@Peganeo hocam bu magnetic air en üst düzey XFX miydi? daha üstü var mı?
Mercury modelleri XFX'in en üst seviye kartlarıdır. Soğutmaları iyi olsa da çok sesli çalışmakta, bu yüzden Nitro+ gibi modeller daha iyi olacaktır seçim konusunda.
9070 XT sıcak çalışıyor. Özellikle memory junction ve hotspot. Gerçekten serin olan ve üst düzey olup fiyatı şuan alınabilir dediğiniz hangileri var? @20424 @Peganeo @2254
Aslında çok serin çalışıyor 9070 serisi, ilk partilerde Hynix VRAM'ler kullanıldığı için VRAM sıcaklıkları 90 derecelere yakın seviyelerde çalışıyordu. Bende maalesef çıkışında aldığım için ilk partilerden almak zorunda kaldım. Bana Hynix VRAM'ler denk geldi. 9000 serisi Samsung VRAM'lere geçtikten sonra sıcaklıklar Hynix VRAM'lere göre geriledi.

Aşağıdaki tabloya bakarak daha iyi bir tercih yapabilirsiniz.
1759774421900.webp

Dosya Ekleri

• 1759774393289.webp
    1759774393289.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 69
Roundup

Önceki videodan daha detaylı gibi geldi.

1759776512434.webp

Şu fiyatlara bakarsak iyi duruyor.
Reaper'ı pek beğenmiyordum ancak attığım videodan sonra Gaming OC den daha olumlu bakıyorum. 2000 rpm de ötmüyor ve macun sızması dramasına karışmadı. Önceden Reaper'ı şu videoya göre referans alıyordum. Tierlist'e revizyon yapmam gerekecek sanırım.
Sapphire ile ne alıp veremedikleri var tam çözemedim. 9070 XT Pulse'u savunmak için demiyorum bu fiyatta/rakipleri ile tercih etmem.
Swift köyün delisi gibi durmuş orada. En alınabilir duran o. Ondan sonra Reaper.

Overclock versiyonunun soğutması daha iyi, düz versiyonlar kırpılmıs.
Mercury'de olması lazım o olay. GPUZ de Swift OC diye bir versiyon göremedim. (Bildiğimi unuttum)

Roundup

Önceki videodan daha detaylı gibi geldi.

Eki Görüntüle 190578
Şu fiyatlara bakarsak iyi duruyor.
Reaper'ı pek beğenmiyordum ancak attığım videodan sonra Gaming OC den daha olumlu bakıyorum. 2000 rpm de ötmüyor ve macun sızması dramasına karışmadı. Önceden Reaper'ı şu videoya göre referans alıyordum. Tierlist'e revizyon yapmam gerekecek sanırım.
Sapphire ile ne alıp veremedikleri var tam çözemedim. 9070 XT Pulse'u savunmak için demiyorum bu fiyatta/rakipleri ile tercih etmem.
Swift köyün delisi gibi durmuş orada. En alınabilir duran o. Ondan sonra Reaper.

Mercury'de olması lazım o olay. GPUZ de Swift OC diye bir versiyon göremedim. (Bildiğimi unuttum)

Gigabyte Gaming OC modelini sipariş geçti arkadaş hocam @20424 in söylediğini aldık.

Uzun cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. @Telefonunu Çıkra

@ShadowLegion

Şöyle bir açıklama yapayım, o modelin VRAM sıcaklığı çok iyi ve fiyatı makul, hotspot sıcaklığı diğer modellere göre fazla ama şöyle bir şey var, siz ne yaparsanız yapın voltaj frekans değişikliği yapmadan VRAM ısısını düşüremeyeceksiniz, hatta ileride padler yıprandığında 100 derece VRAM ısısı göreceksiniz, genelde limiti 105 derece zaten.

Pad değişimi çok maliyetli, farklı boyutlarda almak gerekiyor ve değişiklik sonunda fabrika verisinin altına yine inemeyeceksiniz, sıcak çalışacak.

Aynı senaryoda hotspot sıcaklığı arttığında alacağınız faz değişimli bir pad ile direkt sorunu çözeceksiniz, belki hotspot sıcaklığını daha aşağı çekeceksiniz, aynı şekilde yüksek kalite ve pumpout dayanımı yüksek macunlar için de geçerli.

Bu yüzden bana göre en mantıklı kart o.

@ShadowLegion

Şöyle bir açıklama yapayım, o modelin VRAM sıcaklığı çok iyi ve fiyatı makul, hotspot sıcaklığı diğer modellere göre fazla ama şöyle bir şey var, siz ne yaparsanız yapın voltaj frekans değişikliği yapmadan VRAM ısısını düşüremeyeceksiniz, hatta ileride padler yıprandığında 100 derece VRAM ısısı göreceksiniz, genelde limiti 105 derece zaten.

Pad değişimi çok maliyetli, farklı boyutlarda almak gerekiyor ve değişiklik sonunda fabrika verisinin altına yine inemeyeceksiniz, sıcak çalışacak.

Aynı senaryoda hotspot sıcaklığı arttığında alacağınız faz değişimli bir pad ile direkt sorunu çözeceksiniz, belki hotspot sıcaklığını daha aşağı çekeceksiniz, aynı şekilde yüksek kalite ve pumpout dayanımı yüksek macunlar için de geçerli.

Bu yüzden bana göre en mantıklı kart o.
Teşekkür ederim hocam. Aldı zaten ben AMD konusunda bilgisizim ve söylediklerinizi aktardım.

Bu arada hu faz değişimli padler ülkemizde yok yurtdışından geliyor sanırsam değil mi?

Son olarak ben yurt dışından 5080 aldırdım birsine ama 9070 XT alsaydım sanırım Taichiü alırdım.

Teşekkür ederim hocam. Aldı zaten ben AMD konusunda bilgisizim ve söylediklerinizi aktardım.

Bu arada hu faz değişimli padler ülkemizde yok yurt dışından geliyor sanırsam değil mi?

Son olarak ben yurt dışından 5080 aldırdım birsine ama 9070 XT alsaydım sanırım Taichiü alırdım.

Thermalright heilos vardı şu an stok yok, ben lazım olur diye malum Çin sitesinden 4 tane aldım koydum kenara.

Taichi'nin de bana göre bir esprisi yok, paraya kıyılacaksa TUF alırdım.

Thermalright heilos vardı şu an stok yok, ben lazım olur diye malum Çin sitesinden 4 tane aldım koydum kenara.

Taichi'nin de bana göre bir esprisi yok, paraya kıyılacaksa TUF alırdım.
TUF parasına Nitro+ var hocam. Sapphire herks sorunlu diyor ama tasarımı sıcaklıkları felan baya iyi diye okumuştum ilk çıktığında sanki.

TUF'un verileri daha iyi, Sapphire marka çok kart kullandım, ben bir sorun yaşamadım ama genel durumu değiştirmez, hatta diğer sistemde 6700XT Pulse var 2.5 yıldır sorunsuz çalışıyor, bazen iş şansa kalıyor.

@ShadowLegion

Son düzenleme:
TUF'un verileri daha iyi, Sapphire marka çok kart kullandım, ben bir sorun yaşamadım ama genel durumu değiştirmez, hatta diğer sistemde 6700XT Pulse var 2.5 yıldır sorunsuz çalışıyor, bazen iş şansa kalıyor.

@ShadowLegion
Hocam arkadaş iptal edip hepsiburada'dan TUF alsın mı? Alabilir durumu var. 39.500 TL 9 taksit vade farksız.