Gpu'um R9 270 ve ufak bir yanlış anlaşılmada olmuş 3440 değilmiş işlemci 3430'muş fanını söktüğümde farkettim
Yok demiyorum zaten, ancak X3440 da gunumuzde nispeten eski kaliyor demek istiyorum.

Konu sahibi GPU belirtmemis ama X3440'a gecerse, su an A8 kullanirken dahili GPU'yu kullaniyorsa, X3440 gectiginde haricen ekran karti masrafi da olacak. Bu da onemli bir kriter, eger cok masrafa patlayacaksa modern bir APU sisteme gecmek cok daha mantikli olabilir.

Şu an hangisini kullansam benim açımdan daha iyi olur o zaman A8 5600K yı kullanırken turbo modunu aktif etmiştim performans artsın diye ama olmadı pc yeniden başlattı bios ayarlarından geri çektim sizin deyiminizle A8 5600K windoswda gözükmesede tüm çekirdeklerini kullanıyormudur.

Son düzenleme:
2 cekirdek gozukse de islemcinizin butun cekirdekleri kullaniliyor aslinda yani, evet. X3430 ise is biraz degisir bu arada. X3430, 4C/4T bir islemciyken X3440 4C/8T bir islemci. Fark buyuk. Yine de elinizdeki A8'e kiyasla daha performansli bir islemci, evet. R9 270 de besleyebilir diye dusunuyorum. X3430'a gecmeniz cok daha mantikli yani.

2 cekirdek gozukse de islemcinizin butun cekirdekleri kullaniliyor aslinda yani, evet. X3430 ise is biraz degisir bu arada. X3430, 4C/4T bir islemciyken X3440 4C/8T bir islemci. Fark buyuk. Yine de elinizdeki A8'e kiyasla daha performansli bir islemci, evet. R9 270 de besleyebilir diye dusunuyorum. X3430'a gecmeniz cok daha mantikli
Overclock durumu sanırım illa lazım olucak birde kule tipi soğutuculardan anlamısınız elimde bir tane var sanırım uyumlu ama çözemedim

Overclock durumu sanırım illa lazım olacak
X3430 ile lazim biraz, evet. Ozellikle CPU'ya yuklenen oyunlarda buyuk fark koyuyor overclock yapmak.
Bir de kule tipi soğutuculardan anlar mısınız? Elimde bir tane var sanırım uyumlu ama çözemedim.
Onun icin ayri konu acsaniz hos olur ama X3430 oyle asiri guc ceken bir cip degil, cogu sogutucu kontrol altina tutar overclock yaparken bile.

X3430 ile lazim biraz, evet. Ozellikle CPU'ya yuklenen oyunlarda buyuk fark koyuyor overclock yapmak.

Onun icin ayri konu acsaniz hos olur ama X3430 oyle asiri guc ceken bir cip degil, cogu sogutucu kontrol altina tutar overclock yaparken bile.
Tamamdır yardımınız için çok teşekkür ederim iyi günler.

Yok demiyorum zaten, ancak X3440 da gunumuzde nispeten eski kaliyor demek istiyorum.

Konu sahibi GPU belirtmemis ama X3440'a gecerse, su an A8 kullanirken dahili GPU'yu kullaniyorsa, X3440 gectiginde haricen ekran karti masrafi da olacak. Bu da onemli bir kriter, eger cok masrafa patlayacaksa modern bir APU sisteme gecmek cok daha mantikli olabilir.
Anakart üzerinde olur onboard. Kullandim bi ara