Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
1780126336031.webp

Metin Tarihi: 30.5.2026

Selam.
@Simon'un önerisi ile telefonda kullanmalık kulaklık olarak bunu tercih etmiştim. Marttan beridir kullandığım için kullanıcı yorumu yapma zamanım geldi.

Teknik detayların ardından subjektif gitmeye başlayacağım.

NEREDEN NE KADARA ALDIM?​

Pazarama > Teknostore satıcısından aldım. 1 Mart 2026'da 1362 TL'ye geldi. Şu anda benzer fiyatta ancak daha iyi rakipleri olabilir.

Teknik özellikler​

Bir kulaklığı kağıt üstü verilere bakarak tercih etmeyin + bu şekilde tanıtmaya yeltenene de eşeklemesine uçun lütfen.

Bir kulaklığı tanımlayan asıl şey karakteridir. Bundan bahsetmeyen editörler, kulaklıklardan daha karaktersizdir.
Bu yüzden burada sayacaklarım biraz daha "formalite" amaçlı olacak.

Renk SeçenekleriSiyah, Beyaz, Mor, Turuncu, Bej
Dokunmatik yüzeyVar + Yazılımdan atama yapılabiliyor
UygulamaIOS: SOUNDPEATS
Android: SOUNDPEATS
Sürücü12 mm Dinamik Sürücü
(PU + Titanyum Diyafram)
0.619cc Independent Chamber + CCAW
+ Hi-Res Audio Wireless Sertifikası
AğırlıkTek kulaklık: 4,6
Şarj İstasyonu: 34,4
Ses KodekleriLDAC, AAC, SBC
ANC
(Active Noise Cancellation)
(Aktif Gürültü Önleme)
52 db 1.8 kHz (İddia)
Testlerde 30 db civarı olduğunu gördüm
Mikrofon sayısı6 (3 sol, 3 sağ)
Bluetooth Versiyonu6.0
Bluetooth Yonga SetiBluetrum BT8972H
Çift Cihaz BağlantısıVar
Su ve Toza DayanıklılıkIP54 ve IPX4
UyumlulukAndroid, iOS, Windows, Mac

KULLANIM BİÇİMİM​

Bu kulaklığı sadece "kulaklık lazım" diyerek aldım. iPhone için kablosuz bir kulaklığa ihtiyacım vardı.
Günde 3-5 saat max kullanımım var. Video izlemek veya müzik dinlemek amaçlı kullanıyorum. Ne pili, ne de gecikmeyi adam gibi takip edecek bahanem oldu kısacası.
İncelemenin devamına, bunu bilerek devam edin.

İNCELEME​

Geçmeden önce bu videoyu izlemenizi öneririm. Kulaklığı çok büyük oranda güzel tanıtmış. Kafanızda bayağı oturacaktır.

Kutu İçeriği​

Kulaklık
Şarj istasyonu (kulaklığı taşıdığımız kutumsu şey yani)
USB Type A > Type-C sıradan bir şarj kablosu (15-20 cm)
Üzerindekiler dahil 3 çift farklı boy silikon ped.

MALZEME KALİTESİ​

Kulaklığın kendisi​

• 1.000-1.500 TL'lik kulaklıklardan görmeyi bekleyeceğiniz tarzda bir plastik. Kaygan, piano black + gri tasarım.
  • Kablosuz kulaklıklarda normal sayılacak bir ağırlığı var. Malzeme dolgunluğu bu yüzden "boş" hissettirmiyor.
  • Ergonomi olarak müthiş rahat denebilecek bir deneyim yoktu. Taktım, kullandım, rahatsız olmadım.
  • Dokunmatik yüzey biraz inatçı. Alışmanız gerekecek.

Şarj İstasyonu​

• Kim eline alsa "kalitesiz" olduğunu söyledi. Hakkını vereyim o zaman;
  • Dokusu mat plastik. Şu koltuk kolçaklarındaki mat dokuya benziyor. Rijit ancak ucuzluğunu hissettiriyor.
  • İç üst kapak kısmında kalıp tarzı bir şey yok.
  • Alt kısımda kulaklıkların oturacağı hazne ve kulaklıklarda mıknatıs bulunuyor. Kulaklığı oraya bıraksanız yerine kendiliğinden oturuyor. İşlevini layığıyla yapıyor paşam.
  • Kutunun hemen önünde şarj durum ledi var. Kırmızı > turuncu > sarı > yeşil şeklinde pil durumunu gösteriyor.
  • Kutuyu tek elle, biraz pratikten sonra açabilir hale geldim. (Çünkü neden olmasın)

SES DENEYİMİM​

Asıl "inceleme" nin olduğu kısım burası.

ANC ile deneyimim​

• Hayatımda daha önce ANC deneyimim olmadı. Bu kulaklığın orta-giriş seviye falan olduğunu biliyorum sadece.
  • Tüm bunlara rağmen bana yetti. ANC açıldığında ortam ile bağımı baya koparıyor. İlk kez ANC gören köylü gibiydim yani. Ancak uyarayım; sessiz ortamlarda dip ses yapıyor.
    Otobüste deneyimledim ve tatmin etti. Sadece tümseklerde ve cama kafamı dayadığımda sapıtıyordu.
  • ANC'nin tam zıttı olarak dış sesi duyduğumuz bir modu daha var. Biraz daha iyi olabilir gibi geldi ancak işlevini yerine getiriyor.
    Bu moda alıp yürüyüş yapacak kadar güvenmiyorum ancak birisinin bana seslenmesi gerektiğinde duyabileceğim kadar güveniyorum.

SES karakteri​

Az daha iade edecektim... Kesinlikle problemli ve çok basit bir çözümü var.
  • Daha önce kablosuz kulaklıklar ile deneyimim olmadı ancak kaliteli kulaklıklar kullandım. Steel Series Arctis Nova PRO ve KZ ZS1 ile hafiften kıyasladım.
  • Default, kutudan çıktığı hali ile KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE KULLANMAYIN; KULLANMAYI DAHİ DÜŞÜNMEYİN!
    Stok ayarları, A101'den alacağınız noname fason kulaklıklardan farksız. Aşırı boğuk, dinamik aralık dar ve vuruculuk yok.
    Bunu düzeltmek için IOS'da seve seve Soundpeats mobil uygulamasını indirip, kayıt olup EQ ayarı yapmanız ŞART ŞART ŞART! Ancak o zaman kulaklık bir şeylere benziyor.
    Keza zaten app'i indirin, baya faydalı özellikleri var.
  • Ben kendi EQ ayarlarımı paylaşıyorum. Bu ayarları takip ederek kulağınıza ve müzik tarzınıza göre müdahale edin. Her insanın kulağı farklı duyar.
    1780159237003.webp

- Bu profilde dinamik aralık roketliyor, baslar daha dengeli oluyor, boğukluk çözülüyor, tizler canlanıyor. Kulaklık bildiğin kendine geliyor.Ha eksikleri var mı elbette.
    Her ne kadar tizleri canlandırsam da hâlâ bazı tonlarda kararsızlık yaşadığını seziyorum. Bunu tam olarak anlatamıyorum maalesef. Daha detay verebilecek gibi geliyor ancak veremiyor.
    Bass olarak güçlü ancak biraz yapay. Bu yüzden dozunu biraz kısmak gerekti. Boğukluğun bir sebebi de burasıydı.
    Kısacası dinamik aralık biraz boğuk. Ancak bu fiyatta ne bekliyorduk ki? :)Default halinden kurtulduğuma şükrediyorum. Deneyince farkı anlayacaksınız.
    • Bunun dışında kulaklık EQ'ya tepki veriyor... bazı frekanslarda.
    • Maksimum ses seviyesine çoğunlukla çıkmıyorum.

Mobil Uygulama (iOS)​

Biraz öksürüyor ancak beğendim.
  • EQ, dokunmatik yüzeye fonksiyon atama, firmware güncelleme, kayıp kulaklığı bulma tarzı işe yarar bayağı özelliği var.
  • İlk açılışta uygulama biraz tekliyor, yaptığınız ayarlar geç yükleniyor veya bazen hiç yüklenmeyip manuel etkinleştirmeniz gerekiyor vurdurma usulü.
    Bunu bir kez yaptıktan sonra keyifli keyifli kullanabilirsiniz. Kullanıcı ayarlarınız yapılamadığında "lan kulaklığın sesine ne oldu" diyerek EQ'ya girerken bulabilirsiniz kendinizi.
  • iOS'un kısıtlayıcılığı düşünülünce app'i sevdim.

ÖZET​

ARTILAR
Uygun fiyat
Güzel mobil uygulama
Farklı renk seçenekleri
ANC kalitesi
Sürücü kalitesi

EKSİ
Mobil App kullanmaya muhtaç bırakması. App güzel diye bu biraz nötr bir konu.

Berbat default EQ ayarı. Kesinlikle app'den ayar çekin.

Ortalama veya basit malzeme kalitesi.

1.000-1.300 TL gibi bir fiyattan aldığınızı düşünürsek = 7/10 sanırım.
Piyasada birkaç iddialı model olduğunu biliyorum. Eğer cashback, kupon falan ile 1.000 ₺'ye düşerse 8,5/10 civarına kadar yolu var.

BİTTİ
Seal GIF

Okuduğunuz için teşekkürler.
Kendi kullanıcı yorumlarınızı belirtirseniz herkesin yararına olur.
Bir hatam varsa belirtirseniz düzeltmek için uğraşacağım.

Kasıtlı olarak kendi ürünümün fotoğrafını pek atmadım. Üzerindeki kirden DNA'ma AI desteği ile reverse engineering yapılıp klonlanılmayı istemiyorum.

Görüşmek üzere; iyi sosyaller

Kulaklık testi için zorlayıcı müzik önerisi:

Bu bayağı uzun ama dinamik aralığı bağırtıyor bildiğin. Ninni diye dinlemişliğim var bunu.

Bu da benzer tarzda ancak daha az yorucu.

Son düzenleme: