ibrahim0

Çalışkan
Arkadaşlar hepinize iyi Sosyaller. Şu an mevcut olarak Xiaomi 11 kullanıyorum ama telefonda sıkıntılar başladı. Hoparlörün bir tarafı patladı, çok fazla donma-kasma yapıyor. Değiştirmek istiyorum. Hiç iPhone kullanmadım ama denemek istiyorum. Uygun fiyata iPhone 13 buldum, sizce alınır mı? Alırsam tahmini olarak beni kaç yıl idare eder?

Oyun olarak arada Clash Royale oynarım.
Onun dışında Instagram vb. gündelik işler için kullanıyorum. Sizce alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 11 kullanıyorum, Xiaomi’den geçiş yapmıştım. 4 yıldır kullanıyorum, ben de sizin gibi gündelik işler için kullanıyorum. Oyun oynamıyorum. 20-80 kuralını uyguluyorum, 4 yıl geçmesine rağmen pil sağlığı %82. Üstüne bir de iOS 26’ya güncelledim.

Kısaca, iPhone 11 bile hâlâ performansını koruyorken iPhone 13’ün üzeceğini düşünmüyorum.

Geçilir, paran varsa, IOS kullanmak istiyorsan, farklı bir marka kullanasın geldiyse geç.

Ama mantıklı bir öneride bulunmamızı istiyorsan S24FE daha mantıklı.

Cihazda sorun yasadiginiz icin mantikli. Ama gecis Xiaomi bandinda Xiaomi 11'den 12'ye gecmeye benzer oluyor. Ben 13'un daha iyi oldugunu dusunsem de kagit ustunde rakipler. Buram buram fark hissedersiniz diyemem o sebepten. Omrune gelirsek birkac yil rahatlikla goturebilecek bir cihaz.

60Hz telefon günümüzde alınmamalı. Pil desen cabuk bitiyor. Şarj edeyim desen uzun sürüyor. iPhone 11'den Honor 400'e geçtim. Büyük konfor oldu benim için. Bir daha Apple almayı düşünmüyorum. Honor 400 parasına düzgün bir iPhone bile yok zaten. iPhone 13 alacağıma da Honor 400 Pro falan alırdım herhalde. Arayüzü de gayet iyi, hiç zorluk çekmedim. Akıcılıkta bariz Honor 400 daha soft hissettirdi. Doğru düzgün şarj aleti bile kullanmama gerek kalmadı. iPhone 11 de gün içinde defalarca şarja takmam gerekiyordu, yanımda şarj aleti gezdirmezsem telefonun pili dayanmıyordu. Kaldı ki güç tasarrufu modunda kullanıyordum telefonu. Telefonu şarjda bekletmesi de can sıkıyor. iPhone 13 de iPhone 11'e bu konularda büyük bir fark atmıyor. Honor 400 de kutunun içinden 100W şarj adaptörü, kılıf, kablo tam paket çıkıyor. Jelatini bile üstünde takılmıs geliyor. İçerik üreticisi değilsen veya Pro almıyorsan iPhone almanın manası kalmadı bence. iPhone 11'i anneanneme verdim o kadar söylüyorum eskidi bu telefonlar artık, iPhone 13 de keza günümüz de yetersiz. Honor 400'e alıstıktan sonra iPhone devri bitti benim için.

Benim alacağım da 2 ay kullanilmis temiz 28000 30000 arası Fiyat veriyor alinmasi uygun olur mu
Geçenlerde honor 400 14k'ya düstü. :D 30k o cihaza vermek anlamsız. Biraz daha koyup sıfır honor 400 pro alırsın. Şimdi baktım honor 400 serisi zamlanmış, geçenler de 2-3k daha ucuzdu, S24 alınabilir o paraya.