Alınır, hatta genel anlamda neden Türkiye içerisinde en mantıklı konsol seçimi olduğundan bahsedeyim.

Ayrıca baştan söyleyeyim, bilgisayarın varsa alma yorumlarına katılmamakla beraber saçma da buluyorum. Xbox Series X bilgisayarın olsa da olmasa da alınabilecek bir konsol. Benim çok güçlü bir masaüstü cihazım var, ama alt katımda da dev gibi 4K televizyonum var, bağladım ona ne zaman oyun oynayacaksam aşağıya iniyorum koltuğuma yaslanıyorum içeceğimi alıyorum oynuyorum, bu tamamen alacak kişinin ekonomik durumuna da bağlı bir şey yani.

Ayrıca konsol rahatlığı denen de bir şey var, tak çalıştır, indir çalıştır, ne Driver problemi, ne optimizasyon muhabbeti, ne bilgisayarım kaldıracak mı muhabbeti var.

İthalatçı garantili bile olsa ürününü Microsoft Türkiye'ye kaydettirebiliyorsun, 20.000 lira civarına satın alabiliyorsun. Çok küçük yer kaplıyor, şu an da donanım olarak en güçlü konsol durumunda.

Game Pass denen nimeti göz ardı etmek olmaz. Daha 10 gün olmadı efsane oyunlar duyuruldu ve hepsi ilk gün oyunları olarak çıkacak. (yani çıktıkları gibi Game Pass kütüphanesinde olacak.) Ayrıca hâlâ Microsoft sayesinde diğer oyun firmalarına nazaran daha adil bir fiyat politikası var, ki bu da rakibi olan PS5'ten kendisini üstün kılan şey. Senelik aldım ben, Call of Duty (son çıkacak Black Ops'da ilk günden Game Pass'te olacak), Jedi survivor, Halo'nun tüm serisini ve daha bir sürü oyunu indirdim çatur çutur oynuyorum.

FPS konusuna gelirsek, artık yeni çıkan oyunların tamamı 60 FPS çıkıyor, online rekabetçi oyunların (Fortnite, Apex, Call of Duty, Valorant) tamamı da 120 FPS desteğini aldı, yağ gibi oynatıyor. Hatta Xbox'ın bir özelliği olan FPS Boost sayesinde normalde 30 FPS çıkış yapmış, ancak bu özellik sayesinde 60 FPS'e çıkartılan yüzlerce de oyun bulunuyor, bunların arasında 10 yıllık oyunlar dahi var. Firmalar batırmadığı sürece "optimizasyon kötü olur mu? Sistemim kaldırır mı?" gibi sorunların da neredeyse ortadan kalkıyor. Bu linkten FPS boost desteği almış 107 oyunun tamamını görebilirsin.

Geriye uyumluluk konusunda en iyi konsol diyebilirim, Xbox Original'e (ilk çıkan xbox) çıkmış oyunlar dahi mağazada var, FPS Boost almış şekilde Xbox 360'ın efsane oyunlarını da bulabiliyorsun, daha geçen gün Assassin's Creed II'yi 7 liraya aldım, 7 lira.

Kontrolcüsüne gelirsek, 9. nesil Xbox kontrolcüsü şu an yeryüzünde ki en ergonomik kontrolcü diyebilirim. Tek sorunu rakibi olan DualSense'de haptic feedback ve adaptive trigger gibi özelliklerin olması ancak bunların 9. nesil Xbox kontrolcüsünde olmaması ve tabii hâlâ pille çalışması... Haptic feedback ve adaptive trigger çok da mühim değil, eğer benim gibi PS5'ten Xbox Series X'e geçmediysen hiç umurunda olmuyor ama pille çalışması iyi de değil.

Ve rakibi PS5'e nazaran en düşük kalan yegane ve en önemli özelliği de özel oyunların az olması, var olanların da öyle ahım şahım olmaması.

Ben Xbox Elite series 2 aldım, kafam rahat.

Kısacası oyun oynamayı seviyorsan, geniş bir Game Pass kütüphanesine rahat erişeyim diyorsan gözünü kırpmadan alabilirsin.

Son düzenleme:
PC de illaki iniyor hocam donanim ne kadar güçlü olsa bile.

Hayır inmiyor, konsollar oyunların çok daha kolay optimize edildiği yerler. YouTube'dan oyun testlerine bakabilirsin, 1 FPS inse bile oyun esnasında fark etmezsin.

Saçma sapan optimize edilmiş oyunlar var tabii ama bir elin parmağını geçmez. Mesela palworld, Starfield (şehir içi) FPS düşüşleri yaşanıyor ama onun dışında hayvan gibi grafikli oyunlar var 1 FPS bile düşmüyor, düşse de fark etmiyorsun.

Hayır inmiyor, konsollar oyunların çok daha kolay optimize edildiği yerler. YouTube'dan oyun testlerine bakabilirsin, 1 FPS inse bile oyun esnasında fark etmezsin.

Saçma sapan optimize edilmiş oyunlar var tabii ama bir elin parmağını geçmez. Mesela palworld, Starfield (şehir içi) FPS düşüşleri yaşanıyor ama onun dışında hayvan gibi grafikli oyunlar var 1 FPS bile düşmüyor, düşse de fark etmiyorsun.
Eniyi grafikli oyunlardan iki tanesini de bırakıyorum

Konsolun performansını hep biliyordum ama, Cyberpunk 2077 gibi optimizasyon özürlü bir oyunda RTX modunda 30 FPS'ten bir bile aşağı düşmemesi beni bu mini buzdolabına yeniden hayran bıraktı...

Konsollar harika aletler TV'ye bağladıktan sonra tam keyif işi. YKS geçince umarım aile evinde devam ederim ve Xbox SX alırım. Yanına TV almayı da düşünüyorum PC ile aynı fiyata geliyor hemen hemen yine de değecek Xbox SX için.