Ritmic

Becerikli
Makaleler
2
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
xdrive-anka-kumas-profesyonel-oyuncu-koltugu-kirmizi-siyah-anka-oyuncu-koltugu-82529-27-K.webp

Yaklaşık 6 ay önce xDrive Anka kumaş oyuncu koltuğunu satın aldım. Bu süre boyunca hem oyun oynarken hem de evden çalıştığım zamanlarda aktif şekilde kullandım.

İlk Kurulum ve İzlenim
Koltuk sağlam bir kutuda geldi, herhangi bir parça eksik değildi. Tek başıma kurulumunu rahatlıkla yaptım, 20 dakikayı geçmedi. Kurulum sonrası ilk dikkatimi çeken şey sırt desteği ve kumaşının kalitesi oldu. Özellikle kumaş tercih etmemin nedeni yaz aylarında terletmemesi ve dokusunun daha yumuşak olmasıydı. Bu beklentimi karşıladı.

Rahatlık & Malzeme Kalitesi
5 aylık kullanım sonunda rahatlığında hiçbir azalma olmadı. Süngerde çökme yaşanmadı, mekanizmalarında da gevşeme olmadı. Kumaşta da tiftiklenme veya solma gibi sorunlarla karşılaşmadım. Sırt kısmı ergonomik tasarlanmış, oturunca güzel kavrıyor. Bel yastığı gayet yeterli, boyun yastığını ben pek kullanmasam da ihtiyacı olanlar için iş görür.

Kol dayamaları 3D özelliğe sahip; yukarı-aşağı, ileri-geri ayarlanabiliyor. Ancak biraz sert hissettirdiğini belirtmem gerek. Onun dışında, uzun saatler bilgisayar başında oturan biri olarak konforundan oldukça memnunum.

Günlük Kullanım
Koltuk sadece oyun oynarken değil, evden çalıştığım zamanlarda da bana eşlik ediyor. Günlük 6-7 saat oturduğum günler oldu ve sırt ya da bel ağrısı yaşamadım. Deri koltukta yaşadığım terleme sorunu bunda hiç olmadı.

Dayanıklılık, Temizlik ve Küçük Bir Detay
Şimdiye kadar koltuğa kahve vs. dökmedim, o yüzden leke tutma konusunda bir şey diyemem ama toz ve kıl toplama oranı çok düşük. Arada el süpürgesiyle üzerinden geçmek yeterli oluyor.

Bu arada, yaklaşık 4 ay sonra arkaya yaslandığımda hafif bir gıcırtı sesi fark ettim. Başta sorun olur mu diye düşündüm ama sonradan bunun toz veya kuruluk nedeniyle olabileceğini öğrendim. xDrive’ın önerdiği bakım ve temizlik setini aldım, uyguladıktan sonra ses tamamen kesildi. Ufak bir detay ama paylaşmak istedim.

Artıları:
  • Ergonomik yapı ve rahat oturum
  • Yazın terletmeyen kaliteli kumaş
  • Sağlam malzeme yapısı ve sessiz tekerlekler
  • Kurulumu kolay
  • Fiyatına göre iyi bir performans sunuyor
Eksileri:
  • Kolçaklar biraz daha yumuşak olabilirdi
  • Boyun yastığı herkes için ideal olmayabilir
Genel Yorum:
Uzun süre masa başında vakit geçirenler için oldukça başarılı bir model. Konfor ve malzeme kalitesi açısından beni tatmin etti. Fiyat/performans olarak da piyasadaki birçok alternatife göre önde. Ama koltuk seçiminde mutlaka boy ve kilo gibi kişisel faktörlere dikkat edilmeli. xDrive, bu modeli 190 cm altı ve 130 kg altı kullanıcılara öneriyor.

xDrive Anka oyuncu koltuğu ile alakalı sorusu olan varsa, yazın. Merak ettiklerinizi cevaplayabilirim. 👍