eypclk

Çalışkan

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Artı Yönleri
  2. 2 Eksi Yönleri
  3. 3 İstisnalar
Herkese selam, yaklaşık 1 hafta önce satın aldığım Calitte Samurai SS koltuk hakkında forumlarda veya YouTube’da herhangi bir detaylı inceleme bulamayınca, almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olması için kendi deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Satın aldığım fiyat: 7000 TL
Aldığım model: Aytaşı (kumaş + deri kombinasyonu)

✅ Artı Yönleri​

• Mekanizma kalitesi: Oldukça sağlam, gıcırtı veya rahatsız edici ses yok. Daha önce kullandığım Hawk Fame’de hem konforsuzluk hem de mekanizmanın bir anda boşalması gibi sorunlar yaşamıştım, sonra iade edip bunu aldım. bunda öyle bir problem yok. Geri yaslanma hareketi yumuşak ve dengeli.
  • Kumaş kalitesi: Beklentimin üzerinde, hoşuma gitti.
  • Oturma sertliği: Ne çok sert ne de çok yumuşak; uzun süre otururken rahatsız etmiyor.
  • Sırt desteği: Çoğu koltukta can sıkıcı olabiliyor ama bunda gerçekten kullanışlı ve rahat.
  • Genişlik ve derinlik: Seçimimdeki en büyük kriter buydu. Özellikle genişliği ve oturma alanı derinliği gayet tatmin edici.
  • Sallanma mekanizması: Çok keyifli. Alt kısımdan ayarlayıp yumuşattım, sallanırken ciddi anlamda rahatlatıyor.

❌ Eksi Yönleri​

• Kolçak kalitesi: Kolçakların pek kaliteli olduğunu söyleyemeyeceğim. Sert plastik malzemeden yapılmış kolçaklar ve biraz hareketli sağa sola oynama mevcut. 2D (yukarı-aşağı, ileri-geri) hareketleri var ama küçük bir modifikasyonla 1 vida sökerek baya fonksiyonel hale getirmiş oldum :D
  • Aşağı Yukarı Mekanizması: Bu gerçekten çok kötü arkadaşlar, kolçağın dış tarafında ortaya doğru düğmesi var ama aşırı sert ve çok zor ayarlanıyor.
  • Dikişler: Bazı bölgelerde çok gergin duruyor. Boyun yastığındaki dikişler pek özenli değil. Deri kısımlardaki aşırı gerginlik ileride deformasyona yol açabilir gibi hissediyorum.
  • Kumaş: Hava alabilir yapıda olmadığı için bir süre sonra koku olması muhtemel. Düzenli temizlemek lazım.

❕ İstisnalar​

• Deri kısımlar: Özellikle boyun ve sırt desteğinde terletme yapıyor. Bu tamamen benim model tercihime bağlı; “Füme” modelini alsaydım komple kumaş olduğu için bu sorun olmazdı.
  • Kumaş bolluğu: Oturma bölgesinde çok hafif bir bolluk var. Rahatsız etmiyor ama gözlem olarak eklemek istedim.
  • Sırt kısmını oturma kısmına sağ ve soldan bağlanıyor çoğu modelde sağ, sol ve arka mevcutken bunda sadece sağ ve sol mevcut bu bir problem midir siz karar verin şimdilik sağlam ve sorunsuz olduğunu söyleyebilirim.

İlk hafta izlenimlerim bu şekil dostlar, sormak istediğiniz soru olursa seve seve cevaplarım. Uzun süreli kullanımda da aklıma geldikçe konuyu güncelleyeceğim.

1756068642772.webp
1756068649446.webp
1756068659204.webp
1756068665013.webp
1756068671446.webp
1756068681892.webp
1756068688148.webp

Selamlar, yaklaşık 1 buçuk ay oluyor koltuğu alalı;

1- Gıcırdamalar başladı oturup kalkarken hareket ederken gıcırdıyor artık.
2- Kolçaklar zaten dandik olduğu için vida tutma yerleri kırıldı.

Onun dışında her şey aynı dostlarım

Son düzenleme: