21261

Çalışkan
Merhaba,

RX 9060 XT 16 GB ekran kartı alacağım fakat markalar arasında fiyat farkı da olduğu için kararsız kaldım. XFX swift modeli soğutma konusunda çok başarılı, 18.999 TL'ye satılıyor. PowerColor Reaper bildiğim kadarıyla sıcak çalışan bir model fakat 17.999 TL'ye satılıyor, üstelik 500 TL kredi kartına bonus puanı var. 17.500 TL'ye gelmiş gibi oluyor kısaca. ASRock da XFX Swift ile aynı fiyat ama hiçbir fikrim yok kalitesi hakkında. Sapphire Pulse da serin çalışıyor fakat fiyatları XFX'e çok yaklaştı. Arada 300 TL var. Kesinlikle XFX tercih ederim bu durumda, eledim o yüzden.

XFX Swift ile PowerColor Reaper arasındaki 1.500 TL'lik fiyat farkına gerçekten değer mi? Sıcaklık konusunda biraz takıntılıyım. Onu da geçtim, bu kartı ben en az 3 yıl boyunca 2K da kullanacağım. Uzun ömürlü olması da önemli benim için bir yandan. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ben olsam XFX 3 fanlı bir şey alırdım. XFX iyi ve kaliteli duruyor.

3 fanlı bir model düşünmüyorum hocam. Kart ağırlaşıyor, ekran kartının pinleri kırılabilir zamanla. Zaten şu an satılan XFX de 2 fanlı, testlerde 55 derecelerde geziyor maksimum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 fanlı bir model düşünmüyorum hocam. Kart ağırlaşıyor, ekran kartının pinleri kırılabilir zamanla. Zaten şu an satılan XFX de 2 fanlı, testlerde 55 derecelerde geziyor maksimum.

O sorun değil alırsınız ekran kartı tutucu olur en azından ağaç dalı bile iş görür. Bazen 2 fanlı ekran kartları bile yamuk durabiliyor öyle düşün almışken al 3 fanlı bir şey.

ama tabi kasasız kullanacaksanız o ayrı..

Reaper'lar 3 fanlı olmadığı sürece elenebilir. Çok ufaklar.
ASRock'lar genel olarak çok göz boyayan modeller. O fiyatlarda 2 fanlı Challenger var;

ASRock Challenger 2X:
Açıkçası göründüğü kadar afili bir model değil. Memory Temp'leri fena değil ancak Core ve Hotspot sıcaklıkları bir tık fazla. İlk başta 1400 RPM'lik fan eğrisi (curve) ile alakalı olduğunu düşünmüştüm ancak değil 2500 RPM üstüne çıktığında bile sıcaklıkları pek iç açıcı değildi. Memory ve Core sıcaklıkları güzelleşiyor ancak Hotspot hala 80 derecelerde çalışıyor.

XFX Swift bazı konularda Pulse'dan daha üstün. 300 TL'ye değer. Reaper'dan 1.500 TL farka da değer.
Sapphire ve XFX yakın sayılır. Ben XFX tercih ederdim de ikisi de iyi.

XFX'in daha yüksek saat hızları ve çift BIOS'u var. Core sıcaklıkları daha iyi.
Sapphire'de tek BIOS ve daha düşük hotspot ısıları var. XFX'in iki profili arasında bir fan hızı var. (1700 RPM)
Eksi artı olarak birbirlerini dengeliyorlar.

Düşünceniz saçma geldi. Bende de 6800 XT var, XFX kutu içinden kart tutucusu çıktı. kartta 1 gram oynama eğilme, yamulma yok.

O sorun değil alırsınız ekran kartı tutucu olur en azından ağaç dalı bile iş görür. Bazen 2 fanlı ekran kartları bile yamuk durabiliyor öyle düşün almışken al 3 fanlı bir şey.

Ama tabii kasasız kullanacaksanız o ayrı.

ASRock'lar genel olarak çok göz boyayan modeller. O fiyatlarda 2 fanlı Challenger var;

XFX Swift bazı konularda Pulse'dan daha üstün. 300 TL'ye değer. Reaper'dan 1.500 TL farka da değer.

Sapphire'de tek BIOS ve daha düşük hotspot ısıları var. XFX'in iki profili arasında bir fan hızı var. (1700 RPM)

Teşekkürler yardımlarınız için. Verdiğiniz bilgileri tekrar gözden geçirip ona göre satın alayım.

Düşünceniz saçma geldi. Bende de 6800 XT var, XFX kutu içinden kart tutucusu çıktı. Kartta 1 gram oynama eğilme, yamulma yok.

Ben olsam XFX 3 fanlı bir şey alırdım. XFX iyi ve kaliteli duruyor.

Bugün XFX quick 7800XT modeli indirime girmiş. 23 bin TL'den satılıyor şu an. 5 bin daha verip 9060XT yerine alınır mı? Teknolojileri kullanmıyorum göz ardı edilebilir. Şu anda 2K'da saf güçle RX 6650 XT kullanıyorum zaten oyun ayarlarını optimize ederek.

Son düzenleme:
Bugün XFX quick 7800XT modeli indirime girmiş. 23 bin TL'den satılıyor şu an. 5 bin daha verip 9060XT yerine alınır mı? Teknolojileri kullanmıyorum göz ardı edilebilir. Şu an da 2K'da saf güçle RX 6650 XT kullanıyorum zaten oyun ayarlarını optimize ederek.

Sadece saf güç istiyorsan o zaman RX 7800XT 16 GB al. O daha güçlü görünüyor.