Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
XEMU ile Colin McRae Rally 04'ü bir türlü çalıştıramadım. Neden çalıştıramıyorum? Oyunun ROM'unu Romsf** sitesinden indirdim. Rom'un sonu .iso diye bitiyor, xiso olarak değil. Bu sorun olur mu? XEMU'nun çalışabilmesi için kullandığım diğer dosyalar:

1- BİOS (Complex_4627.bin veya Complex_4627v1.03.bin)
2- HDD image (xbox_hdd.qcow2)
3- Boot rom image (mcpx_1.0.bin)

XEMU üzerinden üstte yazdığım dosyaların seçimini yaptıktan sonra XEMU'yu kapatıp tekrar açmayı ihmal etmedim, yine de oyun çalışmadı.

rally04.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
XEMU normal .iso dosyalarını çalıştırmaz, oyun dosyan .xiso formatında olmalı. BIOS, MCPX ve HDD ayarların doğru olsa bile .iso olduğu sürece açılmaz.
.iso formatını .xiso'ya dönüştürmek için güvenilir araçlar neler? Bu arada Windows değil Linux Mint kullanıyorum.

Linux Mint kullanıyorsan xiso komut satırı aracı en yaygın ve güvenilir seçenek. Terminal üzerinden kurulup .iso dosyanı .xiso’ya çevirebilirsin. Resmi XISO araçları veya GitHub üzerindeki Linux portları güvenli sayılıyor. Windows araçları Linux’ta genelde çalışmaz, o yüzden terminal tabanlı Linux aracı kullanmak en güvenli yol.

Bir sorun daha var. Romsf** sitesinden Colin McRae Rally 04 (USA) (En,Fr,De,Es,It).iso diye indirdiğim şey aslında bir Xbox oyunu değilmiş. ISO'yu bağladığım taktirde içinde VİDEO_TS adında dosya var, içinde şunlar var:

1.webp

RetroGameTalk sitesinde Xbox oyunları bulamadım. Ayrıca Vimm's Lair sitesinden indirdiğim ralli oyunu çok kasıyor.
Orada Xbox oyunlari yok zaten, diger platformlar icin demistim.

Vimm's Lair'den indirdiginiz oyunun kasmasi da Vimm's Lair ile alakali degil. Bilgisayariniz ile alakali. XEMU cidden cok agir bir emulator.