@ShadowLegion

Red Devil hotspot sıcaklığında Gigabyte gaming modelinden 5 derece serin çalışıyor, VRAM sıcaklığında 11 derece daha sıcak çalışıyor, Red Devil 330W, gaming 330W, ve pahalı.

Son düzenleme:
@ShadowLegion

Red Devil hotspot sıcaklığında Gigabyte gaming modelinden 5 derece serin çalışıyor, VRAM sıcaklığında 11 derece daha sıcak çalışıyor, Red Devil 330W, gaming 330W, ve pahalı.
@Telefonunu Çıkra sıralamasında C seviyeye konulmuş bir kart, AMD tarafının en üst serilerinden biri olarak bilinen karta nasıl 11 derece VRAM sıcaklık farkı atabiliyor, bunu gerçekten anlamış değilim. Elinizde kaynak var mı? İddia olarak değil, gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Ben yazıda belirttiğim gibi hep %25 güç limitli ve VRAM’lere OC yapılmış şekilde kullandım, bu yüzden VRAM'lerin nereye kadar çıkabiliceğine bakmadım.

@Telefonunu Çıkra sıralamasında C seviyeye konulmuş bir kart, AMD tarafının en üst serilerinden biri olarak bilinen karta nasıl 11 derece VRAM sıcaklık farkı atabiliyor, bunu gerçekten anlamış değilim. Elinizde kaynak var mı? İddia olarak değil, gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Ben yazıda belirttiğim gibi hep %25 güç limitli ve VRAM’lere OC yapılmış şekilde kullandım, bu yüzden VRAM'lerin nereye kadar çıkabiliceğine bakmadım.

Gaming in VRM ve VRAM sıcaklıkları iyi ama geri Kalan her şeyi kötü. 2000 rpm fanlar, hotspot, core falan.
40db normalized testlerde Gaming ve Red Devil arasındaki fark baya kapanıyor. Tahminimce Red Devil a biraz fan curve yapsak farkı daha da indirebiliriz. 1100 rpm baya düşük.

Kaynak var evet.

Buradan sizde kontrol edebilirsiniz.

@Easley

Videoda 11 derece fark olduğu belirtilen kısımda, Gaming fanları 2000 RPM’de ve Samsung belleklerle test edilmiş. Red Devil ise 1100 RPM ve Hynix belleklerle test edilmiş. Hem fan hızları neredeyse iki kat farklı hem de Hynix bellekler, Samsung’a göre daha çok ısınıyor. Isı eşikleride daha yüksek. Şu an bende Red Devil’in Samsung bellekli versiyonu var. İki tür de kullanılıyor ama Samsung denk gelirse daha düşük VRAM ısısı oluyor. Samsung denk gelirse ve Fan hızını arttırırsanız aradaki farkın kapanacağını düşünüyorum.

Son düzenleme: