AnkiDaster

Uzman
Şu an overclocksuz Xeon X3440 kullanıyorum ama performansı çok kötü
i5 750 veya 760'a geçersem performans artar mı? Anakartimda overclock desteği yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
X3440, i5 750 veya 760'tan daha iyidir. Yine de işlemci değiştirmek istiyorsan X3470 alabilirsin. Ancak anakartına takabileceğin neredeyse bütün işlemciler miladını doldurduğu için istediğin performansı elde edemeyebilirsin.

Hangi soğutucuyu kullanıyorsun? Hangi oyunlarda yeterli performans alamıyorsun? Sistemin geri kalanı nedir?

Anakart modeliniz nedir? OC destegi olmayan bir 1. nesil anakart olmasi icin OEM ya da cok kotu bir anakart falan olmasi gerek. Kaldi ki bu CPU ile BCLK overclock yapmalisiniz cogu zaman, multiplier overclock degil.

X3440 yerine i5 750 de almayin. X3440 zaten i7 860S gibi bir sey. X3440 ustu CPU'larin da tek olayi daha yuksek frekanslarda calismalari ancak X3480'in bile all-core frekansi o kadar yuksek degil. X3440 ustu CPU'larin fiyatlari da oldukca fahis.

Kaldi ki ustte dendigi uzere bu CPU'lar direkt mimarisel olarak miladini doldurmaya basladilar maalesef. Bu nesil CPU'larin AVX yoklugu direkt cogu oyunu acmaniza engel mesela. Bu yuzden ayni platformda yukseltme yapmaktan uzaklasip, yeni platform alin derim.

X3440, i5 750 veya 760'tan daha iyidir. Yine de işlemci değiştirmek istiyorsan X3470 alabilirsin. Ancak anakartına takabileceğin neredeyse bütün işlemciler miladını doldurduğu için istediğin performansı elde edemeyebilirsin.

Hangi soğutucuyu kullanıyorsun? Hangi oyunlarda yeterli performans alamıyorsun? Sistemin geri kalanı nedir?
Anakart Intel H55
Ram 8 Gb DDR3
Ekran kartı GT1030
Stok Fan

Genel olarak her oyunda performans çok düşük.

Anakart Intel H55
Ram 8 Gb DDR3
Ekran kartı GT1030
Stok Fan

Genel olarak her oyundan kastın nedir, özellikle sıklıkla oynadığın ve düşük performans aldığın oyunlar hangileridir? Elindeki sistemle güncel oyunların çoğunu rahat oynayamazsın zaten. İşlemci içinse Intel'de stok fan tavsiye etmem genelde ama X3440'ı stok fanla paşalar gibi kullanan arkadaşım vardı. Benim i5 650 işlemcim ise o sıra cayır cayır yanıyordu. Ufak rakamlarda bütçe ayırabiliyorsan basit bir kule tipi soğutucuyla işlemcinin işini çözebilirsin. Ancak yine de yeterli olacağını sanmıyorum.

Anakart Intel H55
Ram 8 Gb DDR3
Ekran kartı GT1030
Stok Fan

Bu sistemde asiri derecede kotu kodlanmis ve tekli cekirdek performansini asiri seven bir oyun oynamadiginiz taktirde sizi limitleyen sey, muhtemelen genellikle GPU olacaktir. X3440 stok hizlarda bile o GPU'yu rahatlikla besleyebilmeli.

Yine de bir tur CPU-Z Bench yapin ve sonuclari paylasin, diger X3440'lardan geri kaliyor musunuz gorelim.

Bu sistemde asiri derecede kotu kodlanmis ve tekli cekirdek performansini asiri seven bir oyun oynamadiginiz taktirde sizi limitleyen sey, muhtemelen genellikle GPU olacaktir. X3440 stok hizlarda bile o GPU'yu rahatlikla besleyebilmeli.

Yine de bir tur CPU-Z Bench yapin ve sonuclari paylasin, diger X3440'lardan geri kaliyor musunuz gorelim.
1743082455358.webp

Testi tamamladım validate dosyası burada

Degerleriniz normal. Ustte soylendigi uzere sorun yasadiginiz oyunlari da paylasirsaniz daha fazla bilgi verebiliriz ancak dedigim gibi, bu sistemde oyunlarda performansi tek kisitlayan şey islemciniz degil.
Valorant, Cities Skylines, CS2 ( 768p ) bu oyunlarda FPS'in gerektiğinden daha düşük olduğunu düşünüyorum örneğin Valorant 120FPS'ten 50'ye düşüyor arada CS2 ise 40 FPS.