Makaleler
19
Arkadaşlar sorum yukarıdaki gibi, bu 3 telefonda karar kıldım (belki iPhone 17e de alabilirim) ancak hangisini alacağımı bilmiyorum. Bu zamana kadar hiç Apple ekosistemi kullanmadım. Beklentilerim hızlı olsun, ana ekranda bile kasma donma yapmasın akıcı olsun, kamerası iyi olsun ve 5G olsun. Hangisini önerirsiniz? Birde elime aldığımda kaliteli hissettirsin istiyorum, plastik arka kapağı olmasın mesela. Bataryasi iyi olsun ve sağlam olsun ayriyeten.

45-50 çok çıkarsam 55 ama bu telefonlar dışında düşünmüyorum.

iPhone 15 ekran ve kamera yönünden iyi, 16e de performans açısından daha iyi. 16e biraz daha yeni bir cihaz.

Önceliğin nedir özellik açısından?

17e fiyatına çıkacak isen ve şebekenin iyi çektiği bir yerde yaşıyorsan S26'ya bakabilirsin.

17e tek kamerasıyla S26'dan daha iyi fotoğraf çekiyor. Benim nazarımda S26'nın öne çıkan tek noktası ekranı.

Bunun dışında 17e daha uzun ömürlü bir çözüm olur.

Ben 60 Hz panele o parayi vermezdim. 17e fiyatina S26 veya 17T Pro tercih edilmesi daha dogru olur.

Evet 60Hz kişiye bağlı olarak eksi kabul edilebilir.

Ancak S26'da da direkt yonga açısından pürüzler mevcut, tam oturmuş bir mimari değil Exynos 2600'de baz alınan.

17T Pro'yu ise donanımdan ziyade arayüzden dolayı tercih etmezdim, RAM yönetimi çok kötü HyperOS'in.

17e almanın hiçbir esprisi yok. 16e almak daha mantıklı. Bence düz 15 almanında bir anlamı yok. Düz 17 uygun fiyatlı bulabilirsen daha iyi.

Evet 60Hz kişiye bağlı olarak eksi kabul edilebilir.

Ancak S26'da da direkt yonga açısından pürüzler mevcut, tam oturmuş bir mimari değil Exynos 2600'de baz alınan.

17T Pro'yu ise donanımdan ziyade arayüzden dolayı tercih etmezdim, RAM yönetimi çok kötü HyperOS'in.
Exynos hicbir zaman tam oturmus bir mimari olmadi. Her zaman Snapdragon, Dimensty ve Apple Silicon'un gerisinde kaldi. 17T Pro'yu ben yazilimdan dolayi degil de boyuttan oturu tercih etmezdim. 6.55 inc bile tugla gibi gelirken 6.83'u dusunemiyorum. 60 Hz takintisi yoksa alinabilir 17e. Fakat ben alsaydim S26'yi alirdim.

Exynos hiçbir zaman tam oturmus bir mimari olmadi. Her zaman Snapdragon, Dimensty ve Apple Silicon'un gerisinde kaldi. 17T Pro'yu ben yazilimdan dolayi degil de boyuttan oturu tercih etmezdim. 6.55 inc bile tugla gibi gelirken 6.83'u dusunemiyorum. 60 Hz takintisi yoksa alinabilir 17e. Fakat ben alsaydim S26'yi alirdim.

16e ve 17e arasında kayda değer fark var mıydı?

Ekran koruma, yonga, SoT, kablosuz şarj farkları vardı sanırım.

Sence aradaki fiyat farkına değer mi?