Mod veya jailbreak tarzı bir şey yok mu bunlarda da? Çok saçma gerçekten bu durum.
Maalesef online hizmetlere erişim sağlamak için sistemin en güncel sürüm olması gerekiyor. Aksi takdirde Xbox çevrimdışı mod'a geçiyor. Doğal olarak sürekli güncel kaldığı için bu tarz işlemleri yapmak zor oluyor.

Konsol alacaksaniz eger Playstation alin. Xbox tamamen para tuzaği ve bes para etmez bir cihaz. Simdi lincleyenler olur fakat gercekten de konsol vasfini tasimiyor bana gore. Xbox, kullanicilara zorluk cikarmaktan baska bir sey yapmiyor. Elbette Playstation icin de depoloma problemi olabilir fakat en azindan gercek bir oyun konsolu kullandiginizi hissedersiniz.
Oyun fiyatları (genel olarak) ve Series S cihazın fiyatı PS5'e göre daha uygun. Tercih sebebi oluyor bu sebeple.

Bu konsol anca işten eve dönünce FIFA atmak için falan alınır. Onu bile hak etmiyor gerçi.
Aksine bahsettiğim sorunlar çözüme kavuşur ise gerçekten boyutu ve performansı ile harika bir cihaz (Series S).

Playstation'da farklı değil hocam Türkiye tarafını saldılar fiyat konusunda sapladıkça saplıyorlar. Hatta oyunlar bazen yurtdışında satılandan bile daha pahalıya satılıyor orda. Dövizi olduğundan daha yüksek tuttukları için. 4 5 ay önce sattım kurtuldum. Kaç sene oldu ne adam akıllı oyun çıkardılar nede TR pazarıyla ilgileniyorlar.
Katılıyorum. Bu sebeplede Series S tercih oluyor.

Dostum XBOX kullanmadım hiç, PlayStation kullandım sadece ama burada ya bilmediğin, ya da yanlış bildiğin bir durum var.

Tamamen teknik açıdan konuşacağım. Daha da detayını araştırdım, kendi bilgilerimle harmanlıyorum.

Bilgisayarlarda da geçerli olmak üzere mesela 512 GB diskin 476 GB olarak görünür, çünkü 1 GB=1024 MB, 1 GİB=1000MİB. Tamamen hesaplama farkı. Windows NT çekirdeği üzerine tasarlanmış bir OS kullanan XBOX cihazlarda da durum böyle. Yani zaten 512 GB değil, 476 GB görünecek.

Neden 360 GB boş alanın var? Komik mi? Kesinlikle hayır. Çünkü:

OS için ayrılmış partition.
Update, Recovery, Sistem Geri Yükleme vs. için ayrı partition.
SSD optimizasyonu için, over-provisioning yani kapasitenin minimum %10'u hiç biçimlendirilmemiş. Yedek tutuluyor.
Cache, temp, shader için ayrılmış partition. Oyun başına 2'şer GB ayrıldığı ve oyunu kapattığında sildiği bilgisi var.
Quick Resume diye adlandırılan bir yapı var mış cihazda. Bu özellik için de ayrı partition açılıyormuş.
Dosya sistemi, meta verileri vs. için ayrılmış partition.

Dolayısıyla sana 360 GB kalması gayet normal. Olağanüstü bir durum yok.

Umarım anlatabilmişimdir. Rehberin gerisine sözüm yok, dediğim gibi cihaza hakim değilim.
Dostum biliyorum evet teknik açıdan bakıldığında durum böyle ama bu cihazların son kullanıcıyı eğlendirmesi gerekiyor problem yaratması değil. Benim bunu komik bulma nedenim şudur: Önce ki nesilde 1TB HDD kullanan ve Recovery gibi bölümleri SSD içerisine değilde EEPROM'un içine koyan sevgili Microsoft neden yeni nesil cihazlarında böyle bir tasarım hatası yapıyor? Üstüne yeni nesil oyunların yüksek GB lar yer kaplayacağını bilmiyor mu? Sevgili Microsoft. Recovery bölümünü dahili SSD içine koyması demek kullanıcıyı takmıyorum demek. Çünkü SSD arızalandığında komple SSD'yi kendiniz değiştirdiğinizde bile bu cihaz boot etmemekte. Fakat Xbox One'ınız var ise aynı işlemi yapınca cihaz boot ediyor. Aynı şekilde ben daha yüksek GB'a sahip bir dahili SSD sürücüsü takmak istediğimde takamıyorum. Çünkü sistem Microsoft tarafından onaylanmamış parçaları kabul etmiyor ve takılsa bile sistem boot etmiyor. Eskiden Xbox One'da bunu yapabiliyorduk. Ve Xbox One'da dahili depolama 1TB idi. Hadi 512GB olsun eskiden dahili HDD/SSD yükseltilebiliyordu bu kadar zorluk olmadan. Ne oldu da bir anda bu kadar güvenlik mekanizması ekleme gereği duydular? Bir de üstüne depolama kartı denilen parça fahiş fiyatlara satılması son kullanıcıyla açıkça dalga geçmektir. Ve 5 sene geçmiş hala fahiş fiyatlar.

Yani kısacası depolamayı değiştiremiyoruz/arttıramıyoruz özellikle yeni nesil oyunlar bu kadar yer kaplayınca ve başka bir depolama sürücüsünde çalışmayınca 360GB bir alan komik olmakta.

Hadi bunların hepsini geçelim Microsoft kendisi Xbox kullanıcı sözleşmesinde ''Xbox donanımı kullanıcıya ait iken yazılım ücretsiz dağıtılması nedeniyle tüm haklarıyla Microsoft'a aittir'' diye yazıyor. Şimdi donanım bana ait ise bu cihaz neden 990 Pro gibi bir SSD yi taktığımda çalışmıyor? Gerçekten çok üzücü bir durum kullanıcıyı eğlendirmesi gereken bir cihazın özellikle depolama konusunda problem yaratmaması gerekiyor. Yani ben böyle düşünüyorum.

Çözüm basit aslında sadece bir yazılım güncellemesine bakıyor. Fakat sevgili Microsoft bu konuda ısrarcı.

O alanlar ayrılmasa tek elektrik kesintisinde cihaz tuğladan farksız olur.
SSD arızalandığında da tuğladan farkı yok zaten. Yukarda da bahsettiğim gibi dahili SSD değiştirilebilir bir yapıda olmasına rağmen yazılım ve donanım eşleşmesinden dolayı sistem boot etmemekte.
Yine PS5 hızlarında bir SSD aldığınız zaman harici takarak oyun oynayabiliyorsunuz. Xbox gibi saçma sapan bir dayatması yok.
Aynı sistemi Xbox Series'de görmek dileğiyle.

Şasi bey zamanında yakınmıştı.

Bende sasi abimin yolundan ilerliyorum :D. Çünkü durum gerçekten can sıkıyor.

1 yıldır PS tarafını 1 gram sevemedim ama en azından kendi ürünlerini dayatmıyorlar. Malum Amerikan kafası şaşırtmadı. Disk fiyatı 1k 2k olsa kabul edilir fakat harici diskini konsolun %60'ı kadar fiyata satarsan eleştiri alırsın.
İki taraf da umarım aklını toparlar özellikle de Microsoft.
Katılıyorum yeni nesil konsolda böyle güvenlik mekanizmaları görmemek dileğiyle.

Bu durum one, one s, one x de var mı?
Hayır bu durum One cihazlarda bulunmamakta dahili sürücüyü değiştirip depolamanızı arttırabilirsiniz. Veya USB üzerine Xbox One oyunlarını kurup oynayabilirsiniz. Saçma olan kısmı da bu yeni nesil cihazlarda bunu yapamıyor olmamız.

Series X kullanan biri olarak Xbox kesinlikle pişmanlıktır.
Aksine bu problemler çözülür ise güzel bir cihaz olduğunu düşünmekteyim. Dediğim gibi bir yazılım güncellemesi ile tüm güvenlik mekanizmaları kaldırılabilir.

Biliyorum. Arkadaş depolamadan şikayetçi olmuş, sitemkâr konuşmuş, o yüzden bilsin diye açıkladım.
Dostum dediğim gibi bilgim var ve benim sitemim Microsoft'un nasıl böyle bir tasarım hatası yaptığı ve son kullanıcı ile açıkça dalga geçmesi. SSD değiştirilebiliyor olsaydı bu kadar sitem etmezdim.

yok. istediğin ssd tak. mis gibi konsol onlar hele ki one x efsane. vaktinde ss ilk çıktığında çöp dediğimizde ss fanları demediğin bırakmadı. ben hala one x kullanıyorum. içine 1tb ssd 1tb harici usb den ssd bağlıyorum. aşırı hızlı. oyunlar da akıyor.
Katılıyorum.

Agzina saglik. Xbox One X varken aksam geliyorum kuruluyorum koltuga online BF 1'e girmeye calsiiyorum o da ne? Microsoft sunuculari çökmus. Oyuna girdin diyelim joystick gecikmesini hissediyorsun oyunda ve hiç oyle azimsanacak gibi degil. Bu gecikme PlayStation 3'te bile yoktu. Zaten gamepadin pille calismasi bile basli basina rezaletin en buyugu. Duracell ile anlasmali olduklari icin. Resmen sömürü düzeni Xbox. 2 yil icinde 2 defa bozulmasi konsolun zaten ayri bir rezalet. En son bozulmadan satmistim aliciya soylemistim 2 defa bozuldugunu vs.
Kumanda olayına katılmıyorum çünkü pil belli bir döngüden sonra değiştirilmesi gerekiyor. Xbox da pil değiştirmek için komple kolu sökmenize gerek yok. Microsoft ayrıca orjinal Xbox kolu için pil satıyor fiyatı 1300TL civarında. Yani DualSense ile hemen hemen aynı fiyata tekabül etmekte Xbox kol + Orjinal Pil. Gecikme gibi bir durumda söz konusu değil ben bir problem yaşamadım. Sunucular ile ilgilide bir problem yaşamadım şu zamana kadar. Teknoloji biraz şans işi maalesef.

Hep ayniydi. Her zaman kisitlayici, pahali sistemleri tercih ettiler. Sadece artik oyun boyutlari artti diye fark edilmeye baslandi. Xbox 360'in HDD fiyatlari astronomik.

Ornegin:
Xbox 360 64MB Memory Card; 40 Dolar (64MB icin!). 512MB olan da; 50 Dolar. Ve Microsoft disinda kimse uretemiyordu.
Eskiden dahili parçalar değiştirilebiliyordu bu kadar sorun olmuyordu fakat yinede katılıyorum.

Sırf kontrolcü rezaletinden bile alınmaz. İnsanlar ergonomik diyip abarttıkça abarttı. PC için DualSense aldıktan sonra tekrar dönemedim. Kontrolcü olarak Sony en az 10-0 önde. Kullandığım tüm Xbox kontrolcülerde drift sorunu yaşadım ve tüm bumper tuşları kırıldı. Ses ve basma hissiyatı desen titreşim rahatsızlığı desen ayrı berbat.
Doğrudur fakat ben böyle sorunlar yaşamadım şu ana kadar fakat yaşamayacağım anlamınada gelmiyor. İşte bu noktada kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alması gerekiyor sevgili Microsoft'un.

Onlarin hepsi reklamci microsofttan para aliyorlar. Xbox'i oven adam fanboydur veya para almistir. Xbox alma sebebim ise onlardi zaten o videolara kanip almistim. PS 4 pro alabiliyordum o siralar keske PS 4 pro alsaydim. 2.el oyun tonla var ve ulasimi kolay, ister takas yaparsin ister satarsin boyle bir guzelligi var. Xbox da oyun satin alma vs. cok buyuk sıkıntı.
Konsolun iyi yanlarını söyledim diye fanboy olmamışımdır umarım :D.

En azından Xbox oyunları eskiden ucuz olurdu şimdi PlayStation fiyatlarından farkı yok. Game Pass desen içi dandik oyunlarla dolu. İşletim sistemi de ayrı çirkin. Her ne kadar PC için gelse de Last of Us için bile PS alınır. Part 2'yi PC'ye gelir gelmez platinleyip 300 saat oynamıştım. Hâlen daha oynayasım var.
İşletim sistemi konusuna katılmıyorum gayet basit, modern ve hızlı ayrıca web tarayıcısı var :D. PS5 de web tarayıcısı yok mesela. Web tarayıcısındaki açıkları kapatmak yerine tamamen konsoldan kaldıran koca yürekli Sony'e selam olsun! Her iki cihazda iyisiyle kötüsüyle beğendiğim cihazlardır <3.

Xbox Game Pass sistemi basli basina dolandirici. Kac dwfa GTA 5 eklendi geri cikarildi. Her defasindada eklendi diye tum siteler haberini yapti. Ekliyorlar geri siliyorlar sonra tekrar ekleyip bakin GTA 5 veriyoruz diyorlar. RDR 2 icinde aynini yaptilar. Bunlar modern dolandiricilar. Gamepass de ne kadar oynamayacagin dandik oyun var ise hepsi icinde. Cok haklisin.
Ekleme/Kaldırma olayı hakkında bilgim bulunmamakta fakat Forza Horizon 5 gibi güzel yapımlarda Gamepass da bulunmakta.

Son düzenleme:
Ekleme/Kaldırma olayı hakkında bilgim bulunmamakta fakat Forza Horizon 5 gibi güzel yapımlarda Game Pass'da bulunmakta.

Bir zahmet eklesinler. Game Pass falan hikaye benim icin Xbox devri kapandi. Kafalarina gore oyun ekleyip cikartmalari beni cok kizdirmisti. RDR 2 eklenmisti mesela ben ondan dolayi Game Pass abonesi olmustum cok kisa sure sonra geri cikarmislardi. GTA 5 ise kac defa ekleyip cikardilar ve bunu tum teknoloji yayinlari reklam yaparak ballandira ballandira haberini yapiyorlardi. Cikarken yapmiyorlar. Xbox kullanicilarini aptal yerine koyuyor ve saygisi yok. Resmen kan emici sülük gibiler.

Dostum biliyorum evet teknik açıdan bakıldığında durum böyle ama bu cihazların son kullanıcıyı eğlendirmesi gerekiyor problem yaratması değil. Benim bunu komik bulma nedenim şudur: Önce ki nesilde 1TB HDD kullanan ve Recovery gibi bölümleri SSD içerisine değilde EEPROM'un içine koyan sevgili Microsoft neden yeni nesil cihazlarında böyle bir tasarım hatası yapıyor? Üstüne yeni nesil oyunların yüksek GB lar yer kaplayacağını bilmiyor mu? Sevgili Microsoft. Recovery bölümünü dahili SSD içine koyması demek kullanıcıyı takmıyorum demek. Çünkü SSD arızalandığında komple SSD'yi kendiniz değiştirdiğinizde bile bu cihaz boot etmemekte. Fakat Xbox One'ınız var ise aynı işlemi yapınca cihaz boot ediyor. Aynı şekilde ben daha yüksek GB'a sahip bir dahili SSD sürücüsü takmak istediğimde takamıyorum. Çünkü sistem Microsoft tarafından onaylanmamış parçaları kabul etmiyor ve takılsa bile sistem boot etmiyor. Eskiden Xbox One'da bunu yapabiliyorduk. Ve Xbox One'da dahili depolama 1TB idi. Hadi 512GB olsun eskiden dahili HDD/SSD yükseltilebiliyordu bu kadar zorluk olmadan. Ne oldu da bir anda bu kadar güvenlik mekanizması ekleme gereği duydular? Bir de üstüne depolama kartı denilen parça fahiş fiyatlara satılması son kullanıcıyla açıkça dalga geçmektir. Ve 5 sene geçmiş hala fahiş fiyatlar.

Yani kısacası depolamayı değiştiremiyoruz/arttıramıyoruz özellikle yeni nesil oyunlar bu kadar yer kaplayınca ve başka bir depolama sürücüsünde çalışmayınca 360GB bir alan komik olmakta.

Hadi bunların hepsini geçelim Microsoft kendisi Xbox kullanıcı sözleşmesinde ''Xbox donanımı kullanıcıya ait iken yazılım ücretsiz dağıtılması nedeniyle tüm haklarıyla Microsoft'a aittir'' diye yazıyor. Şimdi donanım bana ait ise bu cihaz neden 990 Pro gibi bir SSD yi taktığımda çalışmıyor? Gerçekten çok üzücü bir durum kullanıcıyı eğlendirmesi gereken bir cihazın özellikle depolama konusunda problem yaratmaması gerekiyor. Yani ben böyle düşünüyorum.

Çözüm basit aslında sadece bir yazılım güncellemesine bakıyor. Fakat sevgili Microsoft bu konuda ısrarcı.

SSD arızalandığında da tuğladan farkı yok zaten. Yukarda da bahsettiğim gibi dahili SSD değiştirilebilir bir yapıda olmasına rağmen yazılım ve donanım eşleşmesinden dolayı sistem boot etmemekte.

Hayır bu durum One cihazlarda bulunmamakta dahili sürücüyü değiştirip depolamanızı arttırabilirsiniz. Veya USB üzerine Xbox One oyunlarını kurup oynayabilirsiniz. Saçma olan kısmı da bu yeni nesil cihazlarda bunu yapamıyor olmamız.

Aksine bu problemler çözülür ise güzel bir cihaz olduğunu düşünmekteyim. Dediğim gibi bir yazılım güncellemesi ile tüm güvenlik mekanizmaları kaldırılabilir.

Dostum dediğim gibi bilgim var ve benim sitemim Microsoft'un nasıl böyle bir tasarım hatası yaptığı ve son kullanıcı ile açıkça dalga geçmesi. SSD değiştirilebiliyor olsaydı bu kadar sitem etmezdim.
Ben sadece teknik bilgi vermiştim bilmediğini düşünerekten.

Dediğim gibi cihaza çok hakim değilim ama sen de biliyorsundur, senin de söylediğin gibi, uyumluluk sorunları oluyormuş, rastgele disk takamıyormuşsun. Taksan bile boot etmiyormuş, bootloopa giriyormuş falan filan.

Evet, gerçekten de çok sıkıntılıymış. Allah yardımcın olsun, Allah sabır versin güzel kardeşim. Üzücü.

Buradan çıkardığım sonuç şu: Kapitalist düzen ve o fahiş fiyatlara satılan harici diskleri al. İşine gelir ya da gelmez orasını ben bilmem, ürün bu, paşa gönlün bilir mahiyetinde bir davranış sergilemişler.

Bir zahmet eklesinler. Game Pass falan hikaye benim icin Xbox devri kapandi. Kafalarina gore oyun ekleyip cikartmalari beni cok kizdirmisti. RDR 2 eklenmisti mesela ben ondan dolayi Game Pass abonesi olmustum cok kisa sure sonra geri cikarmislardi. GTA 5 ise kac defa ekleyip cikardilar ve bunu tum teknoloji yayinlari reklam yaparak ballandira ballandira haberini yapiyorlardi. Cikarken yapmiyorlar. Xbox kullanicilarini aptal yerine koyuyor ve saygisi yok. Resmen kan emici sülük gibiler.

Performansı harika bir cihaz falan değil bu arada. Geliştirme sürecinde xboxa ve firmalara o kadar problem çıkardı ki. Çünkü Xbox oyunları series s/x aynı anda getireceğini duyurmuştu. Sırf bu yüzden yeni çıkan bazı oyunları 1-2 ay geç geldi xboxa. Series S'e portlamak o kadar kolay değildi. Gerçi şu an Xbox konsol piyasasından çekildi diyebiliriz. Yeni jenerasyonda çok göreceğimizi zannetmiyorum. Görsek bile PS kadar piyasayı domine edemiyor.

Dediğim gibi cihaza çok hakim değilim ama sen de biliyorsundur, senin de söylediğin gibi, uyumluluk sorunları oluyormuş, rastgele disk takamıyormuşsun. Taksan bile boot etmiyormuş, bootloopa giriyormuş falan filan.

Evet, gerçekten de çok sıkıntılıymış. Allah yardımcın olsun, Allah sabır versin güzel kardeşim. Üzücü.

Buradan çıkardığım sonuç şu: Kapitalist düzen ve o fahiş fiyatlara satılan harici diskleri al. İşine gelir ya da gelmez orasını ben bilmem, ürün bu, paşa gönlün bilir mahiyetinde bir davranış sergilemişler.

Konsollar zaten maliyetine yakın satılıyor Türkiye hariç. Bu firmaların ana amacı oyun ve lisans satmak üzerine. Konsol bir aracı sadece.

Ekleme/Kaldırma olayını araştırdım ve evet bahsettiğiniz gibi. Ama bunun sebebi Microsoft'un Rockstar Games ile yaptığı anlaşmalar ile ilgili. Tabii ki de bu durum son kullanıcıyı ilgilendirmemekte. Fakat Netflix gibi platformlarda da benzer bir durum mevcut. Lisans süresi dolduğunda o yapım platformdan kalkıyor. Microsoft'un sürekli ekleme/kaldırma değilde neden uzun bir dönem boyunca Gamepass platformunda tutmadığını ve ekleme/kaldırma yapmasını saçma buldum ve katılıyorum.

Düşüncen gayet normal dostum çünkü kimse birbirini tanımıyor burada. Benlik bir sorun yok. Aslında bir yazılım güncellemesi ile düzeltilebilecek bir problem sistem tarafından ısrarla son kullanıcıya dayatılmakta. Benim sitemim de budur. İkinci el piyasasını araştırıyorum iyi veya kötü bir şekilde bu parçayı kendim temin edeceğim. İyi dileklerin ve duaların için teşekkür ederim! <3

Performansı harika bir cihaz falan değil bu arada. Geliştirme sürecinde xboxa ve firmalara o kadar problem çıkardı ki. Çünkü Xbox oyunları series s/x aynı anda getireceğini duyurmuştu. Sırf bu yüzden yeni çıkan bazı oyunları 1-2 ay geç geldi xboxa. Series S'e portlamak o kadar kolay değildi. Gerçi şu an Xbox konsol piyasasından çekildi diyebiliriz. Yeni jenerasyonda çok göreceğimizi zannetmiyorum. Görsek bile PS kadar piyasayı domine edemiyor.
Katılmıyorum çünkü ilk öncelikle Xbox gelecek olan yeni nesil cihazda AMD ile işbirliği yapacağını Xbox Youtube kanalından duyurdu ilgili video. Cihazın performansı ise fiyatına göre çok yukarıda (Series S) bu sebeple tercih ediliyor. Konsolda online'a girmek için para ödüyorsunuz vs vs. Hani daha bunun gibi bir sürü saçmalık mevcut. Tamam bu saçmalıkları bir kenara bıraktık. Ama donanım bana ait olmasına rağmen (Microsoft'a göre ben donanım'a para ödüyormuşum yazılım ücretsizmiş.) Neden SSD'sini yükseltemiyorum? İşte tezatlıkda burada. PS'de oyun fiyatları aldı başını gitti. En azından Xbox'da hala yerel fiyatlandırmalar mevcut. Cihaz istediği kadar güçlü olsun amacını yerine getiremiyor ise bir anlamı yok. Tamamen örnek veriyorum: Bir Spider-Man oyununa bu kadar para verip oynamak yerine Tomb Raider üçlemesini alırım seriyi bitiririm. Üstüne birde aynı oyun (Tomb Raider) rakip platformda daha uygun ise tercih sebebi oluyor Series S. Aynı şekilde yine örnek veriyorum: Forza Horizon 5 PS5 fiyatı çok yukarıda iken Xbox Store daha uygun fiyatıyla öne çıkıyor.

Konsollar zaten maliyetine yakın satılıyor Türkiye hariç. Bu firmaların ana amacı oyun ve lisans satmak üzerine. Konsol bir aracı sadece.
Avantajda burada zaten ama Microsoft'un yaptığı kullanıcıyı takmıyorum demek. Xbox'un cihaz satışlarından bende zarar ettiğini biliyorum ama rakibi PS5 NVMe slotunu koyabiliyor iken neden bunu Xbox yapmıyor? Özellikle de donanım bana ait olmasına rağmen.

Konuya duyarlı olan herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum! <3 Umarım yeni nesilde böyle şeyler ile karşılaşmayız.

Ekleme/Kaldırma olayını araştırdım ve evet bahsettiğiniz gibi. Ama bunun sebebi Microsoft'un Rockstar Games ile yaptığı anlaşmalar ile ilgili. Tabii ki de bu durum son kullanıcıyı ilgilendirmemekte. Fakat Netflix gibi platformlarda da benzer bir durum mevcut. Lisans süresi dolduğunda o yapım platformdan kalkıyor. Microsoft'un sürekli ekleme/kaldırma değilde neden uzun bir dönem boyunca Gamepass platformunda tutmadığını ve ekleme/kaldırma yapmasını saçma buldum ve katılıyorum.
Bu durumda zaten gamepass aboneligi hic alinmaz cunku %95 oyunun hepsi fi tarihinden kalma eski oyunlar abartiliyor. Cok buyuk bir PR calismasiyla Xbox ayakta tutuluyor. Alinacak bir cihaz degil.