2242

Üstün
BitLocker’ı kaldırmamın sebeplerinden birisi şu: Zamanında sınırsız Xbox hesabı almıştım. Microsoft Store’da aldığımız hesap duruyor, Xbox’da ise kendi hesabımız açık duruyor. Bu yüzden BitLocker’ı kaldırdım.

Korktuğum şey şuydu: Farklı bir hesap bağlı olduğu için BitLocker şifresi hangi hesapta olacaktı? Bu sınırsız Xbox hesabının şifresi değişiyor ama satın aldığım yer istediğimiz zaman yeni şifreyi söylüyor. Ancak korkum buydu; şifre hangi hesapta olacaktı?

Ben de kaldırmaya karar verdim. Beni bilgilendirirseniz tekrar açabilirim. Avantajları iyi olsa da, her şeyin mutlaka bir dezavantajı vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
BitLocker’ı kaldırmamın sebeplerinden birisi şu: Zamanında sınırsız Xbox hesabı almıştım. Microsoft Store’da aldığımız hesap duruyor, Xbox’da ise kendi hesabımız açık duruyor. Bu yüzden BitLocker’ı kaldırdım.

Korktuğum şey şuydu: Farklı bir hesap bağlı olduğu için BitLocker şifresi hangi hesapta olacaktı? Bu sınırsız Xbox hesabının şifresi değişiyor ama satın aldığım yer istediğimiz zaman yeni şifreyi söylüyor. Ancak korkum buydu; şifre hangi hesapta olacaktı?

Ben de kaldırmaya karar verdim. Beni bilgilendirirseniz tekrar açabilirim. Avantajları iyi olsa da, her şeyin mutlaka bir dezavantajı vardır.
Kripto cüzdanı saklamadığın veya önemli iş dosyaların (projeler mesela) yoksa gereksiz.

Kaldır gitsin.

Böyle şeyler saklamıyorum. Fakat hacker'lara karşı etkili mi? Şifrelendiyse bakamıyorlar ya hani. Cevabınızı bekliyorum.
Alakası yok, düşündüğünüz gibi bir sistem değil.

BitLocker diski şifreler, sistem açıldığında diskin şifresi ile disk okunur/yazılır hale getirilir. Yani Windows açıldıktan sonra bir anlamı kalmıyor. Bilgisayar kapatılırken disk yeniden kitlenir.

Ayrıca merak etmeyin, kimse sizin, benim gibi normal kişilerin verilerini iplemiyor. Zaten hepsi ortalıkta.

BitLocker'ın amacı şu, disk çalınıp başka bir bilgisayara takıldığında şifreyi girmeden okunamamasıdır. Böylece veriler sadece diskin asıl bilgisayarında veya şifre girilen diğer bilgisayarlarda okunur/yazılır.