ReloadingData

Yetkin
Herkese merhaba. Web sitemi Mobile uygulamaya dönüştürüyorum. Her şey tamam fakat resimdeki gibi arka planı beyaz olan kısımda video oynaması gerekiyor. Safari'den web siteme girince video arka planda oynuyor fakat uygulama ile açtığımda arka plan beyaz oluyor. Aynı şekil Android için yazdığımda ise video oynuyor. Bir türlü iOS uygulamasında video oynatmayı getiremedim. Resimdeki gibi arka plan beyaz kalıyor.

Ekran Resmi 2025-07-04 10.21.28.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgili videoyu XCode'a sürüklerken "Copy item to destinations group folder" seçeneğini projenize göre seçip seçmediğinizi kontrol ettiniz mi?

Item, Build Phase üzerinde "Copy Bundle Resources" seçeneğinin altında gözüküyor mu?

IOS üzerinde dosyalar "case-sensitive" olduğundan, videonun adını doğru şekilde ve büyük küçük harfe dikkat ederek yazdınız mı?

İlgili videoyu Xcode'a sürüklerken "Copy item to destinations group folder" seçeneğini projenize göre seçip seçmediğinizi kontrol ettiniz mi?

Item, Build Phase üzerinde "Copy Bundle Resources" seçeneğinin altında gözüküyor mu?

iOS üzerinde dosyalar "case-sensitive" olduğundan, videonun adını doğru şekilde ve büyük küçük harfe dikkat ederek yazdınız mı?

Hocam video eklemiyorum. Video web sitesine entegreli. Direk siteye girdiğin zaman Safari'den vs arka plana video geliyor. Videoyu direk webden çekiyor otomatikman. Safari'den girince video geliyor. Android uygulamasından da geliyor ama iOS uygulamasından gelmiyor.

Evet WebView hocam. Attığınız linki inceleyeceğim

Hocam şu linke bakabilir misiniz? Sayfadan aşağı doğru indiğinizde Spotify videosunu göreceksiniz. Benim web sitemde böyle açılıyor. Yani sitemde videoslider var. Normal Safari tarayıcıdan açıyor ama xcode uygulamasında gelmiyor size attığım linkteki gibi. GitHub linkinde sizin söylediğiniz gibi video ekliyor ama ben eklemek istemiyorum siteden çeksin istiyorum.

Hocam şu linke bakabilir misiniz? Sayfadan aşağı doğru indiğinizde Spotify videosunu göreceksiniz. Benim web sitemde böyle açılıyor. Yani sitemde videoslider var. Normal Safari tarayıcıdan açıyor ama xcode uygulamasında gelmiyor size attığım linkteki gibi. GitHub linkinde sizin söylediğiniz gibi video ekliyor ama ben eklemek istemiyorum siteden çeksin istiyorum.
Anladığım kadarıyla attığınız library'i kullanıyorsunuz videonuz için? Usage kısmında belirtilmiş nasıl kullanacağınız dediğiniz şekilde:

1751619411363.webp

Bir de dediğim gibi attığım linki kontrol edin ve ilgili çözümleri uygulayın.

1751619176139.webp

Anladığım kadarıyla attığınız Library'i kullanıyorsunuz videonuz için? Usage kısmında belirtilmiş nasıl kullanacağınız dediğiniz şekilde:

Eki Görüntüle 160225

Resimdeki gibi Video'nun direk adresini giriyorsunuz değil mi? Sitemde videoslider var dediğinize göre sitenizdeki videoslider elementinin linkini girmiyorsunuz?

Bir de dediğim gibi attığım linki kontrol edin ve ilgili çözümleri uygulayın.

Eki Görüntüle 160223

Attığım Library'i kullanmıyorum hocam. Onu size örnek olarak verdim. URL kısmında direk sitenin ana adresi yazılı. techolay.net örnek olarak. Bu şekilde yazılı. Ama Safari'den girdiğimde siteye video direk arkaplana geliyor. Xcode uygulamasında da direk sitenin ana adresi yazılı. Video URL'si girili değil. Çünkü Android Studio'da yazdığım uygulamada test ettiğimde video onda da direk geliyor. Xcode'de bir türlü gelmedi.

Attığım Library'i kullanmıyorum hocam. Onu size örnek olarak verdim. URL kısmında direk sitenin ana adresi yazılı. techolay.net örnek olarak. Bu şekilde yazılı. Ama Safari'den girdiğimde siteye video direk arkaplana geliyor. Xcode uygulamasında da direk sitenin ana adresi yazılı. Video URL'si girili değil. Çünkü Android Studio'da yazdığım uygulamada test ettiğimde video onda da direk geliyor. Xcode'de bir türlü gelmedi.
Attığım linkte sizinkine benzer bir sorun konuşulmuş. Belirtilen çözümleri uygular mısınız link üzerinde?