Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Haziran 2024
- Makaleler
- 23
İstanbul’da ikamet ediyorsan Doğubank iş hanı veya Sirkeci civarlarındaki elektronikçi/konsolculardan bilgi alabilirsin. Fakat Kinect bizim ülkede pek rağbet gören bir zımbırtı değil. Ustasına denk gelmek lazım.
erdym
Bilgin
Selam, Xbox One Kinect'ini tamir eden bir yer biliyor musunuz? Kablosu koptu ve içindeki 1 adet diyot yandı.
Google Maps gidebilirsen iyi, tanınan bir adamdır. Retro konsollarla da arası iyi olduğundan bu tarz ürünlerin tamirini yapabiliyor.
Bunun dışında eğer İstanbul'da değilsen veya uzaksan özellikle telefon tamircileri falan işini çözebilir çünkü öyle aman aman bir problem gibi durmuyor ki başka sorun da varsa arıza tespiti konusunda çok iyi olurlar.
Rhodi
Uzman
- Makaleler
- 1
Ya kablosu sıkıntı diyor, için problem yok da baya bir araştırdım, yeni kablo bulamadım.Google Maps gidebilirsen iyi, tanınan bir adamdır. Retro konsollarla da arası iyi olduğundan bu tarz ürünlerin tamirini yapabiliyor.
Bunun dışında eğer İstanbul'da değilsen veya uzaksan özellikle telefon tamircileri falan işini çözebilir çünkü öyle aman aman bir problem gibi durmuyor ki başka sorun da varsa arıza tespiti konusunda çok iyi olurlar.
SkyLord
Uzman
Nasıl bir kablo , ek falan olmuyor mu , görüntü atma şansın varsa , bakalım.Ya kablosu sıkıntı diyor, için problem yok da baya bir araştırdım, yeni kablo bulamadım.
Rhodi
Uzman
- Makaleler
- 1
USB 3.0 kablo maalesef ek olmuyor ama o kısmı çözdüm; içerisindeki kapasitör de arıza var sanırsam. Bugün birinin yanına gideceğim, bakalım çalıştırabilirsek sanırım dünyada bir ilk olacakNasıl bir kablo , ek falan olmuyor mu , görüntü atma şansın varsa , bakalım.
SkyLord
Uzman
Merak ettim iyice, nasıl bir şeymiş buUSB 3.0 kablo maalesef ek olmuyor ama o kısmı çözdüm; içerisindeki kapasitör de arıza var sanırsam. Bugün birinin yanına gideceğim, bakalım çalıştırabilirsek sanırım dünyada bir ilk olacakUfak bir rehber yapabilirim sonuca göre.
Rhodi
Uzman
- Makaleler
- 1
Önce harici bir 12 V güç bağladım ve normal bir USB 3.0 kablo ile konsola bağladım ve ışığını sabitleyebildim; ancak fan ve kameralar çalışmıyor. Muhtemel şekilde 5 V güç üretemiyor diye düşünmekteyim. 12 V-5 V'a dönüştüren R adet IR sensörün bulunduğu karttaki LMV339IPWR çipinden sonraki seramik SMD'lerden şüpheleniyorum. Bu kısımdan bir vızıltı geliyor ve yük altında tizleşerek yükselip bir anda rebootluyor Kinect'i
SkyLord
Uzman
Anladım , çözümü bulursan yazarsan sevinirim.Önce harici bir 12 V güç bağladım ve normal bir USB 3.0 kablo ile konsola bağladım ve ışığını sabitleyebildim; ancak fan ve kameralar çalışmıyor. Muhtemel şekilde 5 V güç üretemiyor diye düşünmekteyim. 12 V-5 V'a dönüştüren R adet IR sensörün bulunduğu karttaki LMV339IPWR çipinden sonraki seramik SMD'lerden şüpheleniyorum. Bu kısımdan bir vızıltı geliyor ve yük altında tizleşerek yükselip bir anda rebootluyor Kinect'i
Rhodi
Uzman
- Makaleler
- 1
Bir ucu USB 3.0 hub, diğer ucu Kinect; ancak bu kablo şart değil. Bir ucu 3.0 hub kablo + harici bir 12V ile çalışabiliyor cihaz. Kendi kablosu direkt konsoldan 12V çekebildiği için daha komplike. Tabii ki bu kadar dar bir çalışma alanı olan kablo seri üretilmiyor, o yüzden yok
İşin özü eğer kartı yakmaksam çalıştırmaya çok yakınım o yüzden smd ve kapasitörleri değiştirmek için bir profesyonelden yardım alacağım çünkü normal havya ile olmayacak bu iş hava havyası lazım. Şuan çalışıyor ancak 5v gerekli yerleri beslemediği için tepki alamıyorum harici 5v da vermeyi düşündüm ama her şey harici olunca konsola sıkıntı yapmasından çekindim.
Dosya Ekleri