Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
1760237887790.webp
1760237898118.webp

Selamlar! Bu yazımda Soundpeats T3 Pro model TWS kulaklığın incelemesini yapacağım.

Tasarım ve Ergonomi​

• Kulaklığın boyutları ortalama boyutlarda.
  • Kulağa oturuşu iyi.
  • Uzun süreli kullanımda rahatsızlık oluşturmadı bende.
  • Kutusunun kalitesi pek öyle ahım şahım değil. Kutusu bayağı hafif ve çıtkırıldım his veriyor. Düşürmemeniz iyi olur.

Bağlantı ve Kullanım Kolaylığı​

• Kulaklığın aynı anda 2 cihaza bağlanabilme desteği çok iyi. Bu özellik sayesinde PC-telefon değişikliğini hızlıca yapabiliyorum.
  • Dokunmatikleri hassas. Ama kulaklığın tasarımı sebebiyle eliniz çarpmıyor. Olumlu.

Ses Kalitesi

• Bas - mid - tiz dengesinde V şeklinde bir profile sahip.
  • Bass'lar iyi. Anker'in R100 modeli kadar güçlü bir bass profili yok, ama bunu sırf söylemek için söylüyorum. Yani gayet iyi bass performansı aslında.
  • Ama kulaklığın asıl öne çıktığı durum sesin akustik boyutu. Yani ses uzmanı değilim, tabiri caizse, akustik gitar tıngırdatmaları vs. daha önde. Sonra caz türü, klasik türü müzikler dinliyorsanız gayet zevkli bir deneyim olacaktır T3 Pro ile müzik keyfi.
  • Sesi genelde %80 civarında dinliyorum. Kulaklığın ses seviyesi cidden yüksek. Maksimum seviyede ses dışarı bayağı veriliyor. T3 Pro ile %80 üstüne çıkmayın kendi kulak sağlığınız için. Diğer yandan maksimum seviyede biraz dinledim ve seste bozulma vs. yok.

Mikrofon ve Görüşme Performansı​

• Mikrofon performansı çok iyi. Ses aşırı net kaydediliyor.
  • Yalnız bir sorun var. Dışarıda iken ses karşıya uzaktan geliyor. Bu sorunu çözemedim. Yani kulaklığın yazılımında mı bir sorun var bilmiyorum. Dışarının sesini kesmesi gerekirken benim sesimi gürültü olarak algılıyor ve kesiyor. Ama iç alanda kulaklığın sesi gayet iyi ilettiğini gözlemledim.
  • Telefonda sık görüşen biri değilim, ondan pek önemsemedim bu durumu.

Aktif Gürültü Engelleme (ANC) ve Transparan Mod​

• ANC'si ortalama seviye başarılı. 650 TL'ye almıştım ben ve bu fiyata bu ANC gayet iyi.
  • Fakat aynı şeyi transparan mod için söyleyemem. Sırf koymak için koymuşlar gibi.

Batarya ve Şarj​

• Şarjı ilk başta çok hızlı bitiyordu ama sonra normale bindi.
  • 3-3.5 gün falan gidiyor. Günde 5-6 saat belki birazcık daha fazla kullanıyorum.
  • 1-2 saatte tam şarj oluyor.

Fiyat/Performans Değerlendirmesi ve Sonuç​

• Çok iyi. Kesinlikle F/P kulaklık arıyorsanız bu kulaklığa bakabilirsiniz.
  • Genel olarak kulaklıktan memnunum.

Şu anki fiyatı: 699 TL​

Şu anki fiyatı indirime girmiş. 850 TL idi. Bi' bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör: