu kimine göre artı olabilir, zira ağırlığını artırıyor ve şarj derdini ortadan kaldırıyor.
  • 2.4G desteğinin olmaması. Yine çoğu konsol gamepadinde olmayan bir özellik ama PC tarafında kablosuz dongle ile daha düşük gecikme isteyenler için eksik bir detay.
  • Ürünü sallayınca sol tarafından ses geliyor. Bu çoğu kişide var mış, hoş olmayan bir detay.
  • LB-RB tuşlarına ufak basınca tuhaf bir ses ve hissiyat veriyor.

Artı Yönleri

• Üstün malzeme kalitesi. Ele oturuşu, düğme hissiyatı ve genel yapısı gerçekten sağlam ve kaliteli.
  • Uzun güncelleme desteği. Microsoft’un bu alandaki desteği gerçekten çok iyi. Kola her hafta güncelleme geliyor.

Kutu İçeriği​

• Gamepad, 2 adet Duracell marka AA pil, kullanım kılavuzu, kitapçık.
Ek olarak bu ürünün kutusunda kablo içeren versiyonu var, ama onda da kutudan pil çıkmıyor. Ama her ikisinin de pil desteği var, o konuda şüpheniz olmasın.

Ürünün içerdiği tactile D-pad bence gerçekten çok hoş, sesli olması bazı kişiler için sorun yaratabilir ama bence basması zevkli. Tetiklerin kalitesi gerçekten hoş.

Eğer ürünü uygun bir fiyata bulursanız alınabilir. Ancak mevcut fiyatı olan 2.799 TL’yi hak ettiğini düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Tetik tuşlarına basınca hafif yay sesi de kronik bir sorun diye biliyorum. Birçok kişide gördüm. Bendekinde de var.

Bende yok henüz. Eğer LB-RB diyorsanız ufak basınca tuhaf bir ses geliyor evet. Ama tetikte yok bir şey.
Bende RB'den de biraz geliyor. Ama yavaş basınca.
Tetik tuşlarından da yavaş basınca çok az bir yay sesi geliyor. Şöyle diyeyim kulağımı baya yakınlaştırınca duyuyorum. Ama bunlar rahatsız eden sesler değiller. Sadece kafaya takan takar.

Bu kontrolcü ve pembesini Amazon DE uygun fiyata çok kişi almıştı. Yerelde herhalde en çok satılan renkler olabilir. Galiba 1500-1800 ₺ arasına satılıyordu. Ben de o zamanlar almıştım. Şu an yeni aldığım EasySMX D10 göre orijinal şarj cihazı kalitesini sadece Xbox veriyor gerçekten. Böyle aradaki farkı anlıyorsunuz.

Pilli olması da bence şarjdan daha etkili. Dört tane GP siyah pilini dönüşümlü kullanıyordum. Şimdilik aldığım EasySMX D10'u daha şarjını bitirecek kadar kullanmadım. Ama uzun süre oynarken, yarıda kesip şarja takmak bana çok kötü olacak gibi geliyor. O yüzden artık daha hafif ve uzun ömürlü piller üretmelerini istiyorum. Şarjlı değil hafif ve yüksek kapasiteli pilli ürünler istiyorum.

Ben de benzer şekilde kesinlikle 2.5 K ve üstünü hak ettiğini düşünmüyorum. D10 TMR stickler falan aşırı rahatlar, aynı şekilde mekanik klavye kullanıyor gibi basılan her tuş. Hafifliği veya malzeme kalitesi biraz Xbox göre kötü gibi gelse de, hafif olmasının sağladığı rahatlığı da sevdiğimi söyleyebilirim. Steam dışı oyunlar desteği olmadan arka tuşlarını kullanamıyorum. Ama Steam üzerinde arka tuşları stick tuşları ile aynı olması, sticklerin de ömrünü falan artırıyor. Orijinal kol yerine EasySMX D10 veya GameSir Cyclone 2 gibi TMR stick içeren yeni kontrolcüler almalarını öneririm.

Yeni nesilde Çin işi kontrolcüler kalitesine erişmezlerse en azından bir bilgisayar oyuncusu olarak artık Xbox veya PS kollarını almayı hiç düşünmem.

LB-RB bence gereksiz sertler. Elinde 8. nesil Xbox kolu da var. Onda bu kadar sert değil. Hatta D10 tuşlarına ucundan benziyor 8. nesil LB-RB tuş hissiyatı. Onun dışında genel olarak D10 fare switchlerine tıklıyor gibi bir rahatlık var. Kullanalı 1-2 gün oluyor. Ama kesinlikle Xbox kolu bunların yanında hiç konforlu kalmıyor.

Son düzenleme:
Ben de Bigbig Won Gale Hall Gamepad'ini alacağım. Hall-effect, jiroskop özelliği var mış. Üstelik şarjlı. Tetik tuşları da membranmış diyorlar, çok iyiymiş galiba.

Ayrıca 2.4 Ghz ve ya Bluetooth ile kablosuz oynanıyor. Birde hem Switch hem de XBOX düzenin gösteren butonları var. Nintendo oyunlarını PC'de oynarken, yardımcı olur yani.

Elimde bir adet 2013'ten kalma Xbox One 8.nesil gamepad ve bir adet 2023'te Amazon DE'den aldığım 9.nesil gamepad var. Aralarında bluetooth ve aux çıkışı dışında benim deneyimlediğim hiçbir fark yok. 2013'ten kalan gamepadimde drift sorunu hiç yok, 9.nesilde var. Garantisi devam ediyor ama UPS kargo bulunduğum bölgeden teslim almıyor. Benim teslim edebileceğim bir şube de yok. Kaldım öyle. Kablolu bir şekilde Xbox One gamepadimi kullanıyorum PC'de. 9.nesil kollar çağın gerisinde kalmıştır ya da bizi Elite Controller almaya zorluyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…