Cimbom_44

Yetkin
Yer
Ankara , Türkiye
Merhaba arkadaşlar,

Xbox One X konsolum 2019'dan beri hiç bakım görmemiş bir şekilde çalışıyor. Ve artık ısınmaya başladı. Hem bakımını yapmak için hem de içindeki HDD'yi SSD ile değiştirmek için cihazı açacağım. Malumunuz konsolda M.2 slotu yok ama ben M.2 disk takmak istiyorum. Bunun sebebi de 1 TB M.2 ve 1 TB SATA SSD'ler arasında fazla bir fiyat farkı yok... Bir dönüştürücü alıp kullanmak istiyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Xbox One X konsolum 2019'dan beri hiç bakım görmemiş bir şekilde çalışıyor. Ve artık ısınmaya başladı. Hem bakımını yapmak için hem de içindeki HDD'yi SSD ile değiştirmek için cihazı açacağım. Malumunuz konsolda M.2 slotu yok ama ben M.2 disk takmak istiyorum. Bunun sebebi de 1 TB M.2 ve 1 TB SATA SSD'ler arasında fazla bir fiyat farkı yok... Bir dönüştürücü alıp kullanmak istiyorum.
- Öncelikle Xbox One X'inizde M.2 SSD kullanma isteğinizi anlıyorum. Konsolda doğrudan M.2 slotu bulunmadığından, bir dönüştürücü kullanmak mantıklı bir seçim olacaktır.

- Dönüştürücü alırken, aşağıdaki kriterlere dikkat etmelisiniz:
- Dönüştürücünün Xbox One X'inizle uyumlu olduğundan emin olun. Uyumluluk bilgilerini kontrol edin.
- Dönüştürücünün PCIe 3.0 x4 desteği sunması, SSD'nin performansını artıracaktır.

- M.2 SSD seçerken, performans ve güvenilirlik açısından aşağıdaki önerilere dikkat edin:
- Samsung 970 EVO Plus: Yüksek performans ve iyi ısı dağılımı sunar.
- Western Digital Black SN750: Yüksek hız ve dayanıklılık sağlar.
- Crucial P5: Daha bütçe dostu, fakat performansı yeterlidir.

- Tüm bu adımları tamamladıktan sonra, SSD'yi takıp konsolu açabilirsiniz. Konsol başlangıçta yeni SSD'yi tanıyacak ve formatlamanızı isteyecektir.

- Konsolun ısınma sorununa gelince, fanları ve ısı eşanjörlerini temizlemek, hava akışını iyileştirecek bu nedenle bakım yapmayı unutmamalısınız.

Bu adımlar, Xbox One X'inizde M.2 SSD kullanmanızı sağlamalıdır. Uygulamak istediğiniz yöntem ve seçtiğiniz ürünler, konsolunuzun performansını artıracak ve kullanım ömrünü uzatacaktır.