Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Konu Başlıkları Gizle
- 1 NEREDEN NE KADARA ALDIM?
- 2 Teknik Özellikler
-
3
İNCELEME
- 3.1 Kutu İçeriği
-
3.2
Malzeme Kalitesi
- 3.2.1 Mekanizma
- 3.3 ERGONOMİ
- 3.4 MODÜLERLİK
- 4 ÖZET
Metin Tarihi: 30.5.2026
Selam.
"Biraz fazla vereyim düzgün bir şey alayım" diyerek bakılan oyuncu koltuklarının başında gelen ve doğru düzgün incelemesi olmayan Exvega Andromeda 2025 incelemesine hoş geldiniz.
Ürünü yaklaşık 10 ay, düz hesap 1 yıldır kullanıyorum. Artık sıkça sorulan sorulara nokta koyma vakti geldi.
NEREDEN NE KADARA ALDIM?
Hepsiburada > Exvega satıcısından, Temmuz 2025'de 9.600 TL'ye aldım. Dokuma gri olan versiyonu.Sanırım şu an 10-13K arası dalgalanıyor.
"Beyaz alsam mı, çok zarif duruyor" demiştim İYİ Kİ ALMAMIŞIM! Ne biçim leke tutar o aklınız hayaliniz durur. Gri veya Siyah'tan devam edin derim.
Exvega hakkında dip not: Bazı kullanıcılar forumlarda vb. garanti sürecinin ilgisiz olduğundan şikayetçi. Benim yolum oraya düşmedi. Haberiniz olsun.
Teknik Özellikler
Koltuklar'da kulaklıklar gibi ergonomi ve duyularınıza bağlı bir ekipman. Teknik özellikler belirleyici ancak ana husus değil.Formalite olsun diye belirtiyorum.
| Döşeme / Kumaş Türü | Dokuma kumaş |
| İç Dolgu Malzemesi | COLD CURE 65 DN Poliüretan döküm sünger |
| Kolçak Özelliği | 4D - Plastik |
| Mekanizma | 180 derece yatma açısı Multi Tilt + Yan mekanizma Class 4 amortisör |
| Hareket Kabiliyeti | Geri yatma Sallanma + Kilitleme Yükseltme - Alçaltma |
| Kullanıcı profili hedefi | 195 cm 145 kg |
| Ekstra yastıklar ve Malzeme | Bel yastığı: Visco + titreşim motoru Boyun yastığı: Visco |
| Sandalye ağırlığı | 20 kg civarı |
EBATLAR
Renk seçenekleri
Dokuma Siyah - Dokuma Beyaz - Dokuma Gri
Premium Siyah - Premium Gri
Ve burada sayamayacağım kadar "lisanslı" versiyonu var. Tachyon Edition aralarında en çok gözüme batanı.
İNCELEME
Kutu İçeriği
Koltuk iki parça ayrı olarak geliyor. Oturak ve sırt olarak.Alt takım (Tekerler, amortisör, mekanizma, kolçaklar)
Bel desteği
Boyun desteği
Montaj için gerekli vidalar, somunlar ve 2 adet alyan.
Kurulumu pek zor olmadı.
Malzeme Kalitesi
Oturma bölgeleri (Sırt ve Oturak)- Kumaş kalitesi güzel. İyi bir dokuma kumaş olduğu belli. Elde ve vücutta hissiyatında bir sıkıntı yok. O gördüğümüz "kumaşımsı" doku gerçekten var, kuru texture değil.
- Dikişlerde henüz bir atma, kopma yaşanmadı.
- Oturma kısmı süngeri 1 yılın ardından hafiften şekil almaya başladı. Normaldir. Rahatsız etmiyor.
Sırt kısmında şekil alma durumu yaşanmadı.
- Beğenmiyorum. Yumuşak, hafif mat dokulu plastik ve içinin boş olduğunu belli ediyor. İşlevini yerine getirmesi dışında diyebileceğim pek bir şey yok.
- Kolçak yükseltme mekanizması kilit mekanizmalı ve kademeli. İşlevini yerine getiriyor.
- Açı verme ve geri-ileri kaydırma olayında kilit mekanizması yok, kademeli yapıdalar. Ama çok sesliler. Tak tuk diye ses çıkarmamak için baya zorlamanız lazım.
- Build kalitesi olarak "ortalama" bir kolçak. Hafif sallanıyor, pek rijit değil ancak elde kalacak kadar kötü değil.
- Kadifemsi, güzel hissiyatları var. Dikişleri veya ipleri kopacakmış gibi hissettirmiyor.
- İki yastık da aşırı dolgulu. Eğer yumuşak olsaydı bunu sorun etmezdim ancak Visco malzeme baya katı halli. O yüzden kullanmıyorum.
- "MASAJLI" diye bahsettikleri şey, 3 pil ile çalışan bir titreşim motoru. Baya da kıytırık duruyor ancak varlığını hissettirecek kadar güçlü.
Ağır işte çalışıyor, bel ağrısı çekiyor veya motordan inince eşek tepmişe dönüyorsanız kesin işinize yarar. Bana pek gelmediği için kullanmıyorum.
Mekanizma
- Çok fazla koltuk deneyimlemedim ancak pek "vaow" luk bir hissiyat vermedi. Çeliği güzel, ağırlığı iyi ancak biraz nazlı bir sistem.
- Uzun kullanım sonrasında kararlılığı azaldı. Bazı pozisyonlarda çatırdıyor ancak korkutacak düzeyde değil. "Heh dişli yerine oturdu" dedirtecek düzeyde yani.
- Sessizlik olarak kesinlikle bakıma muhtaç. 4-5. ayda bakım seti alıp yağ bakımını falan yapınca ilk günkü sessizliğine döndü.
- Bazen kalibrasyonu sapıtıyor
Nasıl yani;
Kırmızı işaretli alan: Yükseklik kolunun geri-alt çaprazında köyün delisi gibi duran tıpa gibi bir şey var. Bu tıpa, koltuğun kilit mekanizmasının sertliğini ayarlıyor.
Kilidi açıp, burayı gevşet-sık yaparak kalibre etmeniz gerekebiliyor zaman zaman. Fazla sıkmayın veya gevşek bırakmayın. Deneyince anlayacaksınız neden böyle dediğimi.
Mavi işaretli alan: Çoğu koltukta olan bir özellik. Serbest sallanma moduna geçtiğinizde (kilit açıkken), mekanizmanın ne kadar feedback vuracağını belirler. Bu bazı pozisyonlarda sallanırken garip bir ses çıkmasına sebep veriyor. Mekanizmaya yağ ile gusül aldırdıktan sonra keşfetmemden dolayı acısı var. - Bunlar dışında sırt mekanizması kademeli. Kilidi açtığınızda arkadan sırtınıza vurma hızı ideal. Durmasını biliyor.
XDrive'ın bir koltuğunu denemiştim sanırım 15'Li PLUS'dı. Arkadan bir koydu, akciğerimin tadını aldım.
ERGONOMİ
Bu koltuğun asıl parladığı kısım muhtemelen burası.Boy: 187
Kilo: 75 ve 95 iken denedim.
- Evet kolçaklar, yastıklar ve mekanizma biraz ekşi bir tat veriyor. Bunda okeyim.
- Koltuğun kendi kumaşı, süngeri çok kıvamında. Ne çok sert, ne de yumuşak.
- Çok fazla koltuk deneyimim yok ancak kullanıcı yorumlarına bakınca fiyat muadili ürünlerden daha konforlu olduğu söyleniyor. Hatta bazıları Pandora'dan bile daha rahat diyor. (Bir üst modeli)
- Kumaş, bazı koltuklardaki aşırı kalın ve sert olanlardan değil. İnce yapıda ve sertlikleri, dokusunun altında ezilecek seviyede.
- Terletme konusu, o an ne giydiğiniz ile de alakalı. İyi ki dokuma kumaş almışım diyorum. Terletmesi çok nadir ve hızlı soğuyabiliyor.
Yazın oyun maratonu yapacağınızda birkaç saatte bir 5 dk dolaşın, oturak kısmı soğusun ve devam edin. - Koltuğun şekli sarıyor ancak rehin almıyor. Bel kısmı ilk 1 ay rahatsız hissettirebilir, yastık ile kullanmak isteyebilirsiniz ancak bir süre sonra alışıyorsunuz.
Aptal gibi karides taklidi yapmadığım zamanlarda bel, trapez ağrısı yaşamadım.
Forza'da koltuğu hafif eğimli kitleyip sırtı 1-2 kademe yatırınca çok rahat ediyorsunuz. Hele monitör standınız varsa tamamdır. - Geri yaslanma konusunda ise koltuk güven veriyor. Kolay kolay devrilecek gibi hissetmiyorum.
- Döndürme konusu ise baya iyi. Hafif momentum verdiğinizde koltuk dönmeye devam ediyor.
Yani ille bacak gücüne gerek yok. Masadan destek alıp elinizle de rahatça dönebiliyorsunuz. - Tekerlekleri 1 yıllık kullanımımdan sonra ses vermeye başladı.
Bu ses yuvarlanma değil, daha çok soketi yağ istiyor gibi geldi. Söküp yağlasam çözülür muhtemelen.
Tekerlek demişken; tüysüz halıda hareket ettirmek için biraz güç uygulamanız gerek. İstemediğiniz sürece hareket etmezsiniz. Muhtemelen bu da yağlama sonrasında iyileşir.
MODÜLERLİK
Ürünün satıcısı yedek parça ve ekstra aksesuarlar satıyor.Kolçak, mekanizma, yastık, ayak uzatma aparatı, tekerlek vb. gibi.
Bu konuda sunulan çeşitlilik hoş.
ÖZET
ARTILARFena olmayan F/P dengesi
Konfor rahatlığı
Modülerlik ve yedek parça imkanı
Kumaş olması (Benim için net bir artı)
Fonksiyon olarak iyi mekanizma.
Masajlı bel desteği (Titreşim motoru)
Geniş renk ve dizayn seçenekleri.
EKSİ
Mekanizmanın bakıma çok muhtaç olması. {Bir dönem bakım kiti satıyorlardı. O tarz bir şeyler bulmaya çalışın / bakımları ihmal etmeyin.]
Mekanizmanın biraz kararsız olması.
Fonksiyonel ama kalitesiz kolçak.
Bel ve boyun desteğinin dolgu yoğunluğu yüzünden fazla kalın olması.
Aldığımdan beri benzer fiyatta. Eğer piyasadaki koltuklara nazaran konfor farkı denildiği gibiyse = 8/10
BİTTİ
Okuduğunuz için teşekkürler.
Kendi kullanıcı yorumlarınızı belirtirseniz herkesin yararına olur.
Bir hatam varsa belirtirseniz düzeltmek için uğraşacağım.
Kasıtlı olarak kendi ürünümün fotoğrafını pek atmadım. Üzerindeki kirden DNA'ma AI desteği ile reverse engineering yapılıp klonlanılmayı istemiyorum.
Görüşmek üzere; iyi sosyaller