Custom ROM Xiaomi 15 ROM önerisi

WaffenSoul

Uzman
Cihaz
Xiaomi 15
Arkadaşlar merhaba,

Xiaomi 15 cihazımda Tayvan ROM kullanıyorum ama pilde anormallikler ve Netflix de Widewine L1 sorunu yaşıyorum. Şunu yüklersen cihazdan daha iyi verim alırsın dediğiniz ROM öneriniz var mı?

Genelde EU ROM tavsiye ediliyor Xiaomi için. Denedin mi?

Cihazınızın BL kilidi açık mı? Resmi olmayan ROM'lar için BL kilidinin açık olması gerekiyor.

Cihazınızın bl kilidi açık mı? Resmi olmayan ROM'lar için bl kilidinin açık olması gerekiyor.

Hocam cihazı hazır kayıtlı aldım. Bl kilidini açamadım. Birkaç kişiye sordum, kayıtsız almam gerekiyormuş, kayıtlı olunca server üzerinden 30-35 dolar fiyatlara bl kilidinin açıldığını belirttiler. Kendimiz yapamıyor muyuz yok mudur püf noktası.

Genelde EU ROM tavsiye ediliyor Xiaomi için. Denedin mi?

Onu denemedim hocam.

Güncel cihazlarda BL açma işini çok zorlaştırdılar diye biliyorum. Hindistanlı bir ROM geliştiricisi ile iletişimim vardı. Telefonu brick olunca BL'yi geri kilitleyerek garantisine gönderdiler. Aynı cihazı çalışır hâlde güncel olarak geri gönderiler.

Ancak maalesef ne ROM downgrade edebildi ne de ilk açtığı gibi rahat rahat BL açabildi. Tam iki ay boyunca BL açmak için resmen savaştı.

Benim ekibimden biri de sanırım biri BL açarken çok zorlandı. Güncel cihazlarda maalesef BL açarken çok zorlanabiliriz. Konuyu görürse cevap yazabilir.

Benim fikrim resmi ROM'lar arasından birini seçip debloat işlemi yaparak kullanmanız. Çin ROM'da kullanmayın. @AdemDmr'in söylediğine göre Çin ROM'da bilerek ABD merkezli sosyal ağ uygulamalarının bildirimlerini geciktiriyorlar.

Hocam Rus ROM'una geçme kararı aldım. Ama bu bl kilidini öyle de açmam gerekiyor böyle de açmam gerekiyor. Bir yazılımcı buldum şu anlık sistem kapalıymış hem bl açıp hem de istediğim ROM'u yükleyecek azıcık tuzlu olacak ama sonrasında rahata ereceğimi biliyorum. Cihazımı seviyorum biraz uzunca kullanmak istiyorum.

Gece 12 de mi community üzerinden bl başvurusu da yapacağım. Umarım olurda o ekstralık masraftan kurtulurum.

Ücret çok yüksek ise stock rom yüklemek için bl kilidini açmana gerek yok. 11.5 dolara 52 adet mat auth tool kredisi alarak edl modda eng rom flashlayarak istediğin rom'u flashlayabilirsin.

Çin saatine göre 00.00 da başvuru yapmalısınız. Türkiye saatine göre 19.00 yapıyor. Script ile başvuru yaparsanız bl kilidi açılma şansı daha fazla olacaktır. Android 16 ile global romda sorunlar azaldı gibi geliyor. Deneyebilirsiniz. Android 16 da çalışmayan tek şey NFC ile temassız ödeme.

Hocam öyle sürekli ROM değiştireyim edeyim şunu bunu yükleyim derdinde değilim. Bl açmadan da Rus ROM'una geçsem herhangi bir sıkıntı olur mu? Netflix'de yaşadığım widewine L1 sorunu Bootloader açmadan ROM yüklenildiği için öyle oluyormuş deniliyor. Ne kadar doğrudur bilemedim.

BL açmadan Rus ROM'una geçsem herhangi bir sıkıntı olur mu?
Pek sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Şansınızı deneyin. Ama ben daha çok latin alfabesi kullanan bir ülkenin ROM'unu denemenizden yanayım.

Netflix'de yaşadığım widewine L1 sorunu Bootloader açmadan ROM yüklenildiği için öyle oluyormuş deniliyor. Ne kadar doğrudur bilemedim.
BL kilidi açmadan ROM yüklemek ile hiç alakası olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…